• Padomi labas auklītes meklētājiem

    Mans Mazais
    28. februāris, 2013
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kā atrast labu auklīti, skaidro psihoterapeite Evija Ziemele.

    Ļoti svarīgs ir iespaids tikšanās pirmajās 15-20 sekundēs. Ja jūties mierīga un pārliecināta, ka viss kārtībā, notici savai sajūtai un mēģini. Ja iekšējā balss saka, ka kaut kas nav labi, nav vērts!

    •    Skaties, kā auklīte izskatās vizuāli un kā ir ģērbusies. Ja ģērbšanās stili ir pilnīgi atšķirīgi, ticamākais, nesakritīs arī audzināšanas stili. Bērnam tas varbūt nav slikti, jo viņam jāmācās sadzīvot ar dažādiem cilvēkiem, bet parasti vecāki vēlas bērnu izaudzināt pēc savas līdzības, tāpēc meklē arī sev līdzīgāku aukli.

    •  Ja iespējams, apskati, kā auklīte dzīvo. Viens ir nabadzība, bet pavisam kas cits – nekārtība.

    •  Ja auklīte pirmajā tikšanās reizē jau saka: „Vai kā es iemīļoju jūsu bērniņu!”, jābūt uzmanīgam. Mēs nevaram nevienu iemīlēt pirmajā reizē, tāpēc, iespējams, aukle izliekas vai pielien. Kas atklāsies vēlāk? Vai bērnam vajadzētu mācīties izlikšanos un pielīšanu?

    •   Ja auklīte uzbāžas ar rekomendācijām, visiem spēkiem mēģinot pierādīt, cik viņa laba, rodas jautājums, kāpēc tas tik ļoti jāpierāda? Vai viņa ko slēpj? Uzrakstīt rekomendāciju var jebkurš... Tāpēc labāk, lai auklīte godīgi pasaka, ka viņai šobrīd darbs vienkārši ir ļoti nepieciešams.

    •    Jākļūst uzmanīgam, ja aukle stāsta ko sliktu par iepriekšējām ģimenēm, kurās strādājusi. Teikums: „Vai, kāds jums eņģelītis, iepriekšējie gan bija izlaisti” – dara domīgu, ko vēlāk viņa teiks par mums un mūsu bērnu?

    •  Izvairies no superapčubinošas un superaprūpējošas aukles, jo tad bērns pats neēdīs, neģērbsies, neies, nepalīdzēs, jo aukle tikai lutinās viņu. Bērns kļūs nespējīgs un neiemācīsies nekādas iemaņas turpmākajai dzīvei. Protams, aukle 100% visu dienu pieder bērnam un ir labi, ka viņš gūst savu vēlmju apmierinājumu, bet vienmēr paliek smalkā robeža.

    •  Ja aukle pirmajā reizē uzreiz metas bērnu mīļot un bučot, un ar savu būtību piepilda visu telpu, bērnam tajā nebūs vietas. Tas ir labs teātris, lai viņu pamanītu un pieņemtu darbā un tad, kad vecāki durvis aizvērs, iespējams, jaukumiņš pārvērtīsies par pūķi - baisuli. Kā to atšķirt? Tikai ar veselīgu dzīves pieredzi, bet ja tās pietrūkst, tas būs pārbaudījums uz bērna ādas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē