• Kādi ir 3 nozīmīgākie cieņpilnas komunikācijas faktori dzemdību laikā?

    Grūtniecība
    29. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: publicitātes foto
    Dzemdībās svarīgs ir viss – gan profesionāla medicīniskā aprūpe, gan arī savstarpēja sapratne, cieņa un sadarbība starp grūtnieci un vecmāti vai ārstu. Padomos dalās “Gaidību 4dienu” lektore Karlīna Elksne

    Dzemdības – nenoliedzami ir viens no skaistākajiem, svarīgākajiem un vienlaikus arī fiziski un emocionāli sarežģītākajiem brīžiem sievietes dzīvē. Tādēļ šajā nozīmīgajā mirklī svarīgs ir viss – gan profesionāla medicīniskā aprūpe, gan arī savstarpēja sapratne, cieņa un sadarbība starp grūtnieci un vecmāti vai ārstu. VCA ginekoloģe un dzemdību speciāliste Karlīna Elksne, kura vienlaikus ir arī semināra “Gaidību 4dienas” lektore, dalās padomos – kādi trīs faktori obligāti jāņem vērā, lai komunikācija dzemdību laikā starp visām iesaistītajām pusēm būtu cieņpilna.

    Pirmkārt. Lai dzemdību laikā komunikācija ar ārstniecības personālu būtu pozitīva, pirms tām ir svarīgi rūpīgi iepazīties ar medicīniski pamatotu informāciju no ticamiem un pārbaudītiem avotiem par potenciālajiem sarežģījumiem, kādi var rasties, bērniņu laižot pasaulē. Jo par dzemdību procesu izglītotāka būs grūtniece, jo mazāks būs risks, ka šī atbildīgā procesa laikā radīsies komunikācijas barjeras starp māmiņu un dzemdību speciālistu.

    Otrkārt. Ikvienai grūtniecei ir jāatceras, ka ne tikai viņu, bet arī mediķus interesē pozitīvs rezultāts – vesels bērniņš un mamma. Tāpēc, dodoties uz dzemdību namu, slimnīcu vai arī gatavojoties mājdzemdībām, topošajai māmiņai ir jānoskaņojas pozitīvi un jābūt ieinteresētai procesā. Un to pašu ikvienai grūtniecei ir tiesības sagaidīt arī no dzemdību personāla.

    Treškārt. Nevienai dzemdētājai nav jāpacieš negatīva, rupja un kaut kā citādi nepatīkama attieksme no mediķiem, jo nedz emocionālā, nedz fiziskā vardarbība absolūti nav pieļaujama! Ja tomēr saskarē ar medicīnas personālu, grūtniecei vai tās līdzi esošajam partnerim šķiet, ka dzemdētāja ir kļuvusi par vardarbības upuri, par to ir nekavējoties jāziņo citiem tuvumā pieejamajiem medicīnas darbiniekiem.

    Plašāk par šo tik nozīmīgo tematu Karlīna Elksne kopā ar VCA Aura Jauno ģimenu skolas lektori, vecmāti Agnesi Lemeševsku diskutēs šo ceturtdien, 30. martā, semināra “Gaidību 4diena” ietvaros. Pasākums notiks tirdzniecības centra “Domina Shopping” centrālajā laukumā no plkst. 11:00 līdz 13:00. 

    Dalība “Gaidību 4dienu” seminārā ir bez maksas, un tā ietvaros tiks apskatītas arī citas topošajām un jaunajām māmiņām aktuālas tēmas. Piemēram, neonatoloģe un pediatre Marika Borovska atklās, ko darīt, ja mazulītim sākušās kolikas, bet ķirurģe un proktoloģe Baiba Putniņa stāstīs par proktoloģiju un citām iegurņa apasiņošanas problēmām grūtniecības laikā un pēc tās. Visbeidzot četru bērnu māmiņa, influencere Zane Strēle dalīsies pieredzē par ceļošanu grūtniecības laikā un vēlāk ar mazulīti kopā.

    Vairāk informācijas šeit: https://www.domina-shopping.lv/lv/pasakumi/gaidibu-4diena/programma-30-marta/.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē