• Vai bērni var ēst vīnā krāsotas olas?

    Olu krāsošana
    Madara Ozoliņa
    Madara Ozoliņa
    29. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: shutterstock
    Lieldienas klāt! Un ir laiks krāsot olas ar visdažādākajām metodēm. Viena no šogad sociālajos tīklos apspriestākajām ir – krāsošana vīnā! Vecākiem var rasties jautājums, vai šādas olas var ēst bērni. Atbildi uz šo jautājumu sniedz restorāna «Tavās mājās» vadītāja un īpašniece Rita Rasmane.

    Olu krāsošana ir viena no galvenajām Lieldienu tradīcijām, kas tiek piekopta daudzās ģimenēs. Lai arī par tradicionālāko metodi tiek uzskatīta olu krāsošana sīpolu mizās, olām klāt pietinot kādas dabas veltes, ik gadu tiek atklātas vēl citas, interesantas un radošas metodes! Viena no iecienītākajām metodēm ir – olu krāsošana baltvīnā vai sarkanvīnā. Restorāna «Tavās mājās» vadītāja un īpašniece Rita Rasmane skaidro, vai bērni drīkst ēst vīnā krāsotas olas.

    «Bērni var ēst vīnā vārītas olas. Protams, ja pašiem vecākiem ir šaubas par to vai vīnā krāsotas olas dot bērnam, tas nav jādara, jo ir gana daudz citu veidu, kā skaisti nokrāsot olas un nešaustīt sevi par izvēlēto metodi un bērna uzturu. 

    Jāuzsver, ka alkohols sāk iztvaikot pie 100 grādu vārīšanās temperatūras, taču viss ir atkarīgs no kopējā vīna daudzuma. Ja tas ir 1–2 litru daudzums, tad pietiks ar 15 minūšu ilgu vārīšanās laiku, lai alkohols izgarotu.

    Receptēs  tiek ieteikts pēc vārīšanās olas paturēt vīnā vēl vairākas stundas. Tomēr arī tas neietekmē vīna nokļūšanu cauri olas čaumalai», skaidro R. Rasmane. Restorāna «Tavās mājās» īpašniece arī rekomendē vecākiem uzmanīt apēsto olu daudzumu svētkos. 

    Bērniem ieteicams apēst 1–2 olas dienā. 

    Protams, ja bērniņam šīs ir pirmās Lieldienas, ar olu ēšanu jābūt mazliet piesardzīgākiem un jānovēro, vai bērnam neparādās alerģiska realcija!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē