• Mīlgrāve atbild kritiķiem, kuri nopeļ «Zelta mikrofonu»: Pēkšņi viss ir slikti!

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA / Paula Čurkste
    «Ceru, ka vakar piedzīvotais ir pēdējais Zelta mikrofons!» Tā pēc šī gada «Zelta mikrofona» ceremonijas komentēja daži mūzikas industrijas pārstāvji. Kā uz to reaģējusi pasākuma galvenā producente Elita Mīlgrāve?

    «Zelta mikrofona» balvu pasniegšanas ceremonija šogad izraisījusi lielu rezonansi, taču ne tādā veidā, kā organizators to varētu vēlēties. Vairāki mūziķi norādījuši uz dažādām problēmām, tāpēc esot laiks pārmaiņām.

    Grupas «Laika Suns» solists Arnis Račinskis izgaismojis dažādus interešu konfliktus, savukārt Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd pauda neapmierinātību par to, ka balvu saņēmējiem tika dotas Mīlgrāves grāmatas «Mikrofons».

    Uz notikušo reaģējusi arī Elita Mīlgrāve. Viņa norāda, ka tas nav nekas slikts, ja no šī pasākuma tiek gūta peļņa. Tāpat organizatore atklāj, ka ir bijuši gadi, kad ceremonija rīkota ar zaudējumiem.

    «Pēkšņi viss 28 gadu ilgais darbs vairs nav nekā vērts, pēkšņi izrādās, ka viss ir slikti… Tā vietā, lai turpinātu attīstīties, sākas šī graušana, kritizēšana. Nav saprotams, kāds tam ir mērķis, taču tas nepavisam nenāk par labu visai mūzikas industrijai kopumā,» žurnālam «Kas Jauns» stāsta Elita Mīlgrāve.

    «Kāpēc mani atstādināt, ja pasākums ir izdevies? Kāpēc neviens nekliedza par manis «nomešanu no troņa», kad Latvijā bija ekonomiskā krīze un Gada balva vispār varēja nenotikt, taču man izdevās to noorganizēt par spīti tam, ka nebija līdzekļu? Kāpēc tad neviens cits nerāvās šo pasākumu rīkot? Man toreiz izdevās atrast risinājumu, bet…

    Ir viegli tagad pēkšņi paziņot, ka «mēs izdarīsim labāk».

    Un pārmetumi, ka «Zelta mikrofons» pieder man… Ir arī tāda lieta kā intelektuālais īpašums, un arī šis pasākums nav nokritis no gaisa. Tā ir mana ideja, un es to gadu gadiem esmu īstenojusi, protams, konsultējoties ar nozares speciālistiem,» skaidro Mīlgrāve.

    Kā jau ziņots, Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta mikrofons» par labāko 2023.gadā izdoto albumu šovakar saņēma grupa «Astro’n’out» ar ierakstu «777», bet par labāko dziesmu tika atzīta Fiņķa un «Patrisha» (Patrišas) skaņdarbs «Raķešu zinātne».

    Par pagājušā gada labāko hiphopa mūzikas albumu tika atzīts dueta «Netīrās cilpas» ieraksts «Melnezera grāmata», savukārt kategorijā «Gada popmūzikas albums» uzvarēja «Astro’n’out» ar ierakstu «777».

    Par gada labāko roka vai metāla mūzikas albumu tika atzīts Lapsenes (Arta Dvariona) ieraksts «Sākums», bet kategorijā «Indie vai alternatīvās mūzikas albums» tika sumināta apvienība «Juuk» par albumu «Muļķa stabule».

    Labākais pagājušā gada elektroniskās mūzikas albums ir mūziķes «Sign Libra» ieraksts «Hidden Beauty».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē