• Žanna Dubska: «Tu vari sevi trenēt iemīlēt otru cilvēku.»

    Personība
    Ilze Anna Vītola
    2. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Natalia Golubova
    Žanna Dubska neapšaubāmi ir spilgta sieviete. Turklāt spilgta ne tikai ārēji, bet arī iekšēji. Žanna neatstāj vienaldzīgu, un teju ikvienam ir viedoklis par viņu.

     Zinu, ka esat bijusi arī Tinderī, tā satikusi partneri.

    – Jā, bet esmu dzēsusi savu profilu. Ļoti bieži vīrieši, kas vēlas satikt sievieti, profila iestatījumos uzliek vecuma robežu, un, rezultātā vīriešiem, kas skatās manu profilu, ir septiņdesmit, astoņdesmit gadu. Ja gribu iepazīties ar sava vecuma vīrieti, nedrīkstu norādīt vecumu. Ja esmu ārzemēs, redzu, ka Tinderī vīrieši meklē sava vecuma sievietes, tur uzreiz jūtu, ka esmu pieprasīta. Cilvēki piecdesmit, sešdesmit gadu vecumā vēlas vienkārši iet uz kino vai vakariņās, Tinderis nav tikai seksam, bet arī tam, lai atrastu cilvēku, ar ko pavadīt laiku.

     Tas, ka jums šobrīd nav attiecību, jūs skumdina?

    – Protams! Attiecības – tas ir tik forši! Ir, ar ko apspriest filmu, aiziet pastaigāties, dalīties domām, apmainīties ar glāstiem un palūgt: apskauj mani, man ļoti vajag. Bet vienkārši attiecības, tikai lai tās būtu, negribu.

     Atceros kādu interviju, kur teicāt: man laikam jāmaina bojfrends. Biežāk no attiecībām aizejat jūs?

    – Par bojfrendu saucu vīriešus, ar ko man ir sekss. Bet tas nenozīmē, ka mums ir attiecības. Ar katru gadu arvien svarīgāka ir emocionālā, vērtību saderība.

     Ja vērtības nesakrīt, esat drosmīga, lai aizietu pirmā? Daudzas sievietes pēc četrdesmit saka: nevaru iedomāties, ka atkal būtu jāiet uz randiņiem.

    – Ļoti bieži, runājot par attiecībām, ar to saprot kopdzīvi. Es neveidoju kopdzīvi jau kopš deviņdesmito gadu beigām. Man ir ciemiņu attiecības, ciemiņu bojfrendi, varbūt īslaicīgi dzīvojam viens pie otra, bet nav kopējas saimniecības. Neatkarīgiem, pašpietiekamiem cilvēkiem, kuriem nevajag, lai kāds uztur, bet kuri vēlas partnerību, tas ir pievilcīgi.

    Pielāgoties nav īpaši viegli, tāpēc saprotu, ja sievietes negrib iet uz randiņiem, jo tas ir laiks un enerģija.

    Ļoti daudzi šobrīd negrib dalīties ar enerģiju, it īpaši sievietes. Cilvēki uzreiz grib sākumā saņemt. Savukārt vīrieši ir aizvainoti, viņi ir jau tā apdedzinājušies, ka neuzticas sievietēm, tāpēc vēro – ko viņa grib no manis? Naudu, seksu, ko vēl? Ja runājam par attiecībām četrdesmit plus un īpaši sešdesmit plus, ir divas iespējas. Vai nu cilvēki ir ļoti noguruši cīnīties vienatnē un grib būt kopā ar kādu, lai būtu vieglāk, lai sadalītu pienākumus, tēriņus. Būtībā – izdzīvošanas jautājums. Savukārt tiem, kuri spēj sevi uzturēt paši, ir jautājums: kas mani var motivēt atkal iesaistīties attiecībās?

     Bet mīlestība?

    – Kad iemīlamies, viss notiek citādi, bet mēs ļoti bieži pat neiemīlamies. Nesen man Instagram bija tiešraide par to, kā iemīlēties. It kā nevari iemīlēties pēc pavēles, bet izrādās – vari. Vari sevi trenēt iemīlēt otru cilvēku. Daudzas jaunas lietas manā dzīvē atnāca brīdī, kad sāku interesēties par sirds tantru. Pusotra gada nodarbojos ar šo praksi, un man bijuši vairāki atklājumi. Piemēram, reiz, kad trenējos ar vīrieti savā vecumā…

    Visu sarunu ar košo stilisti Žannu Dubsku lasi portālā Santa+ vai žurnāla «Ieva» jaunākajā numurā!

    • «Krāsas savā stilā ieviesu pirms astoņiem gadiem. Tolaik daudz ko pārkārtoju savā dzīvē. Pārdevu dzīvokli. Nonullējos.» Intervija ar stilisti un modes eksperti Žannu Dubsku
    • Aktuāli: spridzināšanas draudu vēstules izglītības iestādēm. Komentē Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks
    • Veselības ministrs Hosams Abu Meri: «Reformas es nesākšu, neslēgšu nevienu slimnīcu.»
    • Kā veselības problēmas slimošana ietekmē attiecības ar darba devēju un kā šos sarežģījumus risināt?
    • Iepazīsties: Līga Ondzule, vienīgā skursteņslauķe Latvijā
    Ieva nr44./2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē