• Atklāj ideāla auguma noslēpumu ar fitnesa karalieni Paulu Freimani

    Slavenības
    Gita Vīksne
    15. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dzīvot veselīgāk un notievēt – tā ir populāra apņemšanās Vecgada vakarā. Slavenā fitnesa modele un veselīgo recepšu grāmatas Zelta sastāvdaļa autore atklāj efektīvas viltības, kā sākt jaunu dzīvi, lai Žurkas gadā sev patiktu katrā fotogrāfijā.

    Brokastīs rupjmaize

    «Atbrīvoties no liekā svara palīdz tas, ka brokastīs ēdu rupjmaizi, nevis putru, jo tajā ogļhidrātu dažkārt ir vairāk nekā divās šķēlēs rupjmaizes. Tas nenozīmē, ka putras ir sliktas. Vienkārši no maizes var paēst tikpat labi un esi uzņēmis mazāk kaloriju. Ja vien nav glutēna nepanesamības, maize no uztura nav jāizslēdz. Es katru rītu ēdu divas maizītes. Izvēlos melno sēklu maizi un divām šķēlēm izmantoju pusi avokado – saspaidu to, izveidojot veselīgu sviestu. Vīrieši var likt veselu avokado, bet sievietēm tik daudz tauku nevajag. Uz katras šķēlītes uzlieku arī vārītu olu.»

    Pusdienās rīsi un salāti

    «Pusdienās visbiežāk ēdu rīsus, ik pa laikam tos aizstāju ar griķiem, kvinoju un retu reizi arī ar pilngraudu makaroniem vai saldo kartupeli. No parastiem kartupeļiem izvairos, jo tajos esošā ciete man rada sliktu pašsajūtu.

    Pusdienu maltīti papildinu ar salātiem un gaļu. Izvēlos liesu steiku, vistas fileju vai lasi. Salātos visbiežāk ir lapas, tomāti un gurķi, kas sajaukti ar eļļu un citrona sulu. Es izvēlos vīnogu kauliņu eļļu, kurai nav olīveļļai raksturīgās smaržas. Dažkārt gatavoju veselīgu mērci no avokado un grieķu jogurta.

    Cilvēka ķermenim ir nepieciešams sāls, tādēļ nebaidos to pievienot ēdienam.

    Nepiekrītu tiem, kas saka – nav laika veselīgi ēst, jo dara to ārpus mājas. Arī es lielākoties pusdienas ieturu ārpus mājas un zinu – ikvienā vietā iespējams atrast arī ko veselīgu. Man patīk ēst bistro, kur ir vienkārši ēdieni. Visbiežāk izvēlos rīsus un salātus. Bēdīgāk ir ar gaļu, kas parasti ir panējumā, to vienmēr ņemu nost.»

    Launagā auglis un rieksti

    «Starp pusdienām un vakariņām ieturu vēl vienu ēdienreizi. Parasti tas ir auglis – banāns, ābols vai apelsīns. Papildinu to ar sauju riekstu. Nevajadzētu ēst zemesriekstus, jo tajos nav vitamīnu, tikai tauki. Mani iecienītākie ir Indijas rieksti. Reizēm izvēlos gabaliņu 70% šokolādes. Ja esmu bijusi uz smagu treniņu un man ļoti gribas ēst, lai uzņemtu vairāk olbaltumvielas, launagā izdzeru proteīna kokteili.»

    Vakariņās biezzupa

    «Savu dienu noslēdzu ar dārzeņu biezzupu. Izvāru dažādus dārzeņus un pēc tam tos sablendēju. Pa virsu biezzupai lieku apceptus vistas filejas gabaliņus, dilles un lokus. Piemēram, vakar vārīju ķirbju biezzupu, ko papildināju ar burkāniem, papriku, sīpoliem un ķiploku. Mazos kubiciņos apcepu vistas fileju, kuras pagatavošanai izmantoju kūpinātas paprikas garšvielu, sāli un piparus. Man ir iepatikusies mandarīnu sula, kas vistas gaļai piešķir Ziemassvētku garšu. Ja pārnāku mājās ļoti vēlu, uzmetu uz pannas garneles vai vistu, mazliet pacepu un apēdu kopā ar salātiem.

    Esmu ēdusi vakariņas arī divpadsmitos naktī. Nav svarīgi, cikos ēd. Svarīgi, cik daudz apēd un lai tas notiktu vismaz divas trīs stundas pirms miega. Citādi vēlā maltīte ķermenim liks strādāt visu nakti, no rīta pamodīsieties noguris.»

    Iemācies dzert ūdeni!

    «Cilvēki mūsdienās savas garšas kārpiņas ir tā notrulinājuši, ka vairs negaršo parasts ūdens. Daudzi man ir atzinušies, ka ūdeni spēj iedzert, tikai pievienojot tam citronu vai laimu. Es dzeru tīru ūdeni, un tas man šķiet garšīgs. Daudzi, kas sporto, iekrīt uz vitamīnu ūdeņiem, kurus veikalos tirgo kā sporta dzērienus. Tā ir kaloriju bumba, kurai vajadzētu mest līkumu. Tas attiecas arī uz svaigi spiestām sulām. Burkānu sulā ir tikpat kaloriju, cik kolā. Labāk apēdiet veselu burkānu vai apelsīnu nekā spiediet sulu, jo tā viss vērtīgais tiek izmests laukā. Mēs izspiežam tīru cukuru.»

    Jā!

    • Tīram ūdenim
    • Salātiem un dārzeņiem
    • Gaļai, zivīm, biezpienam

    Nē!

    • Gāzētajiem dzērieniem
    • Konditorejas izstrādājumiem
    • Jebkādu veidu baltmaizēm

    Vingro un notievē!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē