• Arī tu vari zīlēt ar kārtīm! 8 vērtīgi padomi, un viss izdosies

    Ezoterika
    Zane Strūberga
    5. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wavebreakmedia/Shutterstock.com
    Kā ikdienas skrējienā atrast vietu nelielai pozitīvās maģijas devai? Viens no veidiem, kā to izdarīt, ir iepazīties ar zīlējamo kāršu iespējām un ļaut tām ienest savā dzīvē mazliet brīnuma.Konsultē taroloģe Saira Gūtmane.

    Maģija vai tomēr ne?

    Kad reiz dāvanā no draudzenes Ziemassvētkos saņēmu zīlējamo kāršu komplektu, ko veidojis slavenais mistiķis un skolotājs Ošo, biju ne tikai ieinteresēti satraukta, bet arī diezgan skeptiska. Vairāk to uztvēru kā joku un labu izklaidi, nevis nopietnu nodarbi. Tomēr izrādījās, ka tā gluži nav.

    Līdz ar šīm kārtīm manā dzīvē ienāca jauns rīks sevis iepazīšanai un dzīves notikumu pilnīgākai izprašanai.

    Jau no pirmās reizes mani patiešām pārsteidza tas, kā šīs kārtis ar mani «runāja», tomēr joprojām līdz galam neesmu izpratusi, kā tas ir iespējams. Vai patiešām maģija?

    Taroloģe Saira Gūtmane nepiekrīt plaši izplatītajam viedoklim, ka kārtīm, kuras cilvēki mēdz izmantot pareģošanai, piemistu kādas īpašas, maģiskas spējas. Viņasprāt, visa kārtīm piedēvētā maģija slēpjas pašā cilvēkā, kas ar tām strādā, proti, kārtis ir tikai instruments cilvēka rokās, ar kā starpniecību viņš var vieglāk nolasīt intuīcijas sūtīto informāciju, atvērt to zināšanu krātuvi, kas mums visiem piemīt, tikai ikdienas skrējienā nav viegli pieejama. Īsāk sakot, kārtis ir mūsu intuīcijas spogulis. 

    Dažādi kāršu veidi

    Visbiežāk zīlēšanai izmanto taro kārtis, tomēr veikalu plauktos atrodamas arī citu veidu zīlējamās kārtis – tās dēvē par orākulu kārtīm. Orākulu kavā atšķirībā no taro kāršu kavas nav noteikta kāršu skaita, proti, taro kāršu kavā vienmēr būs atrodamas septiņdesmit astoņas kārtis, savukārt orākulu kavā tās var būt divdesmit, bet var būt arī simts. 

    Taro kārtīm ir sava noteikta hierarhija, zīmējumi atšķiras, bet pamatprincips un katras kārts universālais skaidrojums saglabājas vai ir ļoti līdzīgs visās taro kavās.

    Turpretī orākulu kava katra ir unikāla. Vienas no populārākajām orākulu kavām ir eņģeļiem veltītās, daudz sastopamas arī dzīvnieku, dievību, dažādu mitoloģisku tēlu orākulu kārtis, bet ir arī, piemēram, okeāna orākuls, kurā attēloti 200 dažādu veidu gliemežvāki.

    Vēl viena nosacīta zīlējamo kāršu kategorija ir pazīstamās franču zīlnieces Marijas Lenormandas izgudrotās zīlēšanas kārtis. Lai arī tās bieži tiek pieskaitītas pie orākuliem, Saira Gūtmane uzskata: šīs kārtis tomēr pieder pie atsevišķas kategorijas, jo arī tām, tāpat kā taro kārtīm, ir savi noteikti pamatprincipi un kavas uzbūve un visas Lenormandas kārtis ir tikai variācija par vienu tēmu.

    Tava pirmā kava

    Lai tev izdotos ar kārtīm sadraudzēties, svarīgs ir nosacījums – lai tās tev patīk. Gluži kā attiecībās ar cilvēkiem – lai ir klikšķis, pēc kura saproti: jā, šīs ir īstās.

    Tā kā orākulu kārtis katra ir unikāla, grūti norādīt kādu konkrētu kavu, kas būtu ieteicama kā pirmā, – tas būs gaumes jautājums. Savukārt taro kārtīm pieredzējuši tarologi iesaka izvēlēties kādu no klasiskajām kavām, ar kurām visvieglāk apgūt niansēto taro pasauli. Viena no vispopulārākajām iesācēju kavām ir Raidera Vaita taro.

    «Ar šīm kārtīm var zīlēt, nezinot to nozīmes. Tikai pēc attēla vien var viegli nolasīt, kas kārtī ir domāts,» skaidro Saira Gūtmane.

    «Lai arī šīs kavas zīmējumi ir diezgan burtiski, tajos ir ārkārtīgi dziļi slāņi: astroloģija, numeroloģija, filozofija, kabala, arhetipi. Tas nozīmē, ka arī pieredzējušam kāršu pazinējam ar šīm kārtīm vienmēr būs interesanti strādāt.»

    Diez vai, pērkot kārtis, tev būs iespējas tās aptaustīt un apskatīt, tāpēc labi, ja pirms tam internetā vari atrast un aplūkot kāršu zīmējumus, kas ir viens no būtiskākajiem faktoriem, vai tev šīs kārtis patiks.

    Trīs pirmie soļi

    • Pirmais. Noskaņojies kāršu izlikšanai! Izvēlies kādu klusu, ērtu vietu, kur tevi neviens netraucēs. Izslēdz visas ierīces un fona trokšņus, kas varētu novērst tavu uzmanību. Ja vēlies, vari ieslēgt mūziku, kas tevi nomierina.

    Raugies, lai telpas apgaismojums nav kaitinošs. Iededzini sveces, jo arī tās nomierina un rada noskaņu.

    Vari kūpināt smaržkociņu. Īsāk sakot, radi gaisotni telpā, kas ļauj tev nomierināties un noskaņoties darbam ar sevi. Pirms jauc kārtis, paņem kāršu kavu un kādu brīdi mierīgi pasēdi, turot to rokās. Vari kārtis citu pēc citas pārcelt no rokas rokā un izskatīt cauri, koncentrējoties uz attēliem.

    • Otrais. Sajauc kavu un uzdod jautājumu! Pastāv uzskats, ka kava jāsajauc vismaz piecas reizes, lai tajā nebūtu iepriekšējās reizes informācijas. Ja tu tam tici, dari tā, bet vari vienkārši jaukt kavu, kā tev tobrīd gribas. Apstājies, kad šķiet, ka ir pienācis īstais brīdis.

    Kārtīm jautāt vari gan balsī, gan domās.

    Atceries – kārtis spoguļos tavu intuitīvo pasauli, tāpēc, ja prātā vaicāsi vienu jautājumu, bet patiesībā atbildi gribēsi saņemt uz pavisam citu, visticamāk, kārtis tev sniegs atbildi uz īsto jautājumu, uz to, kas tevi patiešām satrauc. Ja tev nav konkrēta jautājuma, vari vienkārši pavaicāt, kas tev šajā dzīves brīdī būtu jāzina. 

    • Trešais. Izvelc kārti vai kārtis! Izvieto tās izlikumā, ja esi tādu izvēlējusies. No vienas puses, izlikums ir labs špikeris tieši iesācējiem, jo tajā jau ir formulēti vajadzīgie jautājumi. Dažādus izlikumu veidus vari meklēt grāmatās, internetā, arī kārtīm pievienotajās grāmatiņās nereti ir ierādīti to paraugi. Tomēr vari strādāt arī brīvāk, vienkārši izvelkot kārtis no kavas.

    Vari sākt ar vienu kārti. Tā būs pirmā galvenā atbilde uz tavu jautājumu.

    Citreiz pietiek ar vienu kārti, bet citreiz rodas papildjautājumi. Tad var vilkt papildkārtis, kas atbild uz tiem. Galvenais ar papildkārtīm pārlieku neaizrauties un pašai saprast, kurā brīdī tu jau sāc meklēt savu ideālo atbildi. Daudzi kāršu meistari neiesaka vilkt vairāk par divām papildkārtīm, pat ja atbilde līdz galam nav saprotama, bet vairāk enerģijas veltīt, lai pamēģinātu izprast, kāda ir bijusi atnākušo kāršu nozīme un kas tev būtu no tām jāsecina.

    Astoņi ieteikumi darbā ar kārtīm

    • Iepazīsties ar katru kārti! Kad tavās rokās nonākušas jaunas kārtis, ir labi vispirms ar tām mierīgi iepazīties, jo katram cilvēkam ar kārtīm veidojas savas īpašas, neatkārtojamas attiecības, iesaka Saira Gūtmane. «Vari vienkārši izvilkt jebkuru kārti no kavas vai ņemt visas pēc kārtas. Paņem katru kārti un izpēti to! Ko tu tajā redzi? Kādi tēli tajā darbojas? Kādi viņi ir? Kāpēc viņi dara to, ko dara? Kā šī kārts liek tev justies? Ļauj smadzenēm atslābt un brīvi pafantazē.

    Tikai kad esi kārtis izpētījusi, sāc meklēt informāciju un simbolu skaidrojumus citur un tad apvieno izlasīto ar savām asociācijām par kārti.

    Nekādā ziņā nevajag sevi lauzt, ja izjūti pretestību tam universālajam skaidrojumam, kas ir pieejams grāmatā vai kārts skaidrojumā. Vienmēr visu izfiltrē caur sevi, jo katram izjūtas par kārti var atšķirties. Piemēram, kārts ar suni – kādam suns ir mīļākais dzīvnieks, bet cits no suņiem ļoti baidās. Tāpēc, ieraugot kārtī suni, katrs tajā var nolasīt dažādu informāciju.»

    • Nezīlē steigā vai sakāpinātās emocijās! Ja notiek kāds dzīves satricinājums, tev var rasties milzīga vēlme uzreiz prasīt padomu kārtīm vai paredzēt iznākumu, tomēr, pirms ņem kārtis rokās, labāk ir nomierināties, atgūt emocionālu līdzsvaru un tikai tad zīlēt. Mirklī, kad esi satraukta, kārtis tieši to arī parādīs – nokopēs tavu tābrīža stāvokli, nevis sniegs sakarīgu atbildi.
    • Esi mierā ar tām atbildēm, ko saņem! Ja atbilde nav tāda, kādu to gribēji, ja tā tev neglaimo vai tevi neiepriecina, tā ir viela pārdomām – kāpēc tā ir? Noteikti nevajadzētu pārbaudīt kārtis un tajā pašā reizē vaicāt to pašu jautājumu vēlreiz vai arī to pārformulēt. Šādi tu mēģini apmānīt nevis kārtis, bet pati sevi, norāda Saira Gūtmane.
    • Negaidi, ka kārtis pieņems lēmumu tavā vietā! Kārtis var palīdzēt ieraudzīt situācijas apslēptos aspektus, kas pirmajā brīdī pašai nav ieraugāmi. Tās var palīdzēt fokusēties uz svarīgo, ja jūties nonākusi haosā, ja netiec galā ar emocijām vai prātu. Tomēr kārtis nekādā ziņā nevar dzīvot dzīvi tavā vietā. Nekļūsti atkarīga un nesāc kārtis tirdīt par katru sīkumu!
    • Atceries, ka kārtis var kļūdīties! Pareizāk sakot, tu vari kļūdīties, tās interpretējot, vai arī nākotne var mainīties, jo tā nav statiska, to ietekmē mūsu griba un rīcība. Kļūdās pat vispieredzējušākie tarologi, un tas ir normāli. Galvenais, ko vajag atcerēties, – ja tu zīlē kādam citam, tā ir tava atbildība pateikt, ka tu vari kļūdīties. Tāpēc arī svarīgi izvēlēties pareizos vārdus, skaidrojot kārtis.
    • Atceries, ka viss ir relatīvs – nav labu un sliktu kāršu. Piemēram, viena no it kā vissliktākajām kārtīm taro kāršu kavā ir tā dēvētais brūkošais tornis, jo tajā redzams, ka tornis sagāžas pēc zibens spēriena. Bet tas tornis stāv uz stipras klints! Un klints nenogrūs, tātad pamats paliks, un tā vietā varēs ar šābrīža pieredzi celt daudz stiprāku un skaistāku torni! Tāpat svarīgi mācīties, kā kārtis mijiedarbojas ar citām kārtīm, jo arī tas ietekmē to nozīmi.
    • Iemācies jautāt! «Manā praksē ne reizi vien ir bijis gadījums, kad cilvēks vaicā par darbu, bet kārtīs redzu, ka viņu interesē attiecības,» stāsta Saira Gūtmane. «Beigās izrādās, ka šim cilvēkam dzīvē vajag pārmaiņas, bet, tā kā viņš tās nevar dabūt attiecībās, viņš tās meklē darba jomā. Bet īstenībā pamatjautājums ir par attiecībām.»

    Tāpēc ir svarīgi būt saskaņā ar sevi un pieņemt – kārtis var norādīt uz lietām vai aspektiem, ko pati neesi iedomājusies.

    Nevajadzētu kārtīm uzdot jautājumu, uz kuru var atbildēt ar «jā» vai «nē». Un arī pārāk konkrēti ievirzīti jautājumi var nest vilšanos. Tāpat vajadzētu uzmanīties jautāt kārtīm par veselību (ja vien neesi ārste). Ja tev ik pa laikam iesāpas sirds, bet kārtis saka – ar sirdi viss ir labi –, tas nenozīmē, ka tev nav jāiet pie ārsta. Kārtis nevar aizstāt dakteri nevienā dzīves situācijā!

    • Ierīko dienasgrāmatu! Pieraksti savus kāršu skaidrojumus, interpretācijas, pārdomas. Salīdzini ar to, kā tavi paredzējumi piepildās reālajā dzīvē. Tas vairos izpratni par to, kāda ir tava kāršu valoda un kā tā savietojas ar universālajiem skaidrojumiem.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē