• Vērienīgajā laupīšanā cietušais vīrietis nejauši pildījis inkasenta funkcijas

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    8. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilustratīvs foto
    Foto: Pixabay
    Ilustratīvs foto
    Trešdienas vakarā Stopiņu pusē, teritorijā starp lielveikaliem IKEA un Sāga paveiktajā laupīšanā, izmantota asaru gāze un cietušajam nav nodarīti nopietni miesas bojājumi.

    Saskaņā ar Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas un VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieka Kaspara Brieža šodien sniegto informāciju, vakar ap plkst.16.30 policijā saņemta informācija, ka teritorijā starp lielveikaliem trīs melnās drēbēs un melnās maskās ģērbušies vīrieši uzbrukuši automašīnai, kurā atradies kāds vīrietis.

    Automašīnai izsisti stikli un, izmantojot asaru gāzi, no salona paņemtas ievērojamas materiālās vērtības, tostarp liela naudas summa, kuras apmērs vēl tiek precizēts.

    Pārējās nolaupītās materiālās vērtības policijā neminēja.

    Cietušajam nodarītie miesas bojājumi nav bijuši tik nopietni, lai vērstos pēc mediķu palīdzības.

    Saskaņā ar Brieža teikto, aplaupīto auto «tīri definējot» nevar nosaukt par speciālo inkasācijas spēkratu.

    «Kādas firmas darbinieks nejauši pildīja inkasenta funkcijas. Auto nav saistīts ar lielveikalu darbu. Tur ir atsevišķi uzņēmēji,» norādīja Briedis.

    Informāciju par to, ka uzbrukumā izmantoti šaujamieroči, policija kategoriski noraida. Briedis neatklāja, kādā valodā uzbrucēji sazinājušies.

    Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka uzbrucēji pēc nozieguma ātri devušies prom un pārvietojušies ar Audi A4 vai Audi A6 automašīnu tumši zilā vai melnā krāsā.

    Saņemot informāciju par noziedzīgo nodarījumu, uzreiz sākta izmeklēšana un veiktas neatliekamās izmeklēšanas darbības. Policija visā Latvijā pastiprināja autotransporta kontroli, iesaistot plašus spēkus arī no patruļpolicijas un ceļu policijas struktūrvienībām.

    Patlaban iespējamie vainīgie vēl nav aizturēti, bet likumsargu rīcībā ir iegūta izmeklēšanai nozīmīga informācija. Patlaban vēl nevarot pateikt, vai laupīšana bijusi spontāna vai plānota. Katrā ziņā uzbrukums bija negaidīts, norādīja Briedis.

    Policija izmeklēšanā turpina skaidrot, kāpēc nolaupītās vērtības pārvadātas konkrētajā veidā. Briedis vienlaikus piebilda, ka automašīnas vadītājs nav saistīts ar noziedzīgajām aprindām.

    Rīgas reģionā šogad šāda veida noziegumi nav bijuši, taču līdzīgs gadījums reģistrēts 2019.gadā. Šis noziegums ticis atklāts.

    Izmeklējot notikušo noziedzīgo nodarījumu, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde lūdz atsaukties tos autovadītājus, kuru rīcībā ir videoieraksti no automašīnu video reģistratoriem no 7.aprīļa plkst.16.20 līdz 17.30 un kuri norādītajā laikā posmā pārvietojās teritorijā Juglas ielas tuvumā teritorijā no IKEA līdz Brīvības gatvei.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē