• Veselības dēļ no amata atkāpjas lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja Ilona Līce

    Nauda
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    VAS Starptautiskā lidosta Rīga valdes priekšsēdētāja Ilona Līce pēc gandrīz 10 gadu darba uzņēmumā ir nolēmusi atkāpties no amata. Lidostas Rīga ilggadējās vadītājas pēdējā darba diena ir šodien, 15.aprīlī.

    “Kopš ārkārtas situācijas izsludināšanas lidostas komanda ar milzīgu atdevi ir strādājusi, ne tikai lai atbalstītu mediķus epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanā un nodrošinātu lidostas operatīvo darbību repatriācijas un citu atļauto reisu apkalpošanā, bet arī lai optimizētu finanšu resursus krīzes pārvarēšanai un izstrādātu darbiniekiem un uzņēmumam labvēlīgāko pēckrīzes atjaunošanas plānu,” pauž uzņēmuma vadītāja, izsakot pateicību komandai par ieguldīto darbu krīzes apstākļos.

    Lidosta Rīga ir izstrādājusi un apstiprinājusi pasākumu kopumu uzņēmuma saimnieciskās darbības nodrošināšanai ārkārtas situācijas apstākļos un darbības atsākšanai ilgtermiņā, un sagatavojusi iesniegšanai valdībā priekšlikumus valsts atbalsta pasākumiem krīzes seku pārvarēšanai.

    “Šobrīd ir noslēdzies pirmais krīzes pārvarēšanas posms un ir paveikts viss nepieciešamais uzņēmuma ieziemošanai un nākotnes attīstības nodrošināšanai. Tas ir prasījis lielus emocionālos un fiziskos resursus no visiem lidostas darbiniekiem, arī no manis. Tādēļ, apzinoties izaicinājumus, kas sagaida uzņēmumu nākotnē, esmu pieņēmusi lēmumu un ar 15.aprīli veselības iemeslu dēļ nolieku valdes priekšsēdētājas pilnvaras.

    Brīdī, kad krīze beigsies un aviācijas nozare sāks atjaunoties, būs veicams milzīgs darbs, lai saglabātu un noturētu līderpozīcijas, ko lidosta Rīga ir izcīnījusi līdz šim.

    Tam būs vajadzīga pilna atdeve no uzņēmuma vadītāja, tāpēc, pieņemot šo lēmumu, vēlos, lai uzņēmuma padomei un akcionāram būtu pietiekami laika izvēlēties labāko pēcteci iesāktā darba turpināšanai,” norāda I.Līce.

    Lidostas valdes priekšsēdētāja norāda, ka apstākļos, kad uzņēmuma darbība ir faktiski apturēta un ieņēmumu apjoms samazinājies par 98%, lidostas Rīga iepriekšējo gadu labie finanšu rezultāti ir devuši iespēju maksimāli samazināt atlaižamo darbinieku skaitu, vienlaikus radot iespējami labvēlīgus apstākļus tiem lidostas darbiniekiem, kas turpinās darbu uzņēmumā.

    “Esam darījuši visu iespējamo, lai saglabātu mūsu kolektīva kodolu – lidostas profesionāļus, kuru ieguldījums būs nenovērtējams, kad, krīzei beidzoties, ļoti spēcīgas konkurences apstākļos vajadzēs ātri un efektīvi atjaunot lidostas darbību,” uzsver lidostas valdes priekšsēdētāja, aicinot nākamo vadītāju pielikt visas pūles, lai darbā atgrieztos arī tie darbinieki, kurus uzņēmums krīzes apstākļos bija spiests uz laiku atbrīvot.

    “Pirms COVID-19 krīzes satricinošā cirtiena lidosta Rīga bija pilnībā sagatavojusies jaunam izrāvienam – iesaistīties konkurences cīņā Ziemeļeiropas mērogā, kļūstot par Ziemeļvalstu gaisa satiksmes mezglu. Šo mērķi nedrīkst pazaudēt arī šobrīd, kad aviācijas nozare visā pasaulē piedzīvo smagāko krīzi mūslaiku vēsturē,” uzskata I.Līce.

    Viņa uzsver, ka lidostas vadības un arī valsts uzdevums ir darīt visu iespējamo, lai lidosta un nozare kopumā ne tikai spētu izdzīvot šo grūto laiku, bet izietu no tā ar pietiekamiem resursiem nekavējošai darbības atjaunošanai, tiklīdz tas būs iespējams.

    I.Līce lidostā Rīga strādā kopš 2011.gada, kad kļuva par uzņēmuma valdes locekli.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē