• Ieskaties acīs savām bailēm. Zinātnes centrā AHHAA atklāta izstāde par fobijām

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Baltijā lielākais zinātnes centrs AHHAA aicina Latvijas ģimenes šovasar doties atklājumu brīvdienās uz Tartu un apmeklēt jauno drausmīgi foršo izstādi Ahhaa, fobijas! Tajā apmeklētāji varēs ielūkoties acīs savām lielākajām bailēm un izzināt pasaulē biežāk sastopamo fobiju avotus.

    Jaunā izstāde visai ģimenei ir AHHAA zinātnes centra speciālistu radīta, tā tapusi divu gadu laikā un ir unikāls projekts Eiropā un Skandināvijas valstīs. Kopš atklāšanas 5. jūnijā izstādi apmeklējuši vairāk nekā 10 000 drosminieku.

    Ahhaa, fobijas! izstāžu zāle ir pilna ar baiļu kambariem. Ikviens no tiem slēpj kādu no izplatītāko fobiju avotiem. Eksponātu vidū ir zemestrīces simulators, dziļas aizas un stindzinoši augstumi, kā arī šauras un tumšas ejas, zirnekļiem, čūskām un kukaiņiem pilna istaba, negaidīti uguns un elektrības eksponāti un vēl daudzi citi drebuļus izraisoši piedzīvojumi. Izstādei nav vecuma ierobežojuma, un tā reizē ir gan briesmīga, gan jautra.

    Izstāde “Ahhaa, fobijas!” tapusi sadarbībā ar psiholoģijas popularizēšanas komandu PsychoBus un precīzi izskaidro, kāpēc dažreiz baidāmies no tā, kas patiesībā nav bīstams, vai kāpēc no kaut kā baidāmies pārāk spēcīgi. Tieši tā ir baiļu un fobijas atšķirība. Piemēram, elektrība ir bīstama un ar to jābūt uzmanīgam. Bet, ja cilvēks izvairās no jebkāda veida elektroierīcēm un tas traucē ikdienas nodarbes, tad tā medicīniskā nozīmē jau ir fobija.

    Izstāde Ahhaa, fobijas! apskatāma arī angļu un krievu valodā. Zinātnes centra AHHAA darbalaiks piektdienās un sestdienās ir no plkst. 10.00 līdz 20.00, no svētdienas līdz ceturtdienai – no plkst. 10.00 līdz 19.00. Plašāka informācija pieejama AHHAA tīmekļvietnē un sociālo tīklu profilos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē