• Aktrise Olga Dreģe: Mēs visi bijām aizrāvušies ar pārmērībām, egoismu un varaskāri

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    Gita Vīksne
    13. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Aktrise Olga Dreģe bauda atvaļinājumu un atzīst – pārmaiņas Dailes teātrī ir neizbēgamas un vajadzīgas, viņa tām ir gatava.

    «Šobrīd klausos un skatos visu iespējamo informāciju – gan zinātnieku atklājumus, gan Ugas Dumpja komentārus. Pirms kāda laika piedzīvoju šokējošu momentu – man piezvanīja un paziņoja, ka esmu bijusi kontaktā ar Covid-19 inficētiem kolēģiem, tādēļ man jādzīvo pašizolācijā,» PDz atklāj Olga Dreģe.

    «Šajā laikā sakārtoju savu iekšējo pasauli, saposu māju, sašķiroju grāmatas ar dažādiem ierakstiem – arī ar teātra leģendu Lilitas Bērziņas, Harija Liepiņa un Almas Ābeles, kā arī rakstnieku Annas Sakses, Imanta Ziedoņa un Māras Zālītes autogrāfiem.»

    Olga vienmēr sevi centusies uzturēt labā fiziskā formā un par sportiskām aktivitātēm neaizmirst arī tagad.

    «Regulāri dodos nūjot un baudu, kā viss dabā plaukst un zied. Beidzot esmu kārtīgi izgulējusies un atpūtusies, un man pat ir pazudušas vairākas krunciņas,» saka viņa. Pēc mēneša ilgas neredzēšanās māksliniece satikusies ar meitu un mazdēlu Botāniskajā dārzā. «Ievēroju distanci un rūpīgi dezinficēju rokas, jo vīrusu jau mēs varam dabūt arī no lifta pogas, no durvju roktura, no precēm veikalā. Taču es neļaujos panikai,» stāsta aktrise.

    Pārmaiņas Dailes teātrī Dreģe pieņem ar vēsu prātu.

    «Teātrī vairāki tagad esam parakstījuši papīru, ka mēs, aktieri, labprātīgi dodamies atvaļinājumā. Reālā situācija ir tāda, kāda ir – tiks samazināta alga. Teātra darbiniekiem tagad visa saziņa notiek telefonā. Mēs, aktieri, esam informēti, ka dažas štata vietas tiks samazinātas. Taču, cik zinu, tad viss vēl ir procesā, un es tajā visā cenšos neiedziļināties.

    Katrā ziņā teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs mums ir uzrakstījis uzmundrinošu vēstuli par to, ka tagad teātrim ir jābūt citā, jaunā kvalitātē. Jau sapulcē mums teica, ka teātris līdz šim ir bijis izšķērdīgs un ka var strādāt arī ar mazāku štata vienību skaitu.»

    Viņa saka: «Man ir jau 82 gadi, tāpēc jābūt gatavai jebkādai situācijai. Viesturs Kairišs ir norādījis, kas šajā laikā ir jāizlasa no Raiņa un Dostojevska darbiem, kā arī jādomā par vecākai paaudzei veltītu monoizrādi.

    Man bija paredzēta arī loma izrādē Santakrusa, kur man jādzied angliski, lai gan šo valodu neprotu. Ir jāmācās.

    Nofilmējos arī televīzijas projektā Pasakas, kur mani vecmāmiņas teicējas lomai izvēlējās Raitis Zapackis.»

    Olga atklāj – šobrīd daudz lasa garīgo literatūru. «Patlaban lasu Tibetas dzīvo un mirušo grāmatu un Ketlīnas Daulingas Singas grāmatu Uz nāves sliekšņa. Klausos Romas pāvesta vēstījumus. Esmu pārsteigta, ka tagad radio psihoterapeiti stāsta – cilvēki meklē palīdzību, jo nespēj sadzīvot un sarunāties savā ģimenes lokā. Esmu augusi daudzbērnu ģimenē, un man tā nekad nav bijusi problēma.

    Acīmredzot tā ir laika un paaudžu atšķirība. Tagad baroju sevi ar optimistisko un reālu saprātu. Kad gan vēl mēs piedzīvosim kaut ko tik liktenīgu pasaulei, kas mainīs mūsu attieksmi un cilvēku attiecības? Mēs visi bijām aizrāvušies ar pārmērībām, egoismu un varaskāri. Bijām piesārņojuši pasauli un morāli. Acīmredzot ir vajadzīgs kāds līdzsvars. »

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē