• Izgāžas influenceres brīnumzālīšu bizness, sieviete sola atgriezties apritē

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    7. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Ar kosmētikas un apģērbu reklamēšanu influencerēm vairs nav gana. Dažas interneta daiļavas ķērušās arī pie brīnumzālīšu tirgošanas. Kāda blogere bija spiesta dzēst Instagram savu profilu, jo sabiedrība sāka šūmēties – viņa reklamēja eksotiska augļa sulu un solīja, ka tā līdzēšot onkoloģisku slimību ārstēšanā.

    Piedāvā apkarot vēzi ar eksotisku suliņu

    Blogere Kate Vegmane vēl nesen ar sajūsmu stāstīja par eksotiskā augļa noni sulu, kas varot ne tikai mazināt iekaisumus un sāpes, bet arī pasargāt no sirds slimībām, pat iznīcināt vēža šūnas un aizkavēt metastāžu veidošanos.

    «Tas ir tiešām tāds brīnumlīdzeklītis,» apbruņojusies ar virtuālām kaķa austiņām, internetā bezrūpīgi paziņoja Kate. Viņa priecājās, cik ātri izķerts šis produkts, un dalījās arī ar citām apšaubāmām metodēm, lai uzlabotu veselību. Piemēram, ieteica trīs reizes dienā dzert ūdeni, kas sajauts ar sodu un citronu, lai it kā likvidētu skābo vidi organismā un aizkavētu vēža un citu iekaisumu rašanos.

    Kamēr lētticīgākie un izmisušākie steidza pirkt noni sulu, kritiski domājošie sāka sist trauksmes bungas, sakot – tā ir nelietīga krāpniecība.

    Pagājušajā nedēļā par Vegmanes brīnumlīdzekļiem ieinteresējās arī Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica, un neviens ārsts neapstiprināja Vegmanes reklamēto produktu dziednieciskās īpašības. «Ja būtu atrasta tāda augļu sula, kura varētu izārstēt vēzi, tas cilvēks būtu Nobela prēmijas laureāts,» Re:Baltica atzina Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas onkologs Viktors Kozirovskis.

    Viņš norādīja, ka šādas informācijas izplatīšana ir bīstama, jo cilvēki, kuriem diagnosticēts vēzis, ir īpaši neaizsargāti – izmisumā gatavi ticēt jebkam, kas sola atveseļoties vai pagarināt mūžu. Arī gastroenteroloģe Ilona Vilkoite norādīja, ka sodas maisījuma lietošanai trūkst loģiska pamatojuma.

    Topošā māmiņa jūtas pazemota

    Pēc saceltās ažiotāžas Kate Vegmane dzēsa Instagram savu profilu, taču sarunā ar PDz atzina, ka influenceres gaitas turpinās.  «Tas ir safabricētu melu kalngals!» par sev veltītajiem pārmetumiem saka blogere.

    «Mērķis ir pazemot sabiedrībā atpazīstamu un mīlētu cilvēku septītajā grūtniecības mēnesī,» uzskata Kate, kura ir mazuļa gaidībās.

    Tagad viņu visvairāk satrauc sava un gaidāmā bērna veselība. «Pēc dabas esmu ļoti emocionāla. Saudzējot sevi un bērniņu, pārstāju atbildēt uz vēstulēm. Sliktās pašsajūtas dēļ vairākas dienas vemju, man ir grūti kaut ko ieēst,» atklāj viņa.

    Kate uzskata – publiskotie fragmenti par viņas reklamēto līdzekli esot nepilnīgi. «Ja video netiktu sagriezts, manā vēstījumā sadzirdētu arī to, ka stāstu par individuālu organisma reakciju. Vienam dabisks produkts strādā, citam – ne,» piebilst viņa. «Man nav pienākusi neviena slikta atsauksme par maniem produktiem kopš brīža, kad ar tiem strādāju. Neesmu nevienam melojusi, apkrāpusi vai nopelnījusi uz kāda rēķina,» ir pārliecināta blogere. 

    Neko daudz nopelnījusi neesot

    Produktu reklamēšanu internetā tumšmate sākusi pirms nepilna gada un drīz vien piesaistīja 6000 sekotāju. «Vienkārši dalījos ar receptēm un dabiskiem produktiem, kas man pašai patika un iedarbojās,» teic Vegmane. Skaistuma un veselības tēma Katei esot tuva kopš bērnības, kad viņai diagnosticēja ādas kaiti. «Man ir atopiskais dermatīts, un palīdzēja tikai antibiotikas. Bet, izmēģinot kakao sviestu, es biju patīkami pārsteigta par rezultātu. Mani ieteikumi draudzenēm raisīja interesi, jo palīdzēja arī viņām,» saka Kate.

    Savulaik viņa strādājusi par veikala vadītāju un prečzini.

    Lai sāktu influenceres karjeru, Kate esot reģistrējusies kā pašnodarbināta persona, taču uzsver – ar produktu reklamēšanu un tirgošanu tikpat kā neko neesot nopelnījusi. «Tas bija mans hobijs. Mēnesī nopelnīju kādus 200 eiro. Piedāvāju kokosriekstu eļļu, kas palīdz ārstēt psoriāzi, kakao sviestu, ēteriskās eļļas, noni sulu un zobu balinošos produktus no ASV,» uzskaita viņa. Tagad, kad tumšmate Instagram savu profilu iesaldējusi, viņa sevi dēvē par bezdarbnieci. Taču Vegmane neskumst, jo viņai ir gādīgs vīrs, kas par visu parūpēsies.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē