• 4 padomi, kas palīdzēs turēties pie veselīgiem ieradumiem

    Psiholoģija
    Ieva Dulmane
    13. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: everything bagel / Shutterstock
    Kas var palīdzēt turēties pie veselīgākām izvēlēm ikdienā? Vides maiņa! Mēs biežāk domājam līdzīgi kā apkārtējie. Mēs darām to, kas ir vieglāk. Mēs ēdam to, kas ir acu priekšā. Lūk, daži ieteikumi, kā padarīt vidi iedvesmojošāku!
    1. Ja gribam progresēt, ir jāvairo to cilvēku klātbūtne ikdienā (kaut vai virtuāli – izmantojot grāmatas, podkāstus utt.), kuri mūs iedvesmo un spēcina mūsu varēšanu.
    2. Ja gribam vairāk kustēties, ir jārada vide, kas to veicina (vingrošanas paklājiņš un hanteles pie TV, sakrāmēta sporta soma mašīnā, pārtraukts Netflix abonements, labs ritenis utt.).
    3. Ja gribam ēst veselīgāk, turam acu priekšā un viegli pieejamu to, ko vēlamies ēst vairāk, – dārzeņus, ogas, augļus, kādu gatavu proteīna avotu utt. Viss, kas ir stiprāks par mums, lai paliek atsevišķām, īpašām reizēm, bet ne ikdienā, acu priekšā!
    4. Domāt, kā varēt, nevis kā nevarēt. Prātam patīk meklēt atrunas, taču nevis meklējam veidus, kā kaut ko nedarīt, bet, tieši otrādi, kā vairāk un biežāk kustēties. Tas, ka divreiz nedēļā ejam vingrot vai vakarā izejam nelielā pastaigā, ir ļoti labi, bet, ja pārējās dienas pavadām sēdus, tāpat nodarām milzu kaitējumu organismam (varbūt ir dzirdēts teiciens, ka sēdēšana ir jaunā smēķēšana?). Ķermenis ir radīts kustībām. Te lieti noder pilnīgi atvērts prāts un nestandarta domāšana. Nevis domāt, kā nevarēt kustēties, bet domāt, kā varēt. Un ticiet man – tiklīdz prātam iedod šādu uzdevumu, rodas arī idejas. Tiesa, ir jābūt gana drosmīgam, lai darītu atšķirīgi no visiem. Visi brauc ar auto un liftu, sēž sanāksmēs un pie krūzes kafijas? Es varu darīt citādi. Veselīgāk! To pat var padarīt par spēli:
      - Kā kustīgi izmantot nelielās atpūtas pauzes darbā?
      - Kā apvienot laika pavadīšanu ar bērniem vai draudzenēm ar fizisku izkustēšanos?
      - Kā pārvietoties, izmantojot savu piepūli, nevis iekšdedzes dzinēju? (Piemēram, iet uz veikalu, nevis braukt ar mašīnu un, jā, arī nest iepirkumus!)

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē