• Vēstījums sapnī – kā to iztulkot?

    Ezoterika
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    19. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: fran_kie / Shutterstock
    Paldies Dievam, tas bija tikai sapnis! Pamodušies atviegloti uzelpojam un sapnī piedzīvoto atstājam bez vērības. Patiesībā spilgts sapnis ir kā gaismas lukturis tumsā, kas palīdz atrast ceļu, izdziedināt pagātnes notikumus, atrisināt konfliktus, atveseļojot sevi un dzimtu.

    Sapnis ir vēstījums par notikumu, neatrisinātu situāciju, konfliktu, traumu, kam jāpievērš uzmanība. Sapnis var būt atbrīvošanās no dienas stresa. Tas ir brīdinājums, ka tuvojas kaut kas slikts – bankrots, slimība, nāve –, tāpēc spilgtu sapni ar nepatīkamu pēcgaršu nevajag atstāt bez uzmanības. Pārsvarā sapnis aicina pievērst uzmanību tam, kas notiek ar sapņotāju, tāpēc, sapnī redzot pazīstamu cilvēku, nav vēlams viņam uzreiz zvanīt, bet izanalizēt, ko tas varētu simbolizēt.

    Pirms meklēt atbildi, ko sapnis vēsta, interpretēt to, var uzdot sev jautājumu – kāpēc es redzēju šo sapni; kāpēc sapnī redzētais notika ar mani? Šajā brīdī atmiņā var uzpeldēt situācijas, traumas, pārdzīvojumi, kas ir saistīti ar redzēto. Atmostoties no spilgta, nepatīkama sapņa, ir vērts paanalizēt, kas notika iepriekšējā dienā – varbūt cilvēks saņēma ziņu par atbrīvošanu no darba, iespējams, no dzīves šķīrās tuvs cilvēks.

    Sapnis var parādīt, kā atrisināt situāciju.

    Pēc tam var sev uzdot jautājumu, ko smadzenes vēlas ar redzēto pateikt, kādu apzinātību tas nes. Svarīgas ir sajūtas – vai tās ir patīkamas vai trauksmainas, vai cilvēks miegā ir izjutis nāves bailes. Sapnis var būt viendabīgs, bet var sastāvēt no vairākiem sižetiem. Ja sapnis atkārtojas, tas nozīmē, ka smadzenes pievērš uzmanību kādai nepabeigtai situācijai cilvēka apziņā. Un arī šajā situācijā var uzdot sev jautājumu: vai sapnis ir saistīts ar mani vai tas skar citus cilvēkus – vecākus, vecvecākus. Var sev pajautāt – vai redzētais ir saistīts ar manu veselību?

    Jo apzinātāk cilvēks dzīvo nomodā, jo spilgtāka kļūst viņa dzīve.

    Ar sapņiem strādā psihologi, psihoterapeiti, ir daudz sapņu, simbolu grāmatu, dažādas kultūras, tautu folklora, garīgās skolas un reliģiskie virzieni tulko sapņus, arī katram cilvēkam ir sava pieredze, spilgti redzējumi sapnī. Viens no veidiem ir sapņu tulkošana no bioloģiskā viedokļa, jo mēs esam bioloģiskas būtnes, tikai ar augstāku saprātu. Šī sistēma ir ļoti konkrēta, racionāla, tā palīdz tieši, bez abstraktiem tēliem, mīklām interpretēt, tulkot sapņus. Totālo bioloģiju jeb izdziedināšanos ar atmiņām vada šīs metodes autori – kanādiešu zinātņu doktors Žilbērs Reno un amerikāņu zinātņu doktore Mišela Šraidere-Dausone. Šī metode palīdz dziļāk izprast situācijas, kas notiek mūsu dzīvē, tāpēc nekad nevajag apstāties meklējumos. Ieteicams internetā meklēt sapnī redzēto tēlu simbolisko nozīmi, jo, rokot dziļāk, var atvērties intuīcija un cilvēks var sajust norādes, ko sniedz septītā maņa. Lai atklātu sapņa vēstījumu, noslēpumu, var lūgties, meditēt, aicinot augstākus spēkus, garīgos skolotājus, lai tie parāda ceļu. Praktizējot intuīcija kļūst spēcīgāka un cilvēks sāk dzīvot apzinātāk, saskaņā ar savu ķermeni.

    Sapņu interpretēšanai bieži izmanto tajos redzētos dzīvniekus, jo tie dod dziļāku problēmas izpratni par cilvēka instinktīvo uzvedību, rīcību. Meklējot atbildes, interpretē arī dabas simbolus, stihijas, skaitļus, transporta līdzekļus, kristietības simbolus. Piemēram, ja cilvēks sapnī redz krustu, tas simbolizē dzimtas koku. Vertikālā ass ir vecāki, vecvecāki, bērni, mazbērni, savukārt horizontālā ass – brālis, māsa, māsīca, vīrs, sieva. Kādai sievietei sapnī atnāca mirusī mamma un nosauca skaitli 38. Tas nebija skaitlis, ar kuru vinnēt loterijā! Meklējot atbildi, var paanalizēt, kas sapņotājas dzīvē notika, kad viņai bija 38 gadi. Sieviete, interpretējot šo skaitli, ņēma palīgā numeroloģiju. Viņa saskaitīja abus ciparus: 3 + 8 = 11. Vienpadsmit numeroloģijā ir eņģeļu skaitlis, un viņa nonāca pie atskārsmes – mamma tagad ir debesīs. Viņā iestājās miers. Katram ir savs tulkojums, un tas ir pareizs.

    Mirušie sapnī

    Ir aktuālie, simboliskie, šausmu sapņi. Dažreiz cilvēks redz sapni sapnī. Viņš it kā ir pamodies, bet tad saprot, ka joprojām guļ. Sajūtas ir nepatīkamas, trauksmainas. Pēc dažām stundām viņš atkal it kā atmostas, bet apjauš, ka atrodas miegā. No rīta pamostas, baiļu pārņemts, sajūtas ir nepatīkamas. Sapnis sapnī var simbolizēt, ka sapņotājs arī reālajā dzīvē nevar pamosties no nepatīkamām sajūtām. Viņš vārās vienā un tajā pašā katlā, visu laiku pārdzīvo par vienām un tām pašām problēmām.

    Ir sapņi, kas atkārtojas. Stāsta Mišela Šraidere-Dausone: «Kāda sieviete astoņus gadus ik pa laikam redzēja vienu un to pašu sapni. Sapņa sižets mainījās, taču atrašanās vieta bija viena un tā pati – tumša, nopostīta pilsēta. Katru reizi, kad viņa atgriezās šajā melnbaltajā sapnī, atpazina pilsētu. Tur slēpās cilvēki, bet, kad parādījās, bija noskranduši, depresīvi, klusēja. Dažreiz viņa sapnī redzēja mirušus radiniekus. Parasti sapņotāja mierīgi, it kā no malas, vēroja, kas notiek tajā pilsētā, bet reizēm viņas rīcība bija agresīva, jo vajadzēja iesaistīties nepatīkamās situācijās.

    Bija arī sapņi, kuros viņa mitinājās tādā kā zemnīcā, jo daudzstāvu nams virs tās bija sagrauts. Ikreiz, kad sieviete nokļūst šajā sapnī un ierauga izpostīto pilsētu, viņai rodas jautājums – ko es tur daru, kāpēc atkal esmu nokļuvuši šajā netīrībā? Sajūta ir smaga, drūma.

    Kad sapņotāja smadzenes rāda melnbaltu bildi, tas nozīmē, ka situācija ir beigusies, sapnī redzētais ir pagātne. Melnbalts sapnis simbolizē arī nāvi. Kad strādāju ar cilvēkiem, kas ilgstoši sēro par aizgājušajiem tuviniekiem, es lūdzu uztaisīt melnbaltu aizgājēja fotogrāfiju, lai smadzenes saprot, ka šī cilvēka vairs nav. Bet, atgriežoties pie sapņa interpretācijas, kad to izanalizējām, izrādījās, ka atkārtojošais sapnis rāda vairākas dzimtas traģēdijas, konfliktus. Pirmkārt, viņas vecvecāki pa mammas līniju gāja bojā karā, un, iespējams, šajā sapnī viņa pieslēdzās mammas atmiņām par kara briesmām, vecāku zaudēšanu, otrkārt, sievietei sapņu sērija sākās 52 gadu vecumā, bet 52 gados mira viņas brālis. Treškārt, pirms sapņi parādījās, izjuka viņas bizness. Bija arī ceturtā sakritība, ko atklājām, kad skaitli 52, kad sāka rādīties šie sapņi, apgriezām otrādi un analizējām, ar ko viņai saistās skaitlis 25. Izrādījās, 25 gadu vecumā viņas mammas šķīrās no pirmā vīra, bet tajā laikā viņa bija gaidībās ar šo sievieti. Depresija mammas dzīvē bija piezagusies jau pēc vecāku nāves karā, bet šķiršanās no vīra, grūtniecība, bērni, kas jāaudzina vienai, noveda vēl dziļākā depresijā. Nopostītā pilsēta simbolizē tēvu, un, kad vecāki izšķīrās, viss sabruka – tur, kur bija dzīve, tagad ienāca nāve un sāpes.

    Caur sapni sieviete pieslēdzās vecāku konfliktam, neatrisinātai situācijai, un, lai tas neatkārtotos, viņai ir jāpadomā, kā šie notikumi ietekmē viņas dzīvi un kā no tiem atbrīvoties.

    Tas ir svarīgi, jo vecāku neatrisinātie konflikti var kļūt par bērna likteni. Šis sapnis var būt arī saikne ar mammu, kas pēc šķiršanās nonāca depresijā. Māte cīnījās ar depresiju, un labākais instruments, kas viņai palīdzēja ar to tikt galā, bija bērns. Vecāku psiholoģiskās problēmas atrod bioloģisko risinājumu bērnos. Tik daudz ko var atklāt no viena sapņa!»

    Ir cilvēki, kuriem sapņos nāk mirušie tuvinieki. Tā ir zīme, ka mainīsies laikapstākļi, tas ir kā brīdinājums, ka gaidāms kas neparedzams, piemēram, avārija, slimība, nāve. Ja mirušais tuvinieks nāk sapnī, iespējams, nav atrisināts teritoriāls konflikts vai kāda cita situācija un sapņotājs mokās ar vainas apziņu. Jāveic neliels rituāls, kura laikā jāpiedod aizgājušajam tuviniekam, jāpasaka mīļi vārdi, lai kāds viņš bijis dzīvē. Izrunājot vārdus es tev pateicos, es tevi mīlu, es tevi atbrīvoju, var paņemt tuvinieka melnbalto fotogrāfiju, sadedzināt to un atlaist viņu, lai viņš dodas uz dvēseļu pasauli.

    Kā rodas simboli?

    Simbols ir maksimāla informācija minimālā telpā. Simboli ir universāli, katram no tiem ir ne mazāk kā septiņdesmit nozīmes, bet katram cilvēkam var būt sava personīga simbola interpretācija. Skaidrojot simbolu rašanos, var izmantot fraktāļu koncepciju. Visizplatītākie fraktāļi dabā ir koku zari. Tie aug no stumbra, sazarojas un veido lapotni. No stumbra stiepjas viens zars, bet no tā izaug nākamais, tad vēl viens, un katrā jaunajā zarā veidojas atkal nākamie zari. Tas ir bezgalīgs cikls. Katrs koka zars simbolizē visu koka modeli. Runājot līdzībās – ja dzimtā ir kāds baltais zvirbulis, nākamajās paaudzēs viņš noteikti atkal paradīsies un būs šīs dzimtas simbols. Koku zaru fraktāļi līdzinās cilvēka elpošanas un asinsvadu sistēmai un simbolizē to. Uguns arī ir fraktālis. Tā simbolizē tēvu, dievišķo tēvu. Arī saule, kas dod gaismu, siltumu, simbolizē tēvu. Tāpat elektrība, kas līdzinās cilvēka nervu sistēmai, ir tēva simbols. Negaisa laikā var pavērot zibens fraktāļus, kas satiekas debesīs. Arī negaiss nāk no debesīm un simbolizē valdonīgu, spēcīgu tēvu. Ja cilvēks sapnī redz kādu no šīm parādībām, jāmeklē saikne ar tēvu. Gaiss un vējš dabā arī ir tēva simbols, tāpēc, ja sapnī plosās virpuļviesulis, tā ir norāde, ka tēvs ir ne tikai spēcīgs, valdonīgs, bet arī nekontrolējams. Arī lidmašīna sapnī apzīmē saikni ar tēvu.

    Ūdens simbolizē zemapziņu, bet bioloģijā ūdens ir māte. Ja sapnī redz viļņus, tā ir norāde, ka māte ir visu varoša, mīl kontrolēt, uztiept savus uzskatus. Tāpat kā uguns var būt gan produktīva, gan bīstama, arī ūdens dāvā dzīvību, atveldzē, bet ūdens var arī ieraut atvarā, noslīcināt. Tāpēc, interpretējot sapni, jāanalizē, vai ir droši būt kopā ar mammu. Vētra, viesulis, taifūns apvieno tēvu (vējš) un māti (lietus, ūdens), kas norāda, ka abi vecāki ir ļoti spēcīgi, autoritatīvi. Orkāna laikā vētras epicentrā ir miers un līdzsvars, tāpēc – kad pār cilvēka dzīvi pāri brāžas orkāns, ir svarīgi palikt centrā, saglabājot mieru, lai viņš netiek ierauts vecāku drāmā.

    Upes simbolizē māti, bet tās var būt gan mierīgas, klusas, gan arī krāčainas. Ir upes, kas virspusē ir rāmas, klusas, bet dzelmē ir bīstami atvari, straumes, kas var nogalināt. Krāces, ūdenskritums simbolizē mammas attieksmi, norāda, ka dažās situācijās bērnam ir vajadzīga aizsardzība no mātes. Ja sapnī parādās laiva, tā simbolizē aizsardzību. Sniegs un ledus norāda, ka mamma ir vēsa, bērnam pietrūkst mīlestības, siltuma. Arī zeme ir mātes simbols. Ja sapnī tā ir izkaltusi saulē, sasprēgājusi, tas nozīmē, ka zemei trūkst ūdens. Ir tikai saule. Tad sapņotājam ir jāpadomā, kāda loma viņa dzīvē ir mammai, jo vairāk klātesošs ir tēvs (saule). Ja sapnī cilvēku apņem smiltis, tā ir zīme, ka mammas viņa dzīvē ir pārāk daudz. Arī zeme var nest kā dzīvību, tā nāvi.

    Mežs, koki simbolizē dzimtu, priekštečus. Ja sapnī redz mežu, kuram nevar izlauzties cauri, tā ir zīme, ka trūkst pieejas informācijai par senčiem. Tāpat koki apzīmē Visuma likumu – kas augšā, tas apakšā. Ja kokam ir spēcīga sakņu sistēma, tad arī lapotne ir kupla. Simboliski – ja stipra dzimta, arī pēctečiem klāsies labi. 

    Dzīvnieku parādīšanās sapnī dod svarīgas norādes, jo katrs dzīvnieks rāda kādu cilvēka dzīves, rakstura aspektu. Piemēram, lapsene apzīmē sublimāciju, agresiju, transformāciju no aizvainotā līdz svētajam. Ja kādam šķiet, ka viņš ir svētais, lapsene ieradīsies un viņu atgriezīs realitātē. Savukārt lūsis simbolizē noslēpumu, asu skatienu. Sapnī redzēt lūsi – tas nozīmē, ka vientulība ir labākais veids, kā būt klusumā, glabāt noslēpumu. Suns ir sargs un simbolizē patiesu uzticību partnerim. Vārna ir nāves, mēra un kara simbols. Arī melnais strazds simbolizē nelaimi, taču divi melnie strazdi ir laba zīme. Zirneklis apzīmē slazdu, internetu, norāda uz likteņa lomu cilvēka dzīvē.

    Sapnis ir kā pagātnes nospiedums tagadnē.

    Bieži vien ir sāpīgi apzināties tajā ieslēpto vēstījumu, bet pēc sāpēm seko transformācija. Un, praktizējot apzinātību, iespējams atveseļoties ne tikai pašam, bet palīdzēt arī dzimtai nolīdzināt pagātnes konfliktus.

    Sapņu tulkošana totālajā bioloģijā

    Daba

    • Uguns: tēvs, gars, gaisma, veselība, attīrīšanās. Uguns simbolizē dusmas, taču dažreiz tā apzīmē prieku. Uguns sapnī parādās, kad ķermenī ir iekaisuma procesi.
    • Saule: Dievs. Sapnis var būt saistīts ar augstāko es.
    • Zibens: tēvs, gaisma, elektrība. Esi uzmanīgs, tuvojas vētra, kaut kas bīstams var notikt.
    • Negaiss: vardarbība no tēva. Pēc negaisa ir atvieglojuma sajūta, un tas nozīmē, ka jāpārstāj baidīties. Kaut kas notiks, bet tālu no sapņotāja. 
    • Vējš: tēvs, vīrietis. Gaidāma vētra. Vējš saistīts ar aknām, žultspūsli. Jādomā par veselību.
    • Orkāns: sapņotājs nespēj kontrolēt emocijas, pieņemt lēmumus. Vēlams atgriezties pie sevis. Vecāku strīds. Uzmanību – kaut kas notiks!
    • Ūdens: māte, sieviete. Astrālās pasaules vēstījums. Ūdens sapnī simbolizē, ka cilvēkā ir pārāk daudz emociju. Jo dzidrāks ūdens, jo attiecības ar mammu labākas.
    • Upe: māte, kustība. Sapņotājs vēlas pārspēt mammu. Mammai ir svārstīgs noskaņojums, viņa ir neparedzama. Akmeņi upē – krīze attiecībās ar māti: mēs viena otru mīlam, bet mums kopā ir grūti. Emocionāls noskaņojums pašam sapņotājam.
    • Ūdenskritums: mamma man ir ļoti svarīga, bet kādreiz no viņas ir vajadzīga aizsardzība.  
    • Lieli viļņi: mamma dusmoja, uztraucas, viņas klātbūtne nedod sapņotājam mieru.
    • Aisbergs: māte izolē no apkārtējās pasaules.
    • Sniegs, ledus: attiecības ar māti ir vēsas. Ja sniegs kūst, tas simbolizē, ka attiecības ar māti uzlabojas.
    • Smiltis, zeme: jāpievērš uzmanība ķermenim, mammai trūkst emociju, vēlas labākas attiecības ar mammu.
    • Mežs, koki, kokmateriāli: simbolizē aknas, žultspūsli, sapņotājs izjūt lielas dusmas, naidu pret kādu cilvēku. Sapnis var būt saistīts ar vecākiem, vecvecākiem, tantēm, onkuļiem, priekštečiem.
    • Augļu koki: ir laiks novākt augļus. Sapņotājam ir jāturpina darīt to, ko viņš dara, tas nesīs augļus.
    • Zibens iesper kokā: ģimenē ir cilvēks, kas cietis no vardarbības, tēva.

    Dzīvnieki

    • Kaķis: neatkarība, vientuļa sieviete, nožēla par to, ka māte nav mīlējusi.
    • Suns: draudzība, uzticība, nodevība.
    • Čūska: seksualitāte. Brīdinājums, ka kādam ir padomā nelietība.
    • Skorpions: seksuāls ievainojums, pašiznīcība, jutīgums.
    • Zirgs: vīrišķā enerģija, seksualitāte, jutīgums, tēvs, vīrietis.
    • Pele: uztraukums par mazām problēmām.
    • Tārps: transformācija, transmutācija, attīrīšanās.
    • Putns: vēstnesis, jaunas ziņas.

    Darbība

    • Lidot: atrasties astrālajā ķermenī, sapņot, savienoties ar Dievu.
    • Krist: ķermeņa reintegrācija pirms pamošanās.
    • Mazgāt: ķermenis ir jānomazgā no nepatīkamām sajūtām, netīrumiem.
    • Mazgāt traukus: trauki simbolizē ēdienu, ko cilvēks ēd kopā ar ģimeni, draugiem, tāpēc sapņotājam ir jānomazgā kaut kas pēc diskusijas virtuvē, sarunām pie vakariņu galda.
    • Gludināt veļu: likvidēt šķēršļus, sagatavoties prezentācijai publikas priekšā.
    • Vadīt automašīnu: kontrolēt, atrasties kāda kontrolē, būt vadītājam.
    • Rīt gaisu: bailes, autoritatīvs tēvs, pārāk daudz tēva uzmanības. Kāds ir nosalis.
    • Cīnīties sapnī: pilns žultspūslis, aknas, dusmas, neizpausta enerģija, neizteikti vārdi.
    • Rakt zemi: nepieciešamība iedziļināties sevī, rūgtums, vēlme pieslēgties zemapziņai, grūtniecība.
    • Šaut: brīdinājums par nelaimi.
    • Rakstīt vēstuli: izlikt uz papīra to, ko nevar pateikt vārdiem. Atbrīvot prātu, pirms kaut ko teikt. Praktiska darbība no idejas līdz tās realizēšanai.
    • Lasīt: apmācība, vērošana, vēlme zināt, izpratnes veicināšana.
    • Lūgties: kontakts ar augstāko es, just ar sirdi.
    • Kāzas: savienība, šķiršanās, atdalīšanās.
    • Kļūt par līgavu: savienība, atbildība, pieņemt šo lomu, apņemšanās.
    • Kļūt par līgavaini: savienība, mērķtiecība, atbildība, apņemšanās.
    • Dzemdēt: dzīvē gaidāms kaut kas jauns, nonākt pie secinājuma.
    • Apkampties: vēlēšanās, nepieciešamība dāvāt siltumu, būt kontaktā ar kādu.
    • Redzēt slimnīcu: nemiers par savu veselību, agonija, ir nepieciešams kaut ko labot.
    • Redzēt cietumu: vainas apziņa, justies slazdā, iestrēgt situācijā.
    • Dakteris: autoritāte, noslēpums, rūpes par veselību, nepieciešams pievērst uzmanību veselībai.
    • Policija: vainas apziņa, taisnība, autoritāte.
    • Attiecības ar valsts iestādi, svarīgām personām: runāt, redzēt, apspriest.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē