• Influencere Dace Alpa pēc dēla pazušanas: «Iemāciet saviem bērniem vecāku telefona numurus. Noderēs!»

    Bērna drošība
    Madara Ozoliņa
    Madara Ozoliņa
    5. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personīgā arhīva
    Ar emocionālu ierakstu savā Instagram vietnē dalījusies veselīgā dzīvesveida piekritēja un influencere Dace Alpa. Nedēļas nogalē, apmeklējot Siguldas pilsēta svētkus, pazuda viņas sešus gadus vecais dēls Valters.

    Vasaras pašā sākumā Siguldā norisinājās pilsētas svētki. Baudot krāšņo pasākuma programmu, Alpu ģimene piedzīvoja baiļu mirkļus. Daces un Armanda dēliņš pēkšņi pazuda lielajā cilvēku drūzmā. 

    Dace Alpa: “Vakar šis mazais cilvēks pirmo reizi dzīvē pazuda Siguldas svētkos. Tie, kuri apmeklēja svētkus, redzēja, cik daudz cilvēku tur bija. Tas notika svētku laukumā, kur norisinājās koncerti.

    Mēs dēlu atradām pāris minūšu laikā, jo mazais cilvēks zināja no galvas manu un vīra telefona numurus.

    Raudādams viņš spēja atbildēt cilvēkiem, kuri pamanīja, ka bērns ir nomaldījies. Paldies tiem labajiem cilvēkiem, kuri redzēja, ka viens maziņš klīst un meklē savējos, ka nepalika vienaldzīgi un reaģēja! Iemāciet bērniem vecāku telefona numurus. Noderēs!” Dace arī dalās ar trīs viņas ģimenes noteikumiem, kas bērniem jāievēro, ja gadās noklīst mežā:

    • Ja pazūdi mežā, esi skaļš! Sauc skaļi palīgā!
    • Apkamp koku. Tas nozīmē – nedrīkst nekur tālāk noklīst, ir jāpaliek tur, kur esi.
    • Saglabā siltumu vai atvēsinies. Ziemā nepieciešams kustēties, lēkāt, pietupties. Savukārt, vasarā, pēc iespējas vairāk atrasties ēnā.

    Ir sākusies vasara, kas līdzi sev nes arī daudzus festivālus, pilsētas svētkus un citus notikumus, kurus apmeklē ģimenes ar bērniem.

    Pat vispiesardzīgākajos gadījumos, kad šķiet – no bērna nav nolaistas acis, ir vajadzīgs tikai viens īss mirklis, lai bērns cilvēku drūzmā pazustu kā adata siena kaudzē!

    Lūk, dažas idejas, kā sagatavoties pasākumiem, lai izvairītos no bērnu noklīšanas lielajos cilvēku pūļos:

    • Lielākiem bērniem būs vērtīgi iemācīt no galvas vecāku telefona numurus. To ieteicams darīt jau kādu laiciņu pirms pasākuma, lai informācija “nosēžas”.
    • Jebkura vecuma bērnam var uzrakstīt uz rokas vecāku telefona numurus. Pat ja pēdējā brīdī ģimene redz, ka pasākumā ir ārkārtīgi daudz cilvēku, kontakttālruni uz bērna rokas var uzrakstīt ātri un jebkurā vietā.
    • Lielāka vecuma bērniem jāpastāsta, ka tad, ja viņš neredz nevienu pazīstamu cilvēku, jāuzrunā kāds tuvāk stāvošs pieaugušais. Nekādā gadījumā nedrīkst viens doties prom no norises vietas. Otrs variants iemācīt bērnam “Stāvi un nekusties” līdz klāt nepienāk pieaugušais.
    • Dodoties uz festivālu, izvēlieties sev un bērnam spilgtas krāsas vai atstarojošas gaismas apģērbu vai aksesuārus. Tādējādi vienam otru ieraudzīt būs vieglāk!
    • Izgatavojiet aproces. Kamēr ar bērnu pārrunājat drošības jautājumus, pagatavojiet aproces uz kurām uzrakstīti vecāku telefona numuri.
    • Izmantojiet mūsdienu tehnoloģijas savā labā. Ja bērnam ir telefons un ir tāda iespēja, uzstādiet GPS funkciju, lai vajadzības gadījumā varat noteikt bērna atrašanās vietu. Tāpat, ja bērns ikdienā neizmanto telefonu, varbūt ir īstais laiks viedpulkstenim? Arī tad, pulksteni saslēdzot ar vecāku telefonu, iespējams redzēt, kur atrodas bērns.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē