• Izmēģinām Samsung Galaxy Watch Active2 viedpulksteni

    Klubs
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    18. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Viedpulksteņi kļuvuši par vairāku ierīču apvienojumu, paklausīgi sēžot uz rokas un gaidot, kad varēs uzsākt sportiskās aktivitātes, atskaņot mūziku vai pat kādam piezvanīt. Ko gan ar jaunu viedpulksteni varētu iesākt cilvēks, kuram uz rokas nav pat tradicionālais laikrādis, savukārt sportiskās aktivitātes vairāk aprobežojas ar jaungada apņemšanos, nevis pilntiesīgu fitnesa zāles abonementa izmantošanu. Tomēr… Mums interesē iet līdzi laikam, tāpēc aplūkosim Samsung viedpulksteni no vienkārša lietotāja un ofisa darbinieka skatupunkta.

    Izskats

    Jaunais Samsung viedpulkstenis izskatās patiesi eleganti. Iespējams, ka nekad no modes neizejošais melnais tonis palīdz radīt simpātisku dizainu, taču, salīdzinot ar dažiem konkurentiem, tas nav kliedzošs vai uzbāzīgs. Klasiska pieeja dizainam varētu iedrošināt arī dažus neizlēmīgos, kas vēl nav pārliecināti par pāreju no tradicionālā uz viedo pulksteni.

    Pulksteņa skārienjūtīgais ekrāns ir gandrīz bez rāmja, sniedzot iespēju maksimāli izmantot visu ciparnīcas telpu. Divas nedēļas ilgajā testā tas gan radīja nelielu nedrošības sajūtu – bez papildus aizsargslāņa ekrāns izskatās viegli saskrāpējams. Ikdienas ritējumā tas varētu traucēt mazāk, bet orientēšanās sportā mežā vai citās aktivitātēs virsma visticamāk ar laiku nobružāsies.

    Ja lakoniski melnais mazāk iet pie sirds, Galaxy Watch Active2 un tā siksniņa (metāla, silikona vai ādas) pieejama arī citos toņos – rozā, bēšā, oranžā krāsā. Ja reiz runājam par sievišķīgākiem krāsu salikumiem, pulksteņa ekrāna izskatu var pielāgot savam apģērbam Atliek tikai nofotografēt drēbes fragmentu un ierīce automātiski pielāgos līdzīgus toņus. Tāpat var izvēlēties kādu no ražotāja piedāvātajiem ciparnīcas dizainiem.

    Atkarībā no rokas apkārtmēra, pulksteni var izvēlēties ar 40 un 44 mm izmēru.

    Iespējas

    Lai pilnvērtīgi izmantotu Galaxy Watch Active2 iespējas, savienojām to ar viedtālruni. Šim nolūkam var izmantot dažādu ražotāju viedtālruņus, taču nozares pazinēji lēš, ka labākā sadarbība būs starp divām viena zīmola ierīcēm.

    Sapārošanas process ir vienkāršs un izdarāms bez grāda IT tehnoloģijās. Jāatzīmē, ka pulkstenis atbalsta eSIM funkciju, kas nozīmē, ka šeit nav nepieciešams ievietot tradicionālo SIM karti. Mūsu testā izmantojām BITES eSIM pakalpojumu. Pāris soļi un ierīce ir gatava lietošanai.

    Gudrais pulkstenis sniedz iespēju sazvanīties 007 aģenta vai vismaz inspektora Gadžeta cienīgā stilā, taču tas būs ērtāk vien tad, ja nevēlaties vilkt no dziļākas kabatas ārā telefonu. Tāpat varat atbildēt uz ziņojumiem, taču nelielā tastatūra šo procesu diez ko neatvieglos, tāpēc kā ātru atbildi varat nosūtīt kādu no pieejamajiem smaidiņiem jeb emocijzīmītēm.

    Atskaitot divas fiziskās pogas (taustiņus) nerūsējošā tērauda ietvarā, visas darbības ar pulksteni notiek 1,2 collu (44mm versijai būs 1,4 collu ekrāns) AMOLED skārienjūtīgajā ekrānā, kas izskatās patiesi moderni. 360×360 izšķirtspēja, spilgtums un ekrāna atsaucība rada vizuālu baudījumu – to īpaši novērtēsiet, ja iepriekš esat lietojis vecākas paaudzes viedpulksteni.

    Ņemot vērā, ka ikdienā bieži izmantojam Spotify aplikāciju, tad šī lietotne ir viens no mūsu favorītiem arī gudrajā pulkstenī. Patīkami, ka mūzikas atskaņošanai līdzās nav nepieciešams viedtālrunis, tāpēc dodoties sportot, to droši varēsiet atstāt mājās.

    Ja jūs interesē tehniskie parametri vai vēlaties tos salīdzināt ar citiem vietpulksteņiem, tad 44mm versijas Galaxy Watch Active2 ir Tizen OS 4.0 operētājssistēma, divkodolu Exynos 9110 procesors (1,15 GHz), 1,5 GB RAM, Bluetooth v5.0 un 1,4 GB atmiņa.

    Tieši dažādās viedpulksteņa modifikācijas nosaka arī cenu amplitūdu, kas sniedzas no 230 līdz 420 eiro.

    Aktivitātes

    Piedalīšanās dažādās sportiskās aktivitātēs ir katra paša lēmums, tomēr ar laiku saprotam, ka ķermenim izkustēšanās nāk tikai par labu. Pulkstenī ietverti vairāki treniņu režīmi, sākot ar peldēšanu un beidzot ar skriešanu. Vingrojumi var tikt veikti arī iekštelpās, piemēram, pilates, pietupieni utt. Pat mūsu rudenīgās ziemas apstākļos ārtelpās izpildāmos vingrinājumus izpilda vien rūdīti sportisko aktivitāšu piekritēji, testa nolūkiem izvēlējāmies vieglāk pieejamo aktivitāti – nelielu skrējienu. Pēc 4 km distances redzējām skrējiena laikā fiksētu pulsu, skriešanas ilgumu un zaudētās kalorijas.

    Pulksteņa korpuss ir piemērots arī izteikti vasarīgiem apstākļiem. Iekšā neiekļūs putekļi un nekam nevajadzētu atgadīties, ja ierīci iemērksiet ūdenī aptuveni metra dziļumā. Tātad vienkāršai peldei tas būs piemērots kompanjons, taču niršanas hobijam būs jāizvēlas cits ekipējums.

    Par visvērtīgāko funkciju uzskatām sirdsdarbības monitorēšanu, pulkstenim sekojot līdzi pulksteņa valkātāja sirds ritmam. Rezultātus var aplūkot arī ilgākā laika ciklā, piemēram pēdējās 24 stundās. Tas ļauj uzraudzīt gan jūsu miega režīmu, gan to, cik esat bijis satraucies darba dienas laikā. Pulkstenis sirdsdarbību uzrauga ar ierīces aizmugurē iestrādātu sensoru, kas ietver astoņas fotodiodes. Tiklīdz sirdsdarbība ir pārāk ātra vai lēna, pulkstenis nosūta tev brīdinājumu.

    Pavērojot dažbrīd krasās izmaiņas pulsā un rādītājus, kas ir virs vidējās normās, sākām prātot, ka biežākas sportiskās aktivitātes un mazāks kafijas patēriņš nav nemaz tik peļama doma. Paldies, viedpulksten!

    Lai arī cik vieds nebūtu pulkstenis, jūsu vietā tas nedosies vingrot, tāpēc ierīce ik pēc laiciņa atgādina, ka pienācis laiks izkustēties. Ofisa darbiniekiem šāds atgādinājums ir īsts zelts, ņemot vērā, kā dators liek mums pazaudēt laika izjūtu. Draudzīgais izkustēšanās atgādinājums neliks uzreiz lekt uz velosipēda vai trenažiera – pietiek ar kāju un roku izlocīšanu, lai būtu izpildīts iztikas minimums.

    Akumulators

    Līdzīgi kā mūsu ikdienas viedtālruņi, arī viedpulksteņi pieprasīs periodisku uzlādi, tomēr šis process ir vienkāršs un ērts. Samsung izstrādājis pulksteņa formai pielāgotu lādēšanas platformu, kuru nepieciešams pieslēgt pie barošanas, piemēram, datora vai automašīnas USB ligzdas, vai elektrības rozetes. Ja esat radis ejot gulēt noņemt pulksteni no rokas, tad šis process būs itin dabisks – nolieciet pulksteni uz platformas un brīdī, kad celsieties, pulkstenis jau būs uzlādēts.

    Tas, cik bieži būs nepieciešams uzlādēt viedpulksteni atkarīgs no vairākiem apstākļiem. Ja pulksteni vairāk izmantosiet kā klasisko laikrādi, akumulators izdzīvos līdz pat četrām dienām. Tiklīdz aktīvāk sāksiet izmantot Spotify, GPS, sportisko aktivitāšu vai citas aplikācijas, tā baterijas darbības ilgums var sarukt līdz dienai. Tāpat tas atkarīgs no ekrāna spilgtuma, sarunu un ziņojumu biežuma, kā arī citiem faktoriem. 

    Testa laikā pamanījām, ka dažkārt pulkstenis mums nemanot bija ieslēdzis hronometru, kas automātiski aktivizē ekrānu. Iespējams, bijām ko nejauši uzspieduši, taču šādā veidā ātri  vien tiek pastiprināti patērēta akumulatora enerģija.

    Rezumējums

    Neatkarīgi no tā, vai vēlaties pirmo reizi iegādāties viedpulksteni vai aizstāt jau esošo ierīci, Samsung Galaxy Watch Active2 noteikti ir vērts pamēģināt. Pat, ja iepriekš par šādas ierīces nepieciešamību neesat domājuši (gluži kā nebijām arī mēs), pie daudzo funkciju klāsta ātri vien var pierast. Patīkami, ka šo ierīci varēs novērtēt gan tie, kas sporto ikdienā, gan tie, kas ar šādām aktivitātēm ir uz jūs.

    Bija arī laika periods, kurā gudro viedpulksteni izmantojām kā vienkāršu laikrādi, lai uzzinātu pareizu pulksteni. Gluži kā ar jaudīgu auto, ar ko nesteidzīgi ikdienā dodaties uz darbu – tā tomēr ir patīkama apziņa, ka vajadzības gadījumā ierīcei ir potenciāls, kuru varat izmantot.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē