• Interneta huligāni Lauru Vondu un Mariju Ābeltiņu izmanto viltus reklāmai

    Slavenības
    Gita Vīksne
    28. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    «Tā ir viltus ziņa – ceru, ka cilvēki neuzķērās!» saka Latvijas Televīzijas ētera personība Laura Vonda, kas kļuvusi par interneta huligānu upuri. Līdz ar viņu šajā reklāmā «iesaistīta» arī psihoterapeite Marija Ābeltiņa.

    Facebook lielu ažiotāžu izraisīja pēkšņi uzpeldējusī reklāma, kurā redzama Latvijas Televīzijas ētera personības Lauras Vondas seja. «Efektīga novājēšana bez kaitējuma veselībai ir iespējama,» vēstīja teksts pie Vondas fotogrāfijas. Reklāma lika noprast, ka par sensacionālo notievēšanas iespēju kāda daktere Elita Vanaga ir stāstījusi žurnālistei Vondai Latvijas Televīzijas Dienas ziņās.

    «Šī pilnīgi noteikti ir viltus ziņa!» sarunā uzsvēra Laura Vonda. Viņa neslēpa – interneta huligānu veikumu esot redzējusi un esot draugus informējusi par reklāmas melīgumu. «Šāds saturs Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta raidījumos nekad nav bijis! Šī ir kārtējā reize, kad tiek izmantota LTV ziņu raidījumu uzticamība, lai panāktu papildu atsaucību no iedzīvotājiem. Nesen viltus reklāmās bija redzams mans kolēģis Dāvis Valdnieks un režisors Alvis Hermanis, tagad es un psihoterapeite Marija Ābeltiņa, kas reklāmā tiek uzdota par dakteri Elitu Vanagu.

    Protams, ir bēdīgi redzēt savu foto šādās viltus reklāmās. No otras puses, ir jārēķinās, ka kaut kas šāds notiek – viltus ziņas šobrīd ir ļoti populāras.

    Es ceru, ka cilvēki neuzķērās,» norādīja Vonda.

    «Man ar to nav nekāda sakara. Esmu ziņojusi par to dažādām iestādēm – Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijai, Patērētāju tiesību aizsardzības centram, kā arī uzspiedu feisbuka pogu, ka tā ir melu lapa,» par viltus ziņu savus draugus informēja arī kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, klīniskā psiholoģe Marija Ābeltiņa. Viņa norādīja, ka Latvijas Televīzijas Dienas ziņās iemontētais foto patiesībā ir tapis interneta žurnāla Satori intervijas laikā. «Daktera tēls nav sliktākais, kas var notikt. Bet šādu lapu krāpniecība reāli nepatīk un ir pret manu būtību,» notikušo komentēja Ābeltiņa.

    Lai arī abas dāmas uzreiz pēc melīgās reklāmas parādīšanās virtuālajos labirintos savus Facebook sekotājus steidza informēt, ka viņu vārds tajā ir izmantots nelietīgi, bija cilvēki, kas tai noticēja. «Es uzķēros. Meklēju dakteri ar vārdu Elita Vanaga un neko neatradu. Vienīgais, ko nometu, ir 39 eiro,» pie viltus reklāmas norādīja kāda dāma.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē