• FOTO: Tannis ielaiž savā četrstāvu mājā. Tur viss smaržo pēc romantikas

    Māja
    Gita Vīksne
    18. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Elmārs Tannis ar mīļoto sievieti Ilonu Liepiņu.
    Foto: Kaspars Krafts (F64)
    Elmārs Tannis ar mīļoto sievieti Ilonu Liepiņu.
    Šefpavārs Elmārs Tannis jau trešo gadu kopā ar mīļoto sievieti Ilonu Liepiņu saimnieko Augšlīgatnē. Tur viņi iekur kamīnu, iededz desmitiem sveču un gaida ciemiņus.

    Četrstāvu māju Augšlīgatnē šefpavārs Elmārs Tannis un viņa draudzene Ilona Liepiņa nepilnu triju gadu laikā atjaunojuši pašu spēkiem. No pagājušā gadsimta 90. gados celtas viesnīcas ar sešiem numuriņiem, kurus rotājuši jancīgi zīmējumi uz sienām, Elmārs un Ilona kopā ar palīgiem uzbūruši ko patiesi mājīgu.

    Viņu namā ik uz soļa ir kāda dizaina odziņa, un katrai ir savs stāsts.

    Pie sienas rotājas no metāla darināta zivs, bet uz palodzes – telefons, kas ir no… betona. «Tā ir dāvana no man drauga Jāņa Bērziņa, kas agrāk darbojās ar ziepēm, bet tagad nodarbojas ar ekskluzīviem betona lējumiem. Zivs atpeldējusi no Kanādas, to uzdāvināja mana mamma,» stāsta Elmārs. Teju pie katras sienas ir kāds mākslas darbs – daļa iepriekš bijusi krogos, kur šefpavārs strādājis, daļa atceļojusi no viņa mājām Rīgā.

    «No rīta kopā paēdam brokastis un dodamies katrs savā pasaulē – es sveču, Elmārs ēdienu,» par ikdienu mājā stāsta Ilona. «Ļoti lepojos ar visu, ko Ilona dara savā darbnīcā,» teic Tannis un neslēpj – tieši ar svecēm viņš savulaik iekvēlinājis draudzenes sirdi. «Mūsu pirmās vakariņas notika šajā mājā pie kamīna. Uzaicināju ciemos un visās malās saliku iedegtas sveces,» atminas Elmārs. «Viņš tovakar uzgrilēja garneles un mani savaldzināja,» piebilst Ilona. Kopš tā laika abi esot lieli sveču mīļotāji. «Piemēram, šobrīd, mājā vienlaikus deg 61 svece,» zina teikt Ilona.

    Kamēr Ilona plašā pagrabstāva istabā gatavo sveces un vaska ogas un augļus, Elmārs rosās virtuvē, kas varētu būt katra šefpavāra sapnis. «Virtuve ir mana pasaule, kur iedvesmojos savai mākslai. Citi tērē naudu mašīnām, makšķerēšanai un medībām, bet es – pērkot tehniku virtuvei. Man ir picas krāsns, kūpināšanas un grilēšanas iekārtas. Man te ir tik forši!» saka Elmārs.

    No iecerētajiem atjaunošanas darbiem patlaban esot paveikta labi ja puse. Izremontēti pirmie divi stāvi, tiek strādāts pamazām pie telpu atjaunošanas augšstāvos. «Kā sāk kādu stūrīti remontēt, tā atklājas vēl vairāk lietu, kas jāpaveic. Tas viss prasa laiku,» atzīst Ilona.

    Elmārs saka – nākotnē šajā vietā viesi varēs arī nakšņot. «Tur, kur agrāk bija divi numuriņi, tagad iekārtojam vienu. Paplašinām visu, lai cilvēki justos ērti,» stāsta Elmārs. Pagaidām gan mājā nakšņo tikai paši saimnieki.

    «Pie mums ir bijušas vairākas ballītes, kad 20 cilvēku grupa noīrē autobusu ar šoferi, kas pēc tam visus izvadā pa mājām. Esam šeit rīkojuši komandas saliedēšanās pasākumus un arī privātas vakariņas diviem cilvēkiem. Kamēr viens kopā ar mani gatavo gardu maltīti, otrs ar Ilonu rada skaistas sveces,» atklāj Elmārs. «Cilvēkiem jau vajag atpūtu ne tikai miesai, bet arī dvēselei. Iemācoties ko jaunu, atpūšas arī cilvēka sirds,» pārliecināts ir Elmārs.

    Citus interesantus stāstus lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Ģimeni un kolēģus satriec režisora Mihaila Gruzdova pēkšņā nāve.
    • Bijusī ministre Golubeva ar sievu pametusi Latviju.
    • Beidzot – Latvijas seksīgāko vīriešu tops! Viņus izvēlas slavenas sievietes.
    • Latviešu piedzīvotais zemestrīcē Turcijā: šausmas, gruveši un miruši draugi.
    • Ritums Ivanovs uzzīmējis Levitu par 2000 eiro.
    • Kāpēc skaistules Budovskas vairs nebūs teātrī.
    • Opolais Rīgā žilbina ar dārgām kleitām.
    Privātā Dzīve nr07/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē