• Turības īpašnieks Aigars Rostovskis noslēdz laulības līgumu

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    18. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa un privātā arhīva
    «Man apnika sievai ik pa laikam prasīt viņas parakstu,» smej biznesa augstskolas Turība īpašnieks, kurš noslēdzis laulības līgumu ar sievu Gunu.

    Lai arī Aigars Rostovskis un Guna Bīlande ir precējušies jau vairākus gadus, laulības līgumu viņi noslēguši vien februārī. Tajā noteikta visas mantas šķirtība. Uzņēmējs PDz sacīja – iemesla satraukties par viņa attiecībām nav, tajās viss esot kārtībā. Laulības līguma slēgšana, pēc Aigara teiktā, saistīta ar bankas finansēto darījumu, kura rezultātā viņš kļuvis par vienīgo augstskolas īpašnieku.

    «Kad ņēmu kredītu, mums laulības līguma nebija. Darījums notiek vairākos etapos, un man katru reizi bija jāprasa sievas paraksts. Lai šo lietu vienkāršotu, noslēdzām laulības līgumu. Civilizētā pasaulē tā ir normāla lieta,» stāsta uzņēmējs.

    Par augstskolas Turība vienīgo īpašnieku Aigars kļuva 2018. gada augustā. Līdz tam augstskola piederēja vairākām juridiskām un privātām personām, arī uzņēmējiem Ivaram Strautiņam, Atim Sausnītim un Guntim Urlovskim. «Man vajadzēja apvienot uzņēmumus, vienoties ar privātpersonām, jo gribēju, lai es viens esmu Turības īpašnieks un lēmējs un lai man nav ar pārējiem jāsaskaņo savas ieceres,» skaidro viņš. Ieķīlājot augstskolu bankā, Rostovskis tika pie 2,925 miljonu eiro lielas komercķīlas līguma un varēja norēķināties ar pārējiem līdzīpašniekiem.

    Rostovskis tagad teic – īstenībā viņš kaut vai rīt varētu atmaksāt kredītu bankai un atķīlāt augstskolu.

    «Tā nav problēma, ņemot vērā finansiālās lietas. Vienkārši līgums ar banku man ir uz desmit gadiem. Ja kredītu atdošu ātrāk, tās man būs papildu izmaksas,» uzsver Aigars.

    Viņš augstskolā darbojas kopš tās dibināšanas 1993. gadā, ilgstoši ieņemot arī valdes priekšsēdētāja amatu. Pēc Firmas.lv datiem Turība pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017. gada jūlija līdz 2018. gada jūlijam, strādāja ar 5,149 miljonu eiro apgrozījumu un 446 928 eiro peļņu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē