• Ziemassvētkos radiniekus apciemot nedrīkst, un svētkus ļauts svinēt tikai savā mājsaimniecībā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    18. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ziemassvētkos radiniekus apcienot nedrīkst, un svētkus ļauts svinēt tikai savā mājsaimniecībā, piektdien preses konferencē sacīja VM Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa.

    Saistībā ar Covid-19 izplatību patlaban ir aizliegts rīkot arī privātus pasākumus un privātu pulcēšanos, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ievaros. Savukārt, ja nepieciešams nodrošināt personas aprūpi vai ja persona mājsaimniecībā dzīvo viena, pieļaujami apmeklējumi, bet ne vairāk kā divu mājsaimniecību ietvaros. Tāpat izņēmums attiecināms uz bērēm ārtelpās un kristību ceremonijām neatliekamos gadījumos, kad atļauts pulcēties ne vairāk kā desmit cilvēkiem vienlaikus, bet ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām.

    Līviņa teica, ka ceturtdien valdība pieņēma stingrākus ierobežojumus, saprotot, ka Latvijā līdz šim nav izdevies stabilizēt situāciju ar Covid-19 infekcijas izplatību, un, lai veselības aprūpes sistēma tiktu ar to galā.

    Līviņa uzsvēra, ka šis ir Ziemassvētku laiks, tāpēc ministrijā aicina sabiedrību šos svētkus svinēt, bet darīt to droši. Viņa norādīja, ka Ziemassvētkus drīkst svinēt mājās, savā ģimenes lokā – vienā mājsaimniecībā. Proti, cilvēki kuri ikdienā dzīvo kopā drīkst kopā svinēt svētkus.

    Tāpat VM eksperte norādīja, ka ārā kopā drīkst pastaigāties divi cilvēki, kas nedzīvo vienā mājsaimniecībā, bet ārtelpās nav atļauts rīkot privātus pasākumus. 

    Vienlaikus viņa aicināja atcerēties par visiem tuviniekiem, tomēr izvairīties viņus apciemot klātienē. Tāpat viņa norādīja, ka nevar aizmirst gados vecākus cilvēkus, kam šis ir tiešām grūts laiks, jo viņiem visvairāk jāpiesargājas.

    «Ja rados ir gados vecāki tuvinieki, izvairīsimies viņus satikt klātienē, bet varam piezvanīt un aizsūtīt dāvanas,» pauda Līviņa.

    Vienlaikus, runājot par iepirkšanos, arī to VM aicina darīt attālināti. Taču, ja tas nav iespējams, tad ministrijā aicina plānot savus pirkumus, lai uz veikalu nebūtu jādodas katru dienu, bet pēc iespējas retāk. «Infekcijas izplatība ir nekontrolēta. Mazāk nekā 50% saslimušo var pateikt, kur ir inficējušies,» atzīmēja Līviņa, piebilstot, ka Covid-19 infekciju iespējams «satikt» jebkurā vietā, tāpēc, jo mazāk cilvēki ies ārpus mājām, jo lielāka iespēja pasargāt tuviniekus un nesaslimt.

    Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai valdība ceturtdien lēma par stingrāku ierobežojumu ieviešanu no 21.decembra. Ierobežojumi būs spēkā trīs nedēļas līdz 11.janvārim, un tie neskars iedzīvotāju pārvietošanās brīvību.

    Ierobežojumi attieksies uz pulcēšanos un tirdzniecību. Vienlaikus noteikts, ka 1.-6. klašu skolēniem par vienu nedēļu tiks pagarināts brīvlaiks.

    Saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu no 6.novembra līdz 11.janvārim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija.

    Saistībā ar Covid-19 izplatību ir aizliegts rīkot arī privātus pasākumus un privātu pulcēšanos, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ievaros. Savukārt, ja nepieciešams nodrošināt personas aprūpi vai ja persona mājsaimniecībā dzīvo viena, pieļaujami apmeklējumi, bet ne vairāk kā divu mājsaimniecību ietvaros. Tāpat izņēmums attiecināms uz bērēm ārtelpās un kristību ceremonijām neatliekamos gadījumos, kad atļauts pulcēties ne vairāk kā desmit cilvēkiem vienlaikus, bet ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē