• Ikauniece pēc triju gadu pauzes cer atgriezties sporta apritē

    Sabiedrība
    Lauma Lapsa
    2. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Laura Ikauniece
    Foto: F64
    Laura Ikauniece
    Smagu savainojumu dēļ talantīgā vieglatlēte Laura Ikauniece bija spiesta izlaist trīs sacensību sezonas. Taču viņa ir apņēmības pilna atgriezties daudzcīņas apritē.

    Latvijas vieglatlētikas zvaigzne Laura Ikauniece jūnija sākumā paziņoja, ka atsauc savu dalību Latvijas čempionātā daudzcīņās. Tas tika darīts, lai varētu pilnvērtīgi atjaunoties un sadziedēt Ahilleja cīpslas savainojumu.

    Maija beigās, spītējot savainojuma sāpēm, Ikauniece piedalījās prestižās septiņcīņas sacensībās Austrijā, kurās viņas mērķis bija izpildīt kvalifikācijas normatīvus pasaules un Eiropas čempionātiem, taču, ieņemot 13. vietu, Latvijas sportistei tas neizdevās. «Tas bija diezgan samocīti, tāpēc nestartēju Latvijas čempionātā daudzcīņās. Slodze bija tiešām liela,» sarunā ar PDz neslēpj Laura.

    Šī nav pirmā reize, kad veselības likstu dēļ vieglatlētei jāatsauc dalība sacensībās. Dažu gadu laikā sportistei bijušas trīs nopietnas operācijas – tika operēts augšstilba aizmugurējais muskulis, kā arī veiktas divas ceļgala operācijas. Nu šīs problēmas veiksmīgi atrisinātas.

    «Tagad ir jāārstē Ahilleja cīpslas iekaisums, ko pilnībā sadziedēt izdosies varbūt līdz šī gada beigām,» spriež Laura.

    Lai arī atgūt fizisko formu, kāda bija pirms traumām un operācijām, ir ļoti grūti, vieglatlēte atzīst, ka padoties negrasās. «Jūtos labāk un nopietni gatavojos nākamajām sacensībām – kvalifikācijai Eiropas čempionātam, kas notiks augusta vidū Minhenē. Galvenais atkal just to sacensību garšu un atgūt sajūtu, kāda ir startējot. Triju gadu laikā ir izlaists daudz, un ķermenis liek par to manīt,» neslēpj viņa.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē