• Atklāj emocinālās atslodzes tālruņa līniju, kurā var lamāties un sūdzēties

    Emocionāls atbalsts
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    No 2. novembra ikviens, kam sakrājies rūgtums sirdī, var zvanīt uz īpašu maksas tālruņa līniju un izvēlēties sev piemērotāko emocionālās atslodzes veidu – lamāties vai sūdzēties.

    Covid-19 pandēmijas laikā sabiedrībā ir būtiski pieaugusi emocionālā spriedze – cilvēki dusmas izgāž interneta komentāros un uz saviem līdzcilvēkiem: kolēģiem, ģimenes locekļiem vai nejaušiem garāmgājējiem. Ņemot vērā savu pozitīvo pieredzi ar sarunu līniju vientuļiem cilvēkiem Parunāsim?, tiek piedāvāts risinājumu šai problēmai – piezvanīt un izlādēt sakrātās emocijas drošā veidā. 

    SIA Sonido īpašniece Inga Muižniece ir novērojusi, ka cilvēkam trūkst atbalsta un zināšanu, kā tikt galā ar negatīvām emocijām: “Dzīvē ir situācijas, kad cilvēks ir saspringts, nesaprasts, uzvilcies un tā vietā, lai izlādētu savas dusmas uz tuviniekiem, mēs piedāvājam piezvanīt profesionāliem uzklausītājiem. Emocijām ir jādod telpa, un ar šo jauno pakalpojumu mēs ceram palīdzēt atbrīvoties no dusmām, nomierināt satraukumu un palīdzēt cilvēkam atgūt līdzsvaru,” viņa saka.

    Zvans uz šo tālruņa līniju maksā 60 centi minūtē. Piezvanot Uzklausīsim!, var izvēlēties saziņu krievu vai latviešu valodā, kā arī emocionālās izlādes veidu: lamāšanos vai sūdzēšanos. Zvanītājam ir jāņem vērā, ka operatoram ir tiesības iesaistīties un atbildēt, kā neiesaka lamāšanās pakalpojumu personām, kuras vēl nav sasniegušas 18 gadu vecumu. 

    Zvanu līnijas komanda ir psiholoģiski sagatavota un apmācīta šāda darba veikšanai. Sākotnēji Uzklausīsim! būs pilotprojekts trīs mēnešu garumā, kuru laikā tiks testēsts šāda pakalpojuma pieprasījums un ietekme, kā arī sekots līdzi mūsu darbinieku emocionālajai labsajūtai. Ja eksperiments būs veiksmīgs, Sonido piedāvās šo pakalpojumu arī turpmāk. 

    Tālruņa līnijas numurs - 90200944.

    Sonido ir sociālais darba integrācijas uzņēmums, kas nodrošina zvanu centra pakalpojumus, nodarbinot cilvēkus ar invaliditāti. Kopš 2018. gada vidus Sonido realizē sociālo projektu Parunāsim, dodot iespēju vientuļiem cilvēkiem parunāt un tik uzklausītiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē