• FOTO: Aprikožu krāsas rožu šķirnes iesaka kolekcionāre Romija Andersone

    Dārzs
    Romija Andersone
    20. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    6/12‘RUFFLES DREAM’

    ‘RUFFLES DREAM’

    ‘RUFFLES DREAM’ (G. Peter Ilsink, Nīderlande, 2001) ir floribundroze no Ruffles sērijas rozēm, kurām ir raksturīga iezīme – robotas ziedlapiņas. Tā kā man ļoti patīk netradicionāla izskata rozes, šo šķirni uzskatu par veiksmīgāko no šīs sērijas. Izteikto aprikožu krāsas ziedu robojums var būt atšķirīgs un mainīties. Piemēram, pirmajā vai otrajā ziedēšanas vilnī ziedi var būt vispār bez robojuma.

    Krūmā var būt ziedi ar šo raksturīgo iezīmi un arī bez tās. Manuprāt, tas pat piešķir šai šķirnei vairāk intrigas, jo arvien pieaug interese, kādi tad šoreiz izplauks ziedi, kas ir vidēja izmēra (8 cm), taču to daudzums pārsteidz, ziedēšana allaž ir ļoti bagātīga. Krūms noteikti ir mājas priekšdobes izteiktākā rota.

    Lai arī internetā tā augstums nekur nav minēts virs 60 cm, droši varu apgalvot, ka manā dārzā roze ir ap metru. Krūms ir stāvs, nedaudz piramidāls, labi zarots, lapotne spīdīga, tumši zaļa, aromāts minimāls. Šķirne izceļas ar labu ziemcietību, noturību pret nelabvēlīgiem laika apstākļiem un slimībām.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē