• Maija brīvdienas Rīgas Zooloģiskajā dārzā

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    28. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Šogad maija sākums priecē ar brangu skaitu brīvdienu. Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs ir padomājis, kā tās pavadīt, piedāvājot daudzveidīgus pasākumus gan bērniem, gan pieaugušajiem.

    1. maijs – Daudzbērnu ģimeņu diena

    Sadarbībā ar Daudzbērnu ģimeņu apvienību, Rīgas Zoodārzā notiks Daudzbērnu ģimeņu diena. Uz galvenās skatuves ar dziesmām priecēs vokālā grupa Karameles, turklāt savas zināšanas par mūziku apmeklētāji varēs pierādīt, piedaloties dziesmu bingo-loto. Klausoties putnu dziesmas, kas piepilda zoodārza teritoriju, esi īpaši vērīgs, jo tās pēcāk iepazīsim kopā ar folkloristi Baibu Ērgli. Kā īstos svētkos pienākas, apmeklētāji varēs baudīt leļlu teātra iestudējumu Ielāps un izrādi lieliem un maziem Sunītis un Kaķīte.

    Iepazīsti zoodārzā mītošos dzīvniekus un piedalies dažādos piedzīvojumos! Orientējies zoodārza teritorijā un pildi uzdevumus, uzzini, kā no papīra izlocīt dažādus zvērus un piedalies galda spēļu darbnīcā! Veselības ministrijas organizētajā Bērnam droša māja darbnīcā no speciālistiem uzzini par dažādiem riskiem mājās un to novēršanu. Savukārt par pareizu rīcību dabā varēs uzzināt, dodoties izlūkgājienos ar Cūkmenu. Lai piedzīvojums kļūtu neaizmirstams, dienu iemūžināt fotogrāfijā varēs foto stūrīti, kur rosīsies pingvīns.

    Pasākumu aicinām apmeklēt ikvienu, taču daudzbērnu ģimenēm, uzrādot Goda ģimenes karti, 1. maijā ir īpaša cena – ģimenes apmeklējums izmaksās vien 13 eur.

    2. maijs – Putnu dienas Rīgas Zoodārzā

    2. maijā no plkst. 12.00 līdz 16.00 notiks noslēdzošais Putnu dienu pasākums. “Dzeņa darbnīcā” no zoodārza darbinieku sagatavotajiem materiāliem katrs varēs izgatavot putnu būrīti mazajiem dobumperētājiem – zīlītēm, melnajiem mušķērājiem, zvirbuļiem un citiem – vai reti sastopamajiem, dobumos mītošajiem zīdītājiem – meža susuriem.

    Kopā “Dzeņa darbnīcas” dalībnieki uzmeistarojuši 389 meža susura būrīšus un aptuveni 212 zīlīšu būrīšus. Pievienojies Putnu dienu rosībai arī 2. maijā, kur nodrošināsim iespēju papildināt uzmeistaroto būrīšu skaitu!

    Papildus ierastajai putnu būrīšu veidošanai, ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu esam raduši iespēju izveidot arī uzdevumu grāmatiņu jaunākajiem apmeklētājiem un izglītojošus stendus, kas pēc pasākuma noslēguma Rīgas Zoodārzā būs apskatāmi pastāvīgi.

    Izveidot būrīti aicināti gan lieli, gan mazi, un to pareizi izdarīt palīdzēs zoodārza darbinieki un brīvprātīgie. Dalība pasākumā ir bez papildu maksas, tomēr nopirkta ieejas biļete negarantē būrīša veidošanai nepieciešamā komplekta saņemšanu, tāpēc nāc uz zoodārzu laikus! Pareizi izgatavotu putnu būrīti varēs atstāt izlikšanai zoodārzā vai ņemt līdzi un novietot savā dārzā vai citā piemērotā vietā, savukārt visi susuru būrīši tiks nodoti Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistiem, kas tos izvietos šiem dzīvniekiem piemērotās vietās.

    Projekts Susuriem daru – par mežiem zinu! tiek rīkots ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

    4.-7. maijs

    Nāc uz zoodārzu un saņem īpašu darba lapu un uzlīmju komplektu! Rīgas Zooloģiskais dārzs ir ietērpies pavasara krāsās, tādēļ dodies ekspedīcijā, apskatot tā rosīgos iemītniekus. Darba lapa liks iekustināt gan domāšanu, gan izkustināt kājas – pēc dotās informācijas nosaki, kādas pazīmes un īpašības piemīt dažādiem dzīvniekiem, dodies tos aplūkot un atbilstošajā vietā uzdevumu lapā ielīmē košu uzlīmi ar zoodārza zvēru simboliem!

    Atgādinām, ka arī svētku laikā zoodārza darba laiks ir nemainīgs – gan darba dienās, gan brīvdienās kases strādā no plkst. 10.00 līdz 18.00, savukārt zoodārza teritorijā uzturēties drīkst līdz plkst. 19.00.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē