• Nepareizās mammas sleja. Blusu uzbrukums

    Bērns
    Ērika Bērziņa
    Ērika Bērziņa
    29. janvāris, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Naktī man ir sajūta, ka pa visu ķermeni kaut kas ložņā. Neizturama, pretīga sajūta. Vīrs saka, lai neknosos un ļauju viņam gulēt. Tas droši vien no nerviem! Kādas vēl tev blusas! Bet varbūt no kaķa? Nevar būt, ka mums mājās ir blusas! Nē, tikai ne to!

    «Mammu, man ļoti niez visās malās! Nu paskaties, kas par sarkanām pumpām!» kādu vakaru meita nedaudz histēriskā tonī paziņo. «Klasesbiedri par mani smiesies!»

    «Nesatraucies, būsi končas par daudz saēdusies! Gan jau pāries!» saku, meitu mierinot, un pati domāju, kā lai aizšmauc no šīs sarunas, jo tieši tagad sākas mans mīļākais seriāls.

    Pēc pāris dienām ievēroju, ka arī man uz kājām ir nejaukas sarkanas pumpas, un vakarā gultā, lasot grāmatu, uz baltā palaga pamanu mazu melnu gruzīti… ko nepaspēju satvert pirkstos, jo tas pazūd. Vienkārši aizlec prom! Nevar būt, ka mums mājās ir blusas! Nē, tikai ne to!

    Naktī man ir sajūta, ka pa visu ķermeni ložņā un lēkā mazie melnie kukainīši. Neizturama, pretīga sajūta. Vīrs saka, lai neknosos un ļauju viņam gulēt. Tas droši vien no nerviem! Kādas vēl tev blusas!

    «Bet varbūt no kaķa?» klusītēm iejautājos.

    «Kur tad viņš lai dabū blusas? Viņš taču neiet ārā, tikai ēd un guļ dīvānā!» vīrs nikni nošņācas un pagriežas uz otriem sāniem.

    Rītu sāku ar kaķa kažoka apskati. Ak, manu dieniņ, viss rudais kažoks kā ar melnām smiltīm piebiris. Zvanu draudzenei, lai noskaidrotu, no kā tas varētu būt. Tās taču ir blusu oliņas, vai tad tu nezināji? Ko lai es tagad daru? Es taču māju tīru katru dienu (nu labi, katru trešo) un grīdas arī regulāri mazgāju.

    Pirms darba skrienu uz Mazo draugu hospitāli. Esmu tā aizelsusies, ka varētu domāt, ka man pašai nepieciešama medicīniskā palīdzība.

    «Mums mājās ir blusas! Ko lai tagad dara? Man taču ir mazi bērni! Trīs!»

    «Vai kaķis jums arī ir?»

    «Jā, ruds un pūkains! Īsts skaistulis. Bet tagad visas spalvas ar tādām kā melnām smiltīm. Vai patiešām tās ir blusu oliņas?»

    «Jā, kundzīt! Sākumā kaķis ir jāatbluso, un tad varēsiet ķerties klāt mājai. Tātad kaķis vispirms jāizmazgā ar šo speciālo šampūnu, tad jāiepilina pretblusu pilieni, un pēc laika var likt pretblusu siksniņu. Bet grīdas mazgāšanai būs šis līdzeklis (ar ļoti specifisku smaku!). Tas viss jums maksās tieši 32 eiro!

    «Tur tak aunu var nopirkt!» aiz pārsteiguma gandrīz iesaucos. Bet – kas jādara, tas jādara.

    «Bet vai speciālā kaķu ķemme jums ir? Tās blusas jau no kažoka kaut kā jādabū ārā!» – «Mums ir jaunākais modelis – tikai 14,99 eiro!»

    «Labi, dodiet arī to!» nopūšos un ar vieglu roku, bet ne tik vieglu sirdi atbrīvoju savu maciņu no gandrīz 50 eiro. Tos laikam sauc par neparedzētiem izdevumiem, tikai man šāda pozīcija ģimenes budžetā nav ierēķināta. Nez ko par to teiks mans dārgais laulātais draugs. Un vispār tas taču ir viņa kaķis, lai pats arī maksā!

    «Un grīdas jāmazgā katru dienu! Sākumā izslauka, tad izmazgā, izvēdina telpas un pēc tam izsūc ar putekļsūcēju!» man nopakaļ sauc veterinārās aptiekas laipnā meitene.

    Kad visu esmu izdarījusi pēc veterinārās aptiekas padomdevēju priekšrakstiem, gaidu pozitīvu rezultātu. Bet nu jau par niezošām pumpām sūdzas arī vīrs un lielais puika. Kaķis uz mani vispār vairs negrib skatīties, jo mazgāšana vannā ar speciālo šampūnu un žāvēšana ar fēnu bija šausmu filmas cienīgs piedzīvojums. Kaķis mauroja tā, ka man skudriņas skrēja pār kauliem, bet pašai visas rokas asinīs no rudspalvainā monstra asajiem nagiem.

    Kaķim blusu it kā vairs nav, bet pa istabas gaišajām koka grīdām lēkā mazi, melni punktiņi. Kā gribu pacelt nez kur gadījušos gruzīti, tā tas aizlec pa gaisu.

    Bužinu savam mazulītim matus, un ko es tur ieraugu? Pa mana eņģelīša gaišajiem matiņiem ložņā blusa!!! Naktīs vairs nevaru gulēt, jo šķiet, ka blusas to vien dara kā lien, lec, danco pa manām kājām, rokām un, protams, arī kož un sūc asinis.

    Vēlreiz dodos uz veterināro aptieku un stāstu par savu bēdu.

    «Laikam tie pretblusu pilieni jūsu kaķim nav bijuši gana efektīvi! Ziniet, tagad tās blusas tādas gudras. Izlec no dzīvnieka kažoka un uzreiz metas virsū cilvēkiem. Īpaši jau bērniem. Labi, iedošu jums citus pilienus, bet tie būs dārgāki. 20 eiro iepakojums.»

    Atkal veicu kaķa atblusošanas procedūru un mājas ģenerāltīrīšanu. Nekas nelīdz, blusas lēkā pa dzīvokli, un man no šausmām jau mati ceļas stāvus. Kārtējo reizi dodos uz veterināro aptieku. Tur man laipnā balsī paskaidro, ka jaunu pretblusu pilienu devu tuvākā mēneša laikā kaķim vairs nevar dot.

    «Bet ko lai es daru?» jūtu, ka tūlīt sākšu raudāt, un pamanu, ka man pa roku rāpo blusa. Tas taču ir kaut kāds ārprāts!

    «Nu labi, mums ir arī tāda superinde. Ar to jāapstrādā visas virsmas dzīvoklī, telpās nevar uzturēties, un tad vairākas stundas jāvēdina. Šī inde iznīcinās visu! Tikai 15 eiro!»

    Atkal velku ārā maku un maksāju, vairs pat nespēju saskaitīt, cik daudz naudas ieguldīts šajā nebeidzamajā cīņā. Aizsūtu vīru ar bērniem pie omes, izindēju visu dzīvokli un pati aizbraucu pie draudzenes iedzert glāzi vīna, nervus taču vajag kaut kā nomierināt. Un lai tie mazie, nejaukie kukaiņi nemaz nedomā, ka ir izdzinuši mūs ārā no dzīvokļa! Paskatīsimies, kurš smiesies pēdējais!

    1 komentārs

    zerolinez
    Terpentīns jāpiešauj klāt ūdenim. putekļu sūcējs un ne tikai grīdas bet arī gultas, dīvāni utt. Pie dzīvokļa durvīm ar ūdeni atšķaidītu terpentīnu ar lupatiņu kārtīgi apstrādāt stenderi, kā arī ārdurvīm apakšējo daļu. mazliet stiprāku uz kājslauķa kāpņu telpā (neviens kaķis vai suns otrreiz nesēdīsies.) mazgājot grīdas jāapmazgā arī grīdas līstītes. ja grīdā ir spraugas - visas jāaipilda

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē