• Viedtālrunis dāvanā: kā izvēlēties tālruni pusaudzim?

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Tuvojoties svētkiem, vecāki bieži nolemj pārsteigt savus bērnus ar jaunu viedtālruni. Piemērotākā telefona izvēle var izvērsties par patiesām galvassāpēm, īpaši, ja izvēle un piedāvājums ir plašs. Šogad visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 1,5 miljardi viedtālruņu, liecina starptautiskās tirgus pētījumu platformas Statista dati. Kritēriji, kā izvēlamies savu viedtālruņus ir visdažādākie – sākot ar krāsu un beidzot ar zīmolu, bet kas ir svarīgs aktīvākajiem to lietotājiem?

    Akumulators: pēc iespējas ilgāks darbības laiks

    Kā liecina 2018. gadā veiktais kompānijas Global Web Index patērētāju vajadzību pētījums, viedierīču lietotāji visvairāk vēlas maksimāli ilgu akumulatora darbības laiku. Ejot līdzi viedierīču attīstības ātrumam un to jaunajām iespējām, šī vajadzība tikai pieaug, tāpēc, izvēloties viedierīci pusaudzim, īpaši svarīgi ir pievērst uzmanību tālruņa akumulatora īpašībām.

    “Viedtālruņu akumulatora kapacitāte parasti ir 4200 miliampēri (mAh), tāpēc, izvēloties tālruni, pievērsiet uzmanību, vai akumulatora ietilpība sasniedz vismaz šo rādītāju vai pat ir lielāka. Šāds baterijas tilpums ir vairāk nekā pietiekams ikdienas lietošanai. Huawei tālruņos 5000 miliampēru akumulators spēj nodrošināt 38 stundu ilgu nepārtrauktu zvanu, 23 stundu video atskaņošanu vai 12 stundu nepārtrauktu interneta pārlūkošanu. Protams, ikdienā tālruni lietojam ar daudz mazāku intensitāti, tāpēc tas spēs nodrošināt nepārtrauktu darbību bez papildu uzlādes vēl ilgāk,” skaidro Aleksandrs Jekimovs, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā.

    Pēc eksperta domām, viedtālruņu ražotāji arvien lielāku uzmanību pievērš arī ātrās uzlādes funkcijai. Kā liecina Global Web Index pētījums, viedtālruņu lietotājiem šī ir otra svarīgākā ierīces funkcija.

    Kā norāda Aleksandrs Jekimovs, pusaudžu ikdiena ir tik dinamiska, ka bieži vien nav laika un iespēju uzlādēt tālruni: “Ilgas stundas skolas solā, kopīga atpūta ar draugiem pēc skolas un papildus tam dažādas sporta un interešu nodarbības – šajā ikdienas steigā jauniešiem kritiski svarīga ir ātrās uzlādes iespēja, kas ļauj dažās minūtēs iegūt vairākas stundas ilgu tālruņa darbības laiku un būt sasniedzamam visu dienu.”

    Kamera: viens objektīvs ir pagātne

    Augstas kvalitātes kamera mūsdienu pusaudzim, iespējams, ir vissvarīgākā telefona īpašība. Vairāki objektīvi tālruņa aizmugurē jau ir kļuvuši par standartu, tāpēc, izvēloties jaunu viedierīci, ir vērts apsvērt modeļus, kuri apvieno vairākas spēcīgas kameras vienuviet.

    “Mēs bieži domājam, ka kamera ir paredzēta tikai pusaudžu izklaidei, lai radītu smieklīgas fotogrāfijas, kuras var kopīgot sociālajos tīklos. Tas ir svarīgi, taču kamera noder arī citiem ikdienas uzdevumiem, piemēram, fotografēt mācību grāmatu lapas vai tēzes un iemūžināt telefonā uz lapas pierakstītas idejas. Tādēļ vairāki objektīvi palīdz kvalitatīvi fotografēt dažādās dzīves situācijās: ar vienu mēs uzņemam vienkāršus kadrus, ar otru – lielu draugu grupu vai ainavu, ar trešo – pietuvinām objektus, kuri atrodas tālu no mums,” stāsta Aleksandrs Jekimovs.

    Priekšējā tālruņa kamera jauniešiem ir ne mazāk svarīga. Selfiju un sociālo tīklu laikmetā tā bieži ir pat svarīgāka par to, kas atrodas tālruņa aizmugurē.

    Aleksandrs Jekimovs skaidro tehnoloģiju lēcienu: “Pirms dažiem gadiem populārām digitālajām fotokamerām bija pat divreiz mazāk megapikseļu, un mēs pat nevarējām iedomāties mākslīgā intelekta risinājumus tajās.”

    Ekrāns: izmēram ir nozīme, bet ne tikai

    Līdz 2025. gadam 76 % viedtālruņos izmantoto datu tiks veltīti video satura patērēšanai, ziņo tālmācības platforma Smart Insights. Šī tendence nepārsteidz, jo video saturu savos tālruņos izmantojam aizvien biežāk – skatāmies filmas, seriālus, mūzikas klipus un ziņas, tādēļ kvalitatīvs ekrāns kļūst par vienu no svarīgākajiem ierīces parametriem.

    “Tādēļ arī ražotāji pieliek visas pūles, lai ierīču ekrāni būtu spilgti un kvalitatīvi. Šie centieni atmaksājas, un daudzi tālruņi spēj nodrošināt īpaši augstu Full HD attēla kvalitāti. Raksturīgi, ka lietotāji labprātāk izvēlas tālruņus, kuri piedāvā maksimāli lielu ekrānu bez papildu apmalēm – tālruņa korpusu gandrīz pilnībā apņem ekrāns.” pieredzē dalās produktu apmācības vadītājs Aleksandrs Jekimovs.

    Vēl viens svarīgs aspekts, novērtējot ierīces ekrānu, ir kvalitatīva aizsardzība pret zilo gaismu, ko izstaro ekrāns.

    Laikraksts Independent ziņo, ka mēs katrs ik gadu pavadām gandrīz 5000 stundu pie ekrāniem, tāpēc aizsardzība pret zilo gaismu ir būtiska mūsu acu veselībai.

    Par zilo gaismu plašāk skaidro Aleksandrs Jekimovs: “Meklējot ierīci jaunākajiem ģimenes locekļiem, kuri daudz laika pavada savos tālruņos, pārliecinieties vai šāda redzes aizsardzības funkcija ir pieejama jūsu izvēlētajā viedtālrunī. Pievērsiet arī uzmanību ražotāja informācijai par to, vai zilās gaismas filtrēšanas tehnoloģijai ir atbilstoši efektivitātes sertifikāti, piemēram, TÜV Rheinland sertifikāts.”

    Dizains: krāsas un funkcionalitāte

    Šodien pusaudžiem tālruņa dizains ir tikpat svarīga ierīces iezīme kā kvalitatīvs ekrāns vai kamera. Galu galā, viedtālrunis var palīdzēt demonstrēt personisko stilu vai pat attieksmi pret dzīvi.

    “Izvēloties ierīci pusaudzim, labāk pievērst uzmanību modeļiem ar spilgtām un izteiksmīgām krāsām. Daudzi viedtālruņu izstrādātāji sniedz šādu iespēju un apzināti piedāvā ierīces ar dažādu krāsu dizainu,” stāsta Aleksandrs Jekimovs.

    Eksperts piebilst, ka veiksmīgu dizainu veido ne tikai ierīces krāsa, bet arī citas detaļas, piemēram, ekrāna malu slīpums un skaļuma regulēšanas pogas. Visām šīm mazajām detaļām ir jāpilda kāda noteikta funkcija, tāpēc dizains jāuztver arī kā ierīces funkcionalitātes paplašinājums.

    Cena: kvalitāte nemaksā tūkstošus

    Protams, lielākajai daļai lietotāju, izvēloties telefonu, liela nozīme ir tā cenai. Tomēr labā ziņa ir tā, ka nav jātērē tūkstošiem eiro, lai nopirktu telefonu ar visām iepriekš minētajām funkcijām.

    Huawei piedāvā jaunu viedtālruni P smart 2021, kura ieteicamā tirdzniecības cena ir 229 eiro, kas ir ievērojami mazāka, salīdzinot ar tirgus flagmaņiem. Tālruņa cena ir īpaši pievilcīga, jo par to iespējams iegūt visas iepriekš aprakstītās iespējas bez vajadzības tērēt mēneša algai līdzvērtīgu summu,” jauno tālruņa modeli komentē Aleksandrs Jekimovs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē