• Kā tagad dzīvo basketbola leģenda Semjonova: No mājas ārā vairs nekustos

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    31. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Uļjana Semjonova
    Foto: F64
    Uļjana Semjonova
    Oktobra nogalē notika tradicionālā Uļjanas Semjonovas kausa izcīņa basketbolā, diemžēl leģendārā spēlētāja veselības problēmu dēļ turnīru neapmeklēja.

    «Man ir liels gods, ka šāds turnīrs notiek, bet… pārvietoties varu tikai ratiņkrēslā. Nekur ārpus mājas nekustos,» žurnālam «Privātā Dzīve» skumji atzīst bijusī basketboliste Uļjana Semjonova. Viņu priecē, ka šāds turnīrs palīdz jaunajiem grozbumbas spēlētājiem gūt pieredzi. «Ir ļoti labi, ka izveidots šāds kauss, uz Latviju brauc jaunie spēlētāji no ārzemēm. Malači! Ļoti labi, ka basketbols aug un attīstās. Un Latvijai ir rezultāts. Sievietēm varbūt iet grūtāk, bet vīriešu basketbolā ir redzama virzība uz priekšu,» sportistus slavē Uļjana.

    Semjonova atzīst – roku tur uz pulsa par visiem jaunākajiem notikumiem sportā. «Šobrīd esmu pensionāre, un ko tad man citu vēl darīt, ja ne sēdēt pie televizora, sekojot līdzi sporta veidiem. Mani interesē ne tikai basketbola spēles, bet arī volejbols, hokejs, vieglatlētika. Cepuri nost mūsu izlases basketbolistiem par panākumiem Pasaules kausā. Viņi laukumā cīnījās kā zvēri, bija prieks skatīties,» tā Uļa.

    Pavasarī tika publicēta ziņa, ka 2022. gada vasarā amputēta leģendārās basketbolistes kāja, Uļai ir smagas veselības problēmas, un ir iespējams, ka vajadzēs amputēt arī otru kāju. «Par veselību īstenībā negribu neko daudz stāstīt – guļu mājās, un viss. Esmu palikusi bez kājas. Nezinu, kas un kā man var palīdzēt… Kāju man neviens atpakaļ nepielipinās,» tolaik atklāja basketbola leģenda. Pērn bijusī sportiste astoņus mēnešus pavadīja rehabilitācijas centrā Vaivaros, tomēr pēc atgriešanās mājās ārstiem vajadzēja pieņemt lēmumu par kājas amputāciju zem ceļgala.

    Tagad, atbildot uz jautājumu, kā šobrīd Uļa jūtas, viņa saka: «Pašsajūta ir normāla.» Semjonova teic, ka šobrīd mitinās Rīgas dzīvoklī, un ar basketbola pasaules pārstāvjiem kontakts viņai nav zudis. «Ar bijušajiem spēlētājiem sazināmies, būtībā katru dienu sazvanāmies. Jā, pie manis nāk arī ciemos. Par to es tiešām nevaru sūdzēties,» atzīst Uļa.

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Centrs: Kā dzīvo leģendārā Semjonova. Uļa: Tagad pārvietoties varu tikai ratiņkrēslā
    • Bērziņi turpina skaidrot attiecības. Marija lūdz tikšanos divatā. Ko atbild slavenais tēvs
    • Bojarkina beidzot atradusi īsto vīrieti. Viņa klātbūtnē varu arī raudāt
    • Sipeniece izved sabiedrībā savus huligānus
    • Busuļi atklāti par krāpšanu un piedošanu
    • Blondīne uz motocikla. Rīta Panorāmas jaunā seja
    • Amanda Aizpuriete. Dzejniecei pēdējā ceļā kaisa rozes. Dēls atklāj nāves apstākļus
    Privātā Dzīve nr44/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē