• Bijušais deputāts Riekstiņš iestājies bezdarbniekos. Strādāt gan nesteigsies!

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    9. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sandis Riekstiņš
    Foto: No privātā arhīva
    Sandis Riekstiņš
    13. Saeimas deputāts, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Sandis Riekstiņš jau dažas dienas pēc amata zaudēšanas reģistrējies bezdarbniekos un nolēmis kādu laiku atpūsties.

    Līdz ar Krišjāņa Kariņa iepriekšējās vadības pilnvaru termiņa beigām bez darba palicis partijas Konservatīvie viens no redzamākajiem pārstāvjiem Sandis Riekstiņš. Žurnāls «Privātā Dzīve» politiķi sastapa aizvadītā gada futbola laureātu godināšanas pasākumā. «Jau otro dienu man nav darba, esmu reģistrējies darba biržā,» apgalvoja Sandis. Viņš piebilda: «Ne jau tāpēc, ka meklētu darbu, tur iestājos. Diez vai es tur sev varu kaut ko atrast. Vienkārši aizvadītie četri gadi Saeimā un ministrijā bija diezgan smagi. Tagad jāatpūšas.

    Labi, ka ir tāds drošības spilvens un pēc deputāta darba noslēguma nepalieku pavisam bez līdzekļiem.

    Ne jau pārāk laba, bet iztikšana būs.» Savu pēdējo valsts amatpersonas deklarāciju Riekstiņš iesniedzis pagājušā gada martā. Tajā Sandis uzrādījis, ka īpašumā viņam ir zeme Carnikavas pagastā, bet lietošanā – dzīvoklis Rīgā. Pirms četriem gadiem viņš iegādājies Harley Davidson motociklu, bet valdījumā kopš 2019. gada viņam ir 11 gadu veca vieglā automašīna BMW X5. Atalgojumā par iepriekšējo gadu viņš bija saņēmis vairāk nekā 41 000 eiro. Deputāts bija aizdevis 25 000 eiro un iedzīvojies vairāk nekā 18 000 eiro lielos parādos. Ne skaidru, ne bezskaidru naudu nebija uzkrājis.

    Riekstiņa darbība 13. Saeimā un iesaistīšanās Izglītības un zinātnes ministrijas vadības darbā tiek vērtēta neviennozīmīgi. Ik pa laikam par viņa izteicieniem un veikumu liela daļa sabiedrības bija gana pārsteigta. Visvairāk Riekstiņam pārmeta to, ka Sandi, kurš ieguvis vien vidējo izglītību, partija novirzīja pildīt parlamentārā sekretāra pienākumus, turklāt tieši Izglītības un zinātnes ministrijā. Diskusijas raisīja arī viņa izteikumi sociālajos tīklos, un arī tagad Riekstiņš ik pa laikam ieraksta pa kādai pērlei tviterī. Piemēram, par to, ka 14. Saeimas pirmajā sēdē veselības problēmu dēļ nepiedalījās Gundars Daudze, Riekstiņam bija savs redzējums: «Zinu es to slimību, regulāri slimoja 13. Saeimā. Ja neslimoja, tad tāds peregars nāca, ka uzkost vajadzēja.» Savukārt dažas dienas pēc jaunās valdības apstiprināšanas Sandis rezumēja:

    «Tāds naivums jauno ministru intervijās. Nekas, pāris mēnešu jautājums…»

    Nu viņš apguvis arī TikTok. Ik pa laikam Riekstiņš ievieto video par to, kā svīst sporta zālē, braukā ar motociklu, spēlē futbolu… Dažas dienas pēc darba zaudēšanas savas izjūtas ilustrēja ar vasarā tapušu bildi, kurā redzams uz motocikla. To politiķis papildināja ar tekstu krievu valodā: «Man noriebies būt labam. To neviens neciena. Labāk būšu poh…sts. Tā vienkāršāk dzīvot!»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē