• Pauls Timrots: Man besī cilvēki, kas nesvin dzimšanas dienas!

    Personības
    Gundega Gauja
    Gundega Gauja
    25. septembris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    Vārdos asais žurnālists Pauls Timrots nesaudzīgi kritizē satiksmi un pārvietošanās drošību saistītos procesus un ne tikai tos. Jo mierīgos runatājus neviens nesadzirdot. Paulu sadzird, un šo to tiešām izdodas mainīt. Viņš uzskata – par spīti mūsu visu dažādībai, ir pēdējais laiks sākt savā starpā sarunāties, ir jāspēj otram pavaicāt: vecīt, kā tu jūties?

     – Kā tu pats uzskati – kādā dzīves posmā esi tagad?

    – Esmu tādā cerīgā pusmūžā. Man ir 54 gadi, un teikt, ka esmu vienkārši pusmūžā, laikam būtu diezgan bezkaunīgi, ja vien medicīna pēkšņi nekļūs daudz cerīgāka.

    – Tev tā īsti neesot bijis ne trīsdesmit, ne četrdesmitgadnieka krīzes. Kā ir tagad?

    – Tās krīzes drīzāk sakrīt ar ekonomiskām krīzēm, kad sāc domāt – kas notiek? Bet tādos apaļos skaitļos tas mani neskar. Es arī bezkaunīgi nosvinēju savu četrdesmito dzimšanas dienu. Es dzīvoju, svinu, un mani pat besī cilvēki, kas vienkārši nesvin dzimšanas dienas. Tak uztaisi čomiem dzimšanas dienu! Ko taupi un utojies? Ko tad – brauksi ar savu veco un garlaicīgo sievu vēl vienā ceļojumā, un viss? Mums vispār vajadzētu vairāk svinēt. Bet citādi – protams, cilvēks jau lēnām dilst, veselība labāka nekļūst. Saprotu, ka kaut ko daru lēnāk, kaut ko aizmirstu. Jaunībā varēju noskriet maratonu, tagad es tam klāt neķertos. Da nu to! Cilvēks uz vecumu kļūst maķenīt lēnāks, bet viņš to kompensē ar apķērību un pieredzi un tiek apmēram tikpat tālu.

    Pieminēji «vecās un garlaicīgās» sievas. Pandēmija daudziem bija liels pārbaudījums. Kā tev gājis ar savu «veco un garlaicīgo» sievu?

    – Nu, mums nekas nav mainījies. Esam kopā šausmīgi ilgi – no pagājušā gadsimta, un tas galīgi nav moderni. Un es te laikam būšu švaks padomdevējs.

    Īsumā laikam ir tā – nevajag dir**ies!

    Tas bija bezkaunīgs stulbums, ka izglītības jomā tika izdarīts tik maz. Tiem ministriem arī nevajag maksāt algu!

    Tā īsi un konkrēti?

    – Nuja. Bet es saprotu, ka daudzi jau nezināja, kas viņus besī ilgtermiņā. Ja tu iesprūstu ar kādu cilvēku liftā uz dienu – tu ar viņu solidāri paraudātu. Bet, ja ilgāk, – drīz tu viņu apēstu. Tur jau no vislabākajiem ļaužiem velni var nākt ārā. Visbiežāk jau konflikti cilvēkiem notiek par kaut kādiem resursiem, piemēram, vienam vienkārši beidzas piķis, otrs viņu baro, un tad viņam apnīk. Sākas konflikti. Tieši tik vienkārši. Un vēl – nevajag otram līst virsū un kaitināt. Tās lietas izrunājiet un ejiet tālāk.

    Visu interviju lasi Santa+ un žurnāla Ieva 38. numurā, kas nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Diana Mikelsone
    Fantastisks ir tas Timrots un vina idejas par dzimsanas dienu regularam svinesanam ir vel labakas,forsi ari teksti par tam pasam"vecam un apnikusam "sievam un padoma tik-tik jauku meitenu apkart un tas visas aiziet garam....sirmgalvim! viss pareizi,galvenais ,ka nav izkrasota intervija.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē