• Ģeniāla ideja! Noskaidrots, kur varētu nobāzt Pārdaugavas monstru

    Aktuāli
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    10. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Piemineklis Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem.
    Foto: F64
    Piemineklis Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem.
    Nedēļām ilgi politiķi tagad diskutē, ko darīt ar Uzvaras parkā izvietoto pieminekli tā dēvētajiem Latvijas atbrīvotājiem. Vieni saka, ka tas iznīcināms, citi sliecas domāt, ka tam jāpaliek savā vietā. Kurzemes uzņēmējs Meinards Mētelis, kura saimniecībā mežmalā izveidots Ļeņina pieminekļu parks, žurnālam «Privātā Dzīve» teic skaidri un gaiši – no Rīgas piemineklis ir aizvācams, bet nav iznīcināms. Un, ja neesot, kur likt, viņš gatavs tam atrast vietu savā saimniecībā
    Kuldīgas uzņēmējs Meinards Mētelis savā saimniecībā izveidojis Ļeņina pieminekļu parku.
    Kuldīgas uzņēmējs Meinards Mētelis savā saimniecībā izveidojis Ļeņina pieminekļu parku.

    «Nedomājiet, neesmu ne revolūcijas, ne Ļeņina fans, vienkārši uzskatu, ka Latvijai jāzina sava vēsture, jāmācās no tās kļūdām,» žurnāla jaunākajā numurā stāsta Kuldīgas puses uzņēmējs Meinards Mētelis. Viņā saimniecībā «Pilskalni» pirms gadiem 10 – 15 viens pēc otra sāka parādīties milzīgie, desmitiem tonnu smaģie Ļeņina pieminekļi. Pirms aptuveni sešiem gadiem, kad to bija jau četri, Meinards pēc leģendārā aktiera Ēvalda Valtera dēla, TV operatora Raita Valtera ierosinājuma savā saimniecībā mežmalā izveidoja «ļeņinekļu» parku.

    «Laiks, kad gandrīz katrā mūsu pilsētā bija pa Ļeņina piemineklim, nav izsvītrojams no valsts vēstures, bet mums ir skaidri un tieši jānorāda uz sūro pagātni, kāda mums bijusi. Tikai tā varēsim stingri stāvēt uz savas zemes un mācīties patriotismu,» pauž Meinards.

    Nu viņam dzimusi ģeniāla ideja, ka to Pārdaugavas pieminekli vēstures vārdā jāpiepulcē «ļeņinekļiem», un viņš pat gatavs to pieņemt pie sevis saimniecībā.

    «Dodiet man to Pārdaugavas monstru! Atradīšu saimniecībā vietu, kur to nobāzt.

    Tas taču katram skaidrs – tagad, kad Krievija karo Ukrainā, piemineklis ir aizvācams. Un nelīdzēs ne pārsaukšana, ne citas darbības. Nevar Rīgā tāds atrasties, bet vēsturē un mācībai priekšdienām gan tas ir saglabājams. Tāda ir mana pārliecība,» uzsver Meinards.

    Uzņēmējs arī piebilst: «Naudu gan par to nemaksāšu, un transportēšanas izdevumus arī nesegšu. Nav man tas piemineklis mīļš, bet, ja nezināt, ko ar to darīt, varu pieņemt. Lai stāv pie manis, un cilvēki, paskatījušies uz «ļeņinekļiem», pašausmināsies arī par šo.»

    Kā Meinards Mētelis savulaik ticis pie Ļeņina pieminekļiem, un kā iekārtojis savu simtiem hektāru plašo saimniecību, uzziniet  žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā.

    • Ko Mārtiņš Rītiņš atstājis saviem mantiniekiem? Trīs mēnešus pēc nāves kaps grima aizmirstībā.
    • Uzņēmējs Meinards Mētelis gatavs ņemt Pārdaugavas pieminekli. Viņam ir jau četri Ļeņini!
    • Uzzini, ko Latvijas varenajiem uzdāvināja Putins. un Lavrovs.
    • Ralfs Eilands pievienojies The Hobos. «Ūdrītis man deva savu svētību.»
    • Viss kļūst mežonīgi dārgs. Kā izdzīvot? Kulakovi pārsēžas smieklīgi mazā auto, Račs nepērk gaļu, bet reperis Prusax atzīstas: Vairs spontāni nepirkšu biļetes uz Dubaiju!
    Privātā Dzīve nr19

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē