• Elita Patmalniece: Gribējās radīt pārsteiguma efektu – kaut ko ārpus robežām

    Māksla
    Evija Kalnbērza
    12. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Elita Patmalniece
    Foto: Vladislavs Proškins (F64)
    Elita Patmalniece
    Septembra vidū ar vārda dienas ballīti galerijā Putti lustīgi tika atklāta mākslinieces jaunāko darbu izstāde Apziņas skices.

    Elita Patmalniece PDz atklāja, ka šo izstādi gribējusi izveidot neparastāku. «Daļā izstādes telpas ir aplūkojamas gleznas, apgleznotie trauki un T krekli, bet otrā daļa ir nodota sabiedrībai brīvai improvizācijai. Gan sienas, gan grīda noklāta ar manis apzīmētu īpašu tapeti. Izveidoju ko līdzīgu istabai, kur apmeklētāji, skatoties galerijas spogulī, var iemūžināt sevi ar maniem darbiem fonā,» sacīja Elita.

    PDz ievēroja, ka pasākuma dalībniekiem šī Elitas veidotā istaba īpaši gāja pie sirds. Kupli apmeklētās izstādes atklāšanas katrs viesis uzskatīja par nepieciešamu nofotografēties ar Elitas darbiem fonā.

    Vienubrīd istabas grīda bija tā nostaigāta, ka māksliniecei nācās ķerties pie slotas, lai savu radošo izpausmi satīrītu un atjaunotu.

    «Gribējās radīt pārsteiguma efektu – kaut ko ārpus robežām, tā iedvesmojot citus saprast, ka māksla var būt visur – uz sienas, grīdas, paklāja, auto… Tikai žēl, ka pēc 28. oktobra, kad izstādi slēgs, viss būs jāplēš nost,» tā Elita.

    Tā kā izstādes atklāšana bija dienā, kad vārda svētki ir Elitām, māksliniecei pārsteigumi un dāvanas sekoja cita citai. Galerijā tika ieripināts Ērenpreisa velosipēds, kas gluži kā eksponāts šobrīd aplūkojams starp mākslas darbiem. «Ikdienā pārvietošos ar veco velosipēdu, bet šis būs svētku reizēm un īpašiem gadījumiem,» tā Elita, atklājot, ka dāvinātāja ir tuva paziņa Baiba Visocka.

    Uz izstādes atklāšanu ar ābolu grozu no savas saimniecības Tīnūžos ieradās dīdžejs un Elitas sens draugs Ufo, bet mākslinieces kolēģes no veikala Baba puķu vietā atnesa maisu ar šampanieti. Kad aicinātie viesi jau bija aplūkojuši darbus, nofotografējušies un iemalkojuši pa glāzei vīna, visus gaidīja pārsteigums – savus populārākos hitus nospēlēja grupa Dzelzs vilks.

    UFO draudzenei ELITAI PATMALNIECEI dāvanā pasniedza grozu ar paša lasītiem āboliem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē