• Deputāts Sandis Riekstiņš nesmēķē jau vairākas nedēļas

    Kaitīgie ieradumi
    Anastasija Kuzminova
    26. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    «Šoreiz esmu apņēmies atbrīvoties no smēķēšanas,» savā 42. dzimšanas dienā, 27. janvārī nosolījās politiķis, kurš katrā jubilejas reizē pieņem kādu nozīmīgu lēmumu.

    Sandis Riekstiņš PDz atzīst, ka līdzīgu soli pirms daudziem gadiem spēris viņa vectēvs, kurš savā jubilejā pie viesību galda paziņojis, ka aizsmēķētā ir viņa dzīves pēdējā cigarete. «Toreiz biju mazs puika, bet manā atmiņā tas iespiedies spēcīgi. Visi bija pārsteigti, ka tieši jubilejā, viesiem klātesot, viņš nodzēsa pēdējo cigareti,» par vectēva gribasspēku priecājas Sandis.

    Arī viņš savu solījumu publisko apzināti. «Tas motivē – jo vairāk cilvēku par to uzzina, jo lielāka iespēja, ka pajautās, vai apņemšanās tiek ievērota. Un tad viss – nav variantu!» prāto Riekstiņš.

    Deputāts ir smēķētājs ar vairāk nekā 20 gadu stāžu. Sākumā viņš pīpējis cigaretes, tad cigarillas ar rīta kafiju vai pēc pusdienām, beigās – elektronisko cigareti jeb veipu. «Es sapratu – man to nevajag! Bet līdz tam bija jānonāk, jo smēķēju no padsmit gadu vecuma. Sen domāju, ka jāatmet. Kovida laiks tam izrādījās īstais brīdis.

    Šobrīd atmest ir viegli – Saeimā neviens nepiedāvā uzsmēķēt, jo darbs notiek attālināti, tusēties arī nekur neeju.

    Šķistu – tagad ir stresains laiks un jāpīpē vairāk, bet tā nav,» uzsver Sandis.

    Nu rītus bijušais pīpmanis uzsāk, nevis ievelkot dūmu, bet skrienot krosu. «Lielas patikas mocīties pa netīrītām ielām nav. Neesmu arī skriešanas fans, turklāt mans svars ir pāri 100 kilogramiem, bet izkustēties gan vajag,» spriež Riekstiņš. Reizēm viņš skrien arī pusdienu vietā. Lai, atmetot smēķēšanu, nenāktu klāt papildu kilogrami, politiķis domā par savu ēdienkarti – vairāk ēd augļus un riekstus.

    «Vēl man garša un smarža ir kļuvušas izteiktākas! Kad no rīta izeju ārā, uzreiz jūtu – kāds kāpņutelpā ir smēķējis,» izjūtās dalās viņš un nosmej: «Tagad galvenais smēķēšanas vietā neatrast sev jaunu atkarību!»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē