• Aktieris Jānis Āmanis pēkšņi pamet Nacionālo teātri: Nekad vairs neatgriezīšos

    Slavenības
    Zane Piļka- Karaļeviča
    25. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sapņu komanda 1935. Elvīra un Voldemārs Baumaņi (Jānis Āmanis)
    Sapņu komanda 1935. Elvīra un Voldemārs Baumaņi (Jānis Āmanis)
    Filmas «Sapņu komanda» zvaigzne, talantīgais Nacionālā teātra aktieris Jānis Āmanis nolēmis kardināli mainīt dzīvi. Iesniedzis atlūgumu teātrī un uz skatuves vairs neatgriezīsies.

    Pēc mēneša Latvijas Nacionālajā teātrī sāksies jaunā sezona, kuru aktieri gaida ar zināmu satraukumu, jo teātrim ir jauns direktors – kādreizējais izglītības un zinātnes ministrs Māris Vītols. Aktieris Jānis Āmanis atzīst – šīs pārmaiņas uz viņu vairs neattiecas: «Esmu nolēmis pamest Nacionālo teātri. Tas nebija spontāns lēmums. Par to domāju jau četrus gadus.

    Neslēpšu, tas nebija viegli. Galu galā, šim teātrim biju atdevis 16 gadus.

    Taču sevi teātrī vairs neredzu – ne šajā, ne arī kādā citā. Uz teātra skatuves nekad vairs neatgriezīšos, tā manā dzīvē ir aizvērta lappuse.» Āmanis ir ceturtais aktieris, kurš pēdējā gada laikā aiziet no Nacionālā teātra. Pirmais aizgāja aktieris Kaspars Zvīgulis, pēc tam – Inga Misāne-Grasberga, nesen šādu soli nolēma spert arī aktieris Mārtiņš Egliens, kuram sašķobījusies veselība un bijis arī neapmierināts ar to, kāds šobrīd ir teātris, par ko tas runā. «Katram savi iemesli, kāpēc tika pieņemts šāds lēmums. Arī man,» saka Āmanis. «Pirmkārt, teātra vide Latvijā ir ļoti sasmakusi. Tas nogurdina. Un ir arī personīgas dabas jautājumi, kādēļ šie lēmumi tika pieņemti. Nebija tā, ka man nedeva lomas vai neapmierināja repertuārs. Galīgi ne! Runa ir par emocionālo un fizisko stāvokli. Aktiera darbs ir nežēlīgs un tajā pašā laikā ar šo nežēlību arī skaists. Bet vai es gribu turpināt lauzt sevi šajā profesijā? Droši vien ne. Gribu apgūt daudzas citas lietas,» teic Jānis.

    Vairāk par šī lēmuma iemesliem un to, kāds pavērsiens noticis aktiera privātajā dzīvē, lasiet žurnālā «Privātā Dzīve!»  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē