• Pasākumā pie Brīvības pieminekļa ģībst pusaudze. Apkārtējo iesaiste pārsteidz meitenes mammu

    Veselība
    Madara Ozoliņa
    Madara Ozoliņa
    30. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personīgā arhīva
    Agneta Bušta kopā ar savu 14 gadus veco meitu devās sagaidīt hokeja izlases spēlētājus pie Brīvības pieminekļa. Nekas neliecināja, ka pēc neilga brīža meitai būs nepieciešama ārstu palīdzība.

    Meita sekoja līdzi Latvijas komandas spēlēm Pasaules čempionātā hokejā jau no sākuma, bet pēdējo nedēļu īpaši aktīvi un emocionāli – tāpat kā liela daļa Latvijas iedzīvotāju. Tā kā šī pirmdiena tika pasludināta par brīvdienu, tad abas devāmies uz pasākumu pie Brīvības pieminekļa, lai sagaidītu Latvijas hokeja izlases spēlētājus. Aizgājām apmēram stundu pirms pasākuma. Atradām vietu vidū, diezgan labu, cik nu tas vēl bija tobrīd vairs bija iespējams. Atmosfēra bija lieliska, bet bija ļoti karsti.

    Hokejistu ierašanos un uzrunas izdevās sagaidīt, bet vienā brīdī meita vairs nevarēja nostāvēt un ģība. 

    No šī brīža apkārtējā publika tik ļoti iesaistījās, ka viss tālāk notiekošais man likās kā paātrinātā filmā, kurai es nespēju izsekot.

    Es sekoju dažādām apkārtējo “komandām” – viens vīrietis piedāvāja ūdens pudeli, ko iedot padzerties, bet meita nebija spējīga  padzerties. Nākamajā mirklī kāds jau teica – vajag uzliet ūdeni uz galvas. Kamēr es lēju uz galvas ūdeni, tikmēr citi jau organizēja ātro palīdzību. Kāds, novērtējot situāciju, iesaucās, ka ātrāk būs viņu aiznest līdz ātrās palīdzības mašīnai.

    Nākamajā brīdī vēl kāds cits jau organizēja celiņu (pašķirt cilvēku pūli) līdz ātro mašīnai. Vēl cits viņu paņēma un skriešus aiznesa pie mediķiem.

    Tas viss notika tik ātri, ka es pat nepaspēju nobīties, un sākt domāt, ko lai dara, kad viņa jau bija nogādāta ātrās palīdzības mašīnā. Meita tika izmeklēta. Ārsti palīdzēja viņai atgūties un mēs devāmies mājās. Šobrīd meita jūtas labi un es joprojām esmu neizsakāmi saviļņota par līdzcilvēku gādību un iesaisti!

    Šis piedzīvojums mums svētkus nesabojāja, jo to stresa un baiļu mirkļus pilnībā kompensēja sajūta, ka tik daudz svešu cilvēku ir gatavi nekavējoties palīdzēt. Nākas vien atkal piekrist jau tūkstoškārt dzirdētajam, ka Latvijas hokeja līdzjutēji ir pasaulē labākie!

    Mēs abas sakām ļoti lielu un sirsnīgu paldies:

    • Mediķiem, kuri izdarīja savu darbu lieliski!
    • Vīrietim, kurš iedeva savu ūdens pudeli, ko es apsolīju atdot, bet pēc tam nevarēju viņu tajā pūlī vairs ieraudzīt. Es sajutos mazliet slikti, jo, ja pareizi pamanīju, tad viņš arī bija ar bērniem, un palika paši bez ūdens!
    • Visiem tiem pārējiem cilvēkiem, kuri ātrāk par mani pamanīja un saprata, kas notiek, un saorganizēja nokļūšanu līdz ātrajai palīdzībai!

    Dažkārt, kad medijos lasu par cilvēku vienaldzību, vienmēr jūtos sirdī pateicīga par to, ka man līdz šim dzīvē ir bijusi pretēja pieredze. Tās nav bijušas daudzas, bet, kad ir, tad apkārtējie cilvēki ir iesaistījušies nekavējoties!

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē