• Izdevniecība «Žurnāls Santa» apbalvo savus aizvadītā gada labākos nozares profesionāļus

    Zelta spalva
    Privātā dzīve
    Privātā dzīve
    30. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone un Jānis Spigovskis
    Novembrī, kad lielākā nacionālā izdevniecība «Žurnāls Santa» svinēja 30. dzimšanas dienu, balli rīkot nebija iespējams. Tāpēc jubileja tikko tika atzīmēta Cēsīs Villa Santa. Pirms balles, kuru spēlēja grupa bet bet, notika ikgadējā «Zelta spalvas» ceremonija, un tajā tika sumināti aizvadītā gada labākie gan profesionālās žūrijas, gan kolēģu vērtējumā.

    FOTO: Ieva Andersone un Jānis Spigovskis

    «Kad 1991. gadā mēs ar Santu dibinājām izdevniecību, man ne prātā nebija, ka spēsim tik ilgi noturēties mediju tirgū. Un tagad arī lepojos, ka portāls «santa.lv» digitālajā vidē ir ieguvis desmito lasītāko vietu. Tas nozīmē, ka arvien radām baudāmu un vērtīgu saturu,» atklājot svinīgo pasākumu, sacīja izdevniecības «Žurnāls Santa» līdzīpašnieks Ivars Zariņš.

    Pasākuma vadītāju lomu uzņēmās vēl nebijis žurnālistu tandēms – Uģis Joksts un Pauls Timrots. Viņus kopā savedusi izdevniecības Žurnāls «Santa» galvenā redaktore Santa Anča un trāpīja desmitniekā. Klātesošie atzina – tik asprātīgus vakara vadītājus vēl nebija sastapuši!

    Viens no profesionālās žūrijas pārstāvjiem – polittehnologs Jurģis Liepnieks – sacīja: «Pēdējā laikā pieķeru sevi pie domas, ka pamanu, cik ārkārtīgi neglīti noveco daži pazīstami un populāri vīrieši. Uz to raugos ar lielām bažām. Bet izdevniecībai «Žurnāls Santa» ir jau 30 gadi, un jūs novecojat fantastiski! Jums tiešām ir daudz, ar ko lepoties. Un tas ir brīnišķīgi.» Bez Jurģa žūrijā bija arī žurnāla «Ir» galvenā redaktore Nellija Ločmele, žurnālists Jānis Geste un dizainere Ingūna Elere.

    Par labāko interviju izdevniecības darbinieki atzina žurnāla «Santa» galvenās redaktores (Gundega devusies dekrēta atvaļinājumā) Ivetas Troalikas un politologa Jurģa Liepnieka sarunu ar aktieri Lauri Dzelzīti žurnālā «Ieva». Naktī Jurģis tviterī ierakstīja: «Saņemt balvu par labāko interviju no Santas rokām ir kā saņemt Oskaru par labāko filmu no paša Oskara».

    Grupa «Tautumeitas» ar savām moderni aranžētajām folkloras dziesmām lieliski iederējās svinību zāles «Tilta māja» dabiskajā vidē.   

    Par labāko foto izdevniecības darbinieki atzina fotogrāfa Gata Gierta fotogrāfiju «Vanags lido» žurnālā «Santa». Balvu no Valmieras bija ieradies pasniegt Valmieras teātra vadošais aktieris Mārtiņš Meiers. Arī viņš novērtēja ballītes asprātīgo atmosfēru, kā arī stilistu un fotogrāfu atbildīgo darbu, jo pats ne reizi vien ir bijis interviju varonis izdevniecības žurnālos.

    Nominācijā «Es lepojos» žūrijas vērtējumā laurus plūca «Mans Mazais» galvenā redaktore Ērika Bērziņa par akciju «Gada bērnudārza audzinātāja". «Kad izdomāju šo akciju, daudzi man neticēja. Bet es teicu – ka atsaucība būs, jo audzinātājās ir baigais spēks. Audzinātājas ir visa sākums,» uzsvēra Ērika. Viņa saņēma žūrijas balvu arī kategorijā «Labākā intervija» par sarunu ar literātiem Dainu Tabūnu un Ivaru Šteinbergu, kas dalījās ar savu smago pieredzi mazuļa gaidīšanā.

    Kolēģu vērtējumā par politiķes Ramonas Petravičas juteklisko fotosesiju triumfēja žurnāla «Klubs» galvenais redaktors Aivars Pastalnieks. Tā kļuva par vienu no apspriestākajiem mediju notikumiem.

    Par gada labāko fotogrāfiju žūrijas vērtējumā tika atzīta Gvido Kajona foto «Zāļu sieva» žurnālā «Ievas Veselība». «Tajā redzamas patiesas emocijas,» atzina žūrijas loceklis, žurnālists Jānis Geste. Viņš savus apsveikumus paziņoja ieraksta formātā, jo raidījumā «Panorāma», ir neaizvietojams.

    Žurnālu «Privātā Dzīve» un «Ievas Virtuve» mākslinieciskais redaktors Jānis Karelis saņēma balvu par labāko dizainu nedēļas un divu nedēļu izdevumā.

    Par izdevniecības aizvadītā gada labāko redaktori tika atzīta žurnāla «Lauku Māja» galvenā redaktore Zane Blanka. Pateicoties pandēmijai, lauku mājas šobrīd ir «must have» vērtība, un Zane žurnālu veido ļoti aktuālu, stilīgu un informatīvi bagātu.

    Balli iegrieza grupa «Bet Bet», kas arī pērn svinēja 30. gadu jubileju. 

    Lielo svētku torti cepa ceptuves «Lāču» jaunais konditors Ansis Kronbergs. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē