• Cilvēks piesaista cilvēku jeb neslēpies aiz sava zīmola!

    Padomi sava biznesa uzsākšanai
    Katrīna Jaunslaviete-Ķipure
    22. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Kad zīmols izveidots, tas jāsāk iedzīvināt, ar to jāiepazīstina sabiedrība un potenciālie klienti. Vislabāk to palīdzēs darīt zvērs, ko saucam par mārketingu. Tas ir nebeidzams process, kas, līdzīgi kā lauku darbi, bez atlaidēm pieprasa ikdienas rūpes.

    Sākot domāt par mārketingu, sociālo mediju speciāliste Annija Graustiņa aicina saprast, kādi ir uzņēmuma mērķi, piemēram, būt zināmiem kādā reģionā, veicināt pārdošanu interneta veikalā, iekļūt konkrētās tirdzniecības vietās u. c. Tikai tad, kad definēti uzņēmuma mērķi, var pieskaņot arī mārketinga mērķus un saprast, uz ko jākoncentrējas, lai tos sasniegtu.

    Tirgus izpēte ļaus mācīties no citiem, kā arī atrast brīvas nišas un savu vietu tirgū.

    Var sākt ar līdzīgu produktu vai pakalpojumu meklēšanu dažādos kanālos, analizēt mārketinga aktivitātes un izdarīt secinājumus. Vērts paturēt prātā, ka produkta pozicionējums un mārketinga aktivitātes nav jāveido tā, kā to darījuši citi šajā nozarē. Uz produktu iespējams palūkoties no visdažādākajiem leņķiem. Lieliskus iedvesmas avotus var atrast pat pavisam atšķirīgās nozarēs.

    Jebkuras mārketinga aktivitātes (vai tas būtu ieraksts sociālajos tīklos, reklāma, raksts žurnālā vai afiša uz ielas staba) centrā ir stāsts. Annija uzsver, ka stāstam būtu jābūt aiz katra uzņēmuma, jo labi stāstnieki pulcē ap sevi ieinteresētus klausītājus. Vispirms stāstu domās var stāstīt sev, apkārtējiem un, kad tas ieguvis stingru formu, iznest pasaulē. Stāstu var stāstīt tekstos, attēlos, video un pat produktu iepakojumā. Un labākais ir tas, ka stāsts ik dienas turpinās.

    Savās mārketinga aktivitātēs svarīgi saprast, ka cilvēks piesaista cilvēku.

    Lai cik ļoti dažreiz gribētos paslēpties aiz sava produkta, spēcīgāka savienība veidojas, nostājoties tam blakus. Persona rada uzticamību, autentiskumu un piešķir raksturu arī zīmolam. Uzdrošināšanās parādīt savu seju mārketinga aktivitātēs atmaksāsies ar uzviju, aicina Annija Graustiņa.

    Visu rakstu un četru zīmolu – ZELT, Iedillo, Salaspils mellenes un Kniploks – izveides stāstus lasiet zemāk!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē