• Pārsvarā adoptē mazos, bet arī lielie bērni vēlas ģimeni

    Mans Mazais
    17. janvāris, 2013
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pagājušajā gadā adoptēti 248 Latvijas bērni, liecina Labklājības ministrijas (LM) apkopotā statistika. 104 bērni adoptēti Latvijā, 144 - uz ārvalstīm. Adoptētājus pašlaik gaida vēl 1294 bērni, lielākā daļa no viņiem - 902 bērni - ir vecumā no desmit līdz 18 gadiem.


    Kopumā adopcijas tendences 2012. gadā nav strauji mainījušās, salīdzinot ar 2011. gadu, kad adoptēti 256 bērni. Pērn nedaudz samazinājies Latvijā adoptēto bērnu skaits. Tas daļēji skaidrojams ar Latvijas adoptētāju vēlmi pēc konkrēta vecuma un dzimuma bērna. Šāda vēlme var pagarināt gaidīšanas laiku līdz brīdim, kad topošie vecāki saņem informāciju par mazuli vēlamajā vecumā.

    Latvijas adoptētāju ģimenes galvenokārt izsaka vēlmi adoptēt vienu bērnu, lielākoties meiteni, līdz trīs gadu vecumam. Tomēr 2012.gadā vērojama pozitīvas pārmaiņas: trīs Latvijas adoptētāju ģimenes izteica vēlmi iepazīties ar informāciju par brāļu un māsu grupu līdz trīs bērniem. Līdz šim Latvijas adoptētāji nebija gatavi uzņemt savā ģimenē tik daudz vienas ģimenes bērnu.

    Ārvalstu adopcijas tendences ir nemainīgas: uz ārvalstīm adoptē bērnus, kuriem nav iespējams atrast ģimeni Latvijā. Tie ir skolas vecuma bērni, brāļu un māsu grupas, kā arī bērni ar nopietnām veselības problēmām.
     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē