• Rūpes par jaunās māmiņas skaistumu – mājas apstākļos

    Skaistumkopšana mammai
    Madara Ozoliņa
    Madara Ozoliņa
    31. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Pavadot laiku mājās ar bērnu, atvēlētie brīži skaistuma procedūrām ne vienmēr ir tik regulāri un daudz, kā gribētos. Tādēļ labi, ja ir zināšanas, kā par savu skaistumu un labsajūtu parūpēties mājas apstākļos. Ieteikumos dalās Labo sajūtu telpas ECOA kosmētiķe Inga Logina.

    Ja ir sausa roku āda

    Ne velti ir teiciens, ka cilvēka rokas ir viņa spogulis. Darot ikdienas darbus mājās, nevajadzētu aizmirst tās palutināt, lai roku āda nebūtu asa un raupja. Tomēr viena no šajā pavasarī aktuālākajām problēmām, ar kuru saskaras liela daļa sieviešu (un ne tikai), ir tieši sausa roku āda. Kosmētiķe Inga Logina norāda: «Tā kā ārkārtējos apstākļos ikdienā lietojam spirtu saturošus dezinfekcijas līdzekļus, roku āda kļūst manāmi sausāka. Vienkāršs padoms, ko iesaku savām klientēm, – apvienot mājas darbiņus ar roku lutināšanu!»

    • Dziedinošā olīveļļa. Rokas bagātīgi ieziež ar olīveļļu, uzvelk gumijas cimdus (vēlams piegulošus) un ķeras pie mājas darbiem. Kad darbi padarīti, cimdus novelk, rokas noskalo ar siltu ūdeni un ieziež ar roku krēmu.
    • Jaunajām māmiņām. Ja roku āda sprēgā māmiņām, kuras nesen sākušas barot bērnu ar krūti, mājās varētu būt ziede, kas paredzēta krūšgalu kopšanai (lai novērstu krūšgalu plaisāšanu). Ja šī ziede satur lanolīnu, tas būs ideāls līdzeklis arī saplaisājušai roku un lūpu ādai, jo veido aizsargkārtiņu.
    • Atjauno ādas pH līmeni. Lai mazinātu ādas sausumu, kosmētiķe iesaka 100 ml ūdens sajaukt ar tējkaroti 6% etiķa, lai sanāk viegli paskābs maisījums. Šādu maisījumu var izsmidzināt uz ādas – tas atjaunos ādas pH līmeni un tādējādi mazinās ādas sausumu.

    Veselīgai sejas ādai

    Kad drēgno ziemu nomaina siltie pavasara saules stari, vēlmi pēc uzmanības izrāda arī sejas āda. Tā ir izslāpusi pēc vitamīniem un minerālvielām, turklāt ietekmi atstājis arī sausais gaiss telpās. «Lai atgūtu ādas mirdzumu, pirmkārt, iesaku kārtīgi izgulēties, atrasties pēc iespējas ilgāk svaigā gaisā un uzņemt ar uzturu pēc iespējas vairāk vitamīnu (uzturā ieteicams lietot bērzu sulas un dažādus zaļumus, piemēram, lociņus, dilles, dīgstus, spinātus u. c.). Efektīvs palīgs sejas ādas mirdzuma atgūšanai ir C vitamīnu saturošs serums, bet, ja šobrīd nav iespējas sazināties un apmeklēt kosmetologu, lai piemeklētu atbilstošu serumu, var izlīdzēties ar virtuves plauktiņā atrastajiem līdzekļiem un pagatavot masku sejas mirdzumam arī mājās,» iesaka kosmētiķe.

    Maska sejas mirdzumam

    Vajadzēs:

    • 1 tējkaroti kurkumas
    • 3 ēdamkarotes piena vai bezpiedevu jogurta (sausas ādas īpašniecēm – piens, taukainas ādas īpašniecēm – jogurts)
    • 2 tējkarotes rīsu miltu, auzu pārslu vai baltā māla

    Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa un vienmērīgi uzklāj uz sejas. Seju var apklāt ar siltu dvielīti. Pēc 20 minūtēm – sejas masku notīra, seju noskalo ar siltu ūdeni un nosusina ar mīkstu dvieli.

    Mitrinoša maska sausai sejas ādai

    Vajadzēs:

    • 1 ēdamkaroti alvejas sulas
    • 1 tējkaroti olīveļļas
    • 1 tējkaroti medus

    Visas sastāvdaļas rūpīgi sajauc un uzklāj uz sejas. Pēc 15 minūtēm noņem masku un seju noskalo ar siltu ūdeni. Masku uz sejas var likt ik pārdienas.

    Ķermeņa ādas skaistumam

    Ikdienišķas darbības mājās var apvienot ar rūpēm par ķermeni, piemēram, rīta vai vakara skalošanos var noslēgt ar kontrastdušu, kas paātrina vielmaiņu, aktīvi palīdz izvadīt no organisma toksīnus, veicina muskuļu tonusu. Savukārt, domājot par mazgāšanās līdzekli, ieteicams izvēlēties tādu, kura sastāvā ir mitrinošas sastāvdaļas. Jutīgas ādas īpašniecēm jāraugās, lai mazgāšanās līdzeklis un ķermeņa losjons nesaturētu parabēnus, krāsvielas un smaržvielas.

    Rūpējoties par ķermeņa ādas tvirtumu, ikdienā nedrīkst aizmirst par ūdens dzeršanu pietiekamā daudzumā un fiziskajām aktivitātēm. Nav noteikti jāapmeklē sporta zāle, arī mājās var veikt vingrojumus, kas palīdzēs uzturēt tvirtu ādu.

    Reizi vai divas reizes nedēļā ieteicams veikt ķermeņa attīrīšanu ar skrubi. «Skrubēšanās laikā tiek noņemtas ādas atmirušās šūnas, uzlabojas asinsrite un līdz ar to arī ādas vielmaiņa. Ja skrubja sastāvā ir eļļa, krēms pēc tā noskalošanas nav nepieciešams. Lai uzlabotu ķermeņa aprises pēc grūtniecības un dzemdībām, var veikt arī ietīšanās procedūru, izmantojot pavisam vienkāršus un mums visām pieejamus līdzekļus – mālu, kanēli un ūdeni,» atklāj kosmētiķe Inga Logina.

    • Skaistam siluetam. Ņem paciņu kosmētisko mālu, ēdamkaroti kanēļa un siltu sālsūdeni. Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa līdz pabiezas putriņas konsistencei. Iegūto masu klāj uz problēmzonām, aptin ar pārtikas plēvi, uzvelk ciešāku apģērbu, kas noturēs plēvi, un 30 minūtes droši var darboties, veicot ikdienas pienākumus mājās. Pēc tam āda jānoskalo ar siltu ūdeni un uz tās jāuzklāj ķermeņa krēms vai eļļa (tas pēc katras pašas ieskatiem).
    • Ķermeņa skrubis. Cukuru samaisa ar kokosriekstu eļļu (var izmantot arī olīveļļu), pierīvē apelsīna vai citrona miziņu; ja mājās ir citrusu ēteriskā eļļa, var piepilināt pāris pilītes arī to.
    • Skrubis pēdām. Sālim pievieno lavandas ziedus un lavandas ēterisko eļļa (pēc izvēles), visu rūpīgi samaisa, un aromātisks skrubis gatavs!

    Kosmētiķe Inga Logina iesaka

    • Galvenais priekšnoteikums lai arī mājās justos skaista, – neaizmirsti rūpēties par sevi. Dažkārt, dienas lielāko daļu pavadot mājās, var šķist, ka nav jēgas pūlēties, jo neviens taču mani neredz, es taču nekur neeju. Protams, var būt tā, ka mazulis ir ļoti prasīgs, raudulīgs, tādēļ māmiņai vienkārši pietrūkst laika sev. Bet, ja dzīve ar mazulīti rit rāmi, bez lieka saspringuma, sevi nedrīkst aizmirst un jāpiedomā pie sejas kopšanas ikdienā.
    • Svarīga ir ādas attīrīšana no ikdienas netīrumiem un atmirušajām šūnām – tā jāveic divreiz dienā. Taču ar ūdeni vien nepietiek, ir jāizmanto ādas tipam atbilstošs attīrošs līdzeklis. Kāpēc ir svarīgi attīrīt sejas ādu divreiz dienā? Tāpēc, ka pa dienu uz ādas sakrājas industriālie netīrumi, sebums (. Nakts laikā ādas virskārtā esošās šūnas atmirst, un, ja no rīta klāsi krēmu uz neattīrītas ādas, tas nebūs efektīvi.
    • Attīrošais līdzeklis vienmēr ir jānomazgā ar ūdeni, bet, kā zināms, ūdens maina ādas pH līmeni. Lai āda atgūtu savu pH līmeni, jālieto ādas tipam atbilstošs, spirtu nesaturošs toniks, kuru var ieteikt kosmētiķis. Turklāt tonikam piemīt mitrinošas funkcijas un tas sagatavo ādu nākamā kosmētiskā līdzekļa uzklāšanai.
    • Kosmētiskais līdzeklis, kas jālieto pēc tonika, ir serums (atbilstoši ādas prasībām tas var būt C vitamīnu saturošs, mitrinošs vai ādu nostiprinošs utt.), bet virs seruma jāklāj mitrinošs krēms.
    • Vienu divas reizes nedēļā ieteicams veikt dziļāku sejas ādas attīrīšanu. Neiesaku bieži veikt sāls, kafijas vai cukura pīlingu sejai, pieredze rāda, ka sievietes bieži vien pārcenšas un saberzē ādu tik stipri, ka iedzīvojas negaidītās ādas problēmās. Maigāku skrubīti iespējams pagatavot, sablendējot auzu pārslas ar cukuru, ķirbja mīkstumu un pievienojot nedaudz kokosriekstu eļļas. Pēc pīlinga sejas ādu ieteicams palutināt ar masku. To var aizstāt ar barojošu krēmu, kam klāt piepilinātas pāris pilītes A un E vitamīna. Maska uz sejas jātur 15 līdz 20 minūtes.
    • Iesaku pirms vannas iemasēt matos siltu kokosriekstu vai argāna eļļu, un, kamēr esi vannā, ļauj eļļai iedarboties! Pēc tam matus izmazgā.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē