• Krievijas mediji grib sanaidot Maestro un Vaikuli. Laima gatava tiesāties

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    31. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Zane Bitere / LETA
    Tāda bezkaunība vēl nebija redzēta – Krievijas medijos izplatīta viltus ziņa, kurā nelietīgi izmantots Laimas Vaikules vārds, lai nomelnotu Maestro Raimondu Paulu. Dziedātāja neslēpj sašutumu.

    «Šodien man pēkšņi atsūta ziņu, ka kaut kāds ziņu dienesta vadītājs paziņojis – Laima apgalvo, ka Raimonds Pauls nav radījis orģinālmūziku. 

    Cik gan ļoti jāgrib mani sanaidot ar Raimondu, lai  uzrakstītu tādu muļķību!»

    sniedzot interviju krievvalodīgajai auditorijai paredzētajam «YouTube» kanālam «I Gryanul Grem», sašutusi ir Laima Vaikule.

    Svētku laikā Krievijas presē parādījās dīvains raksts, kurā tiek apgalvots – «Laima Vaikule turpina šokēt publiku ar skandaloziem paziņojumiem. Šajā reizē viņa uzklupusi komponistam Raimondam Paulam, pateicoties kuram realizējusies kā māksliniece.» Tālāk tiek it kā citēta kāda intervija, kurā Laima esot teikusi, ka Pauls pats nerakstīja mūziku, bet nodarbojās ar plaģiātu – esot aizņēmies amerikāņu darbus laikā, kad Latvijas iedzīvotājiem nebija pieejamas ārzemju radiostacijas. Tālāk it kā citēts arī pats Pauls, kurš šādus apgalvojumus esot nosaucis par «murgu» un aicinājis neuztvert Vaikules teikto nopietni.
    Šī bezkaunīgā viltus ziņa ļoti aizskārusi Laimu: «Raimonds Pauls kopš 70. gadiem raksta mūziku, un ir ģeniāls autors. Tā es vienmēr esmu teikusi. Un kas gan šodien pēkšņi būtu mainījies, lai es teiktu ko citu? Atceros, kā Amerikā ierakstīju mūziku un parādīju tur pāris Raimonda dziesmas. Ļoti ievērojams amerikāņu producents man teica – cilvēks, kurš sacerēja šo melodiju, ir ģēnijs! Un es to 20 reizes esmu stāstījusi! Bet tagad, it kā nekā tāda nebūtu bijis, viņi raksta kaut ko tik stulbu… (..) Jā, ziniet, mums Latvijā ir ģēniji!»

    Kadrs no raidījuma «I Gryanul Grem».
    Kadrs no raidījuma «I Gryanul Grem».

    «Man tik ļoti gribētos iesniegt prasību tiesā pret šo cilvēku, kurš, pirmkārt, ir nomelnojis mani un netieši arī Raimondu.

    Viņš parūpējās par to, lai viņam būtu slikts noskaņojums, jo laikam jau Raimonds to izlasīja ātrāk nekā es.

    Vai arī kāds viņam, tāpat kā man, šo rakstu atsūtīja, atklāta ir Laima un solās konsultēties ar juristiem, lai noskaidrot, kā varētu šo neģēli sodīt. «Jo ne jau tikai mani viņš aizskāra, bet arī dižu mūziķi. Vienkārši maita, maita, maita!» emocionāla ir dziedātāja.

    «Un es jau vairs nebrīnos. Ja jau cietumā liek zinātniekus un labākos režisorus, tad kāpēc gan nesabradāt Raimondu Paulu un mani?  Viņi vienkārši aizmirst, ka neesam viņu cilvēki.

    Esmu Latvijas pilsone, lieciet man mieru!

    Kāda viņiem vispār daļa par to, ko es daru, ko saku? Viņi grib savas ķetnas izplest pa visu pasauli. Aizmirstiet Latviju! Aizmirstiet! Tā, lūk, man gribas teikt,» saviem nomelnotājiem saka Vaikule.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē