• Armands Tripāns par Kaspara Lāča pāragro aiziešanu: Viņš bija noguris un pārdomu pilns

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    1. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Armands Tripāns un Kaspars Lācis, kuri vadīja raidījumu Hokeja laukums, pērn tika atzīti par gada labākajiem hokeja žurnālistiem
    Foto: Facebook
    Armands Tripāns un Kaspars Lācis, kuri vadīja raidījumu Hokeja laukums, pērn tika atzīti par gada labākajiem hokeja žurnālistiem
    Marta vidū Latviju pāršalca skumju vēsts – mēs nekad vairs televīzijas ekrānā neredzēsim vienu no labākajiem Latvijas hokeja žurnālistiem. Pēkšņi apstājusies Rīta Panorāmas sporta ziņu un LTV raidījuma Hokeja laukums vadītāja Kaspara Lāča sirds. Viņam bija tikai 42 gadi.

    Viņa sirdslieta bija hokejs

    «Turpmākie rīti mums, Rīta Panorāmai, būs citādāki, jo Kaspars uz mums noraudzīsies no mākoņa maliņas… Ir neizsakāmi skumji un liels tukšums,» atklāja LTV producente Ija Circene Groša.

    «Vairāk zināju viņu kā kolēģis. Un bija lietas, kas mūs vienoja. Tā noteikti bija mīlestība uz hokeju. Tā viņam bija bezgalīga, patiešām mīlestība bez robežām. Kaspars ļoti mīlēja to, ko dara. Kad Armands Tripāns aizgāja no raidījuma Hokeja laukums, Kaspars iesākto turpināja viens. Viņš nekad neatteica piedalīties labdarības spēlēs, vai tās būtu Tukumā, Talsos vai kur citur. Es neesmu nekāds dižais spēlētājs, bet Kaspars gan bija ļoti labs. Varēja redzēt, ka ir trenējies, labi saprata šo spēli,» par Kasparu PDz teic viņa kolēģis žurnālists Sandijs Semjonovs.

    «Viņš dzīvoja ar sportu un varbūt kaut kādā ziņā tajā arī sadega.»

    «Mēs neviens nezinām, kādi būs un kurp vedīs mūsu ceļš, bet man Kaspara aiziešana bija ļoti negaidīta,» atzīst Sandijs. Ziņa, ka Kaspara vairs nav, daudziem bija šoks. Tas notika pēkšņi. Tikai februārī sporta žurnālists nosvinēja 42. dzimšanas dienu.

    Kaspara bijušais kolēģis Tripāns portālam Apollo atzina – viņus ar Lāci vienoja tas, ka abi bijuši vienpatņi. «Mēs bijām domubiedri un darbaholiķi. Viņš sevi darbā dzina bez robežām, un dažkārt tas bija vienīgais, kur saredzēja dzīves baudījumu. Līdz vēlām naktīm veidojot ziņu sižetus rīta ziņām, pēcpusdienā skrienot citos darbos aģentūrām, bet vakarā vēl diskutēja sporta tēmas līdz nakts melnumam. (..) Mēs skrējām paši ar kameru pa visu Latviju – tikai idejas vārdā.»

    Noslēgumā Armands piebilda: «Šis viss bija par vienu Kasparu. To otru viņš nerādīja citiem. Tas otrs – bija ļoti noguris un pārdomu pilns.»

    Dauzonīgs kolēģis un mīlošs tētis

    Kaspars Lācis raidījuma Rīta panorāma komandai pievienojās 2014. gada vasarā. Savulaik viņš spēlēja hokeju amatieru līgā un pirms darba LTV vairākas sezonas darbojās Kontinentālās hokeja līgas klubu Dinamo Rīga un Prāgas Lev mārketingā. Kaspars bija ieguvis arī sociālā pedagoga diplomu, pats veidoja video un datorgrafiku.

    «No ārpuses – korekts un šķietami nepieejams, bet iekšpusē – dzīvespriecīgs sporta fanāts. Kaspars nebija jāmudina uz dauzonībām, jo viņš pats tās bija gatavs radīt – tā vienkārši, lai pasmaidītu arī citi. Savukārt darbā viņš ļoti labi darīja savu lietu. Vienalga, vai tie būtu televīzijas grafiķa pienākumi Kaspara LTV karjeras sākumā vai sporta ziņu moderatora darbs Rīta panorāmā, – viņš visu darīja apzinīgi un no sirds. Un pāri visam Kaspars bija mīlošs tēvs, kurš vienmēr atrada laiku savai meitiņai. Kaspar, mums Tevis pietrūks! Izsakām visdziļāko līdzjūtību Kaspara ģimenei, draugiem un kolēģiem!» atvadoties no Kaspara, vēstīja viņa televīzijas kolēģi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē