• Portāla sadaļas «Māja un Dārzs» visvairāk lasītie raksti 2022. gadā

    Dārzs
    Santa.lv
    Santa.lv
    28. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Gada nogalē piedāvājam iepazīties ar pieciem 2022. gadā visvairāk lasītajiem rakstiem, kas publicēti portāla «Santa.lv» sadaļā «Māja un Dārzs».

    1. Lai nebūtu jāpiedzīvo diena, kad kāds inspektors liek tavu izloloto siltumnīcu demontēt, iepazīsties ar dažiem likumiem! Stāsta Reinis Rullis, arhitekts, Bulduru dārzkopības vidusskolas saimniecības daļas speciālists.


    2. Žurnāla “Mans Dārzs” lasītāja Ilze raksta: «Aprīlī savas rožu dobes atsedzu, izskatījās labi pārziemojušas. Tagad, maijā, aktuāls jautājums – ar ko tās mēslot, lai augtu kuplas un krāšņi ziedētu?». Atbild Dainuvīte Brūvere, Rundāles pils rožu dārza izveidotāja.


    3. Ja vēlies, lai skarainās hortenzijas krūma ziedi būtu lieli un skaisti, marta beigas ir pēdējais laiks tās apgriezt un sakopt! Stāsta Zita Petruseviča no Valmieras, mājražotāja, floriste un dārzniece – beigusi Bulduru Dārzkopības vidusskolu un ar dārzu ir uz tu jau no bērnības.


    4. Rozes griež, kad zied forsītijas vai bērziem ir mazītiņas lapiņas kā peļu austiņas! Apgriezt rožu krūmus rožu kolekcionāre un Facebook grupas «Tikai rozes» izveidotāja Romija Andersone savā dārzā Durbē sāka 20.aprīlī.


    5. Kāpēc rozes jāgriež arī vasarā? Apgriešana arī pēc ziedēšanas rozītei atkal dos jaunu sparu augt svaigiem dzinumiem un briedināt pumpurus nākamajai ziedēšanai. Tātad – jo kvalitatīvāk dārza karalienes apgriezīsi, jo krāšņāk un ilgāk tās ziedēs. Konsultē Ilma Nereta, Nacionālā botāniskā dārza vadošā dārzkopības speciāliste.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē