• Vācijā ievieš stingrus ierobežojumus, slēdzot restorānus, bārus, teātrus un citas publiskas vietas

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    28. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Angela Merkele
    Foto: Shutterstock
    Angela Merkele
    Vācijas centrālā valdība un federālo zemju valdības trešdien vienojušās par stingru ierobežojumu noteikšanu cilvēku savstarpējiem kontaktiem novembrī, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, trešdien paziņojusi Vācijas kanclere Angela Merkele.

    «Mums jārīkojas tagad,» paziņoja Merkele, piebilstot, ka straujais saslimušo skaita pieaugums radījis pietiekamu politisko un sabiedrības atbalstu jaunu stingru ierobežojumu ieviešanai.

    No pirmdienas visā valstī tiks slēgti restorāni, bāri, teātri, kinoteātri, peldbaseini un sporta zāles un tiks atcelti visi koncerti, bet skolas un bērnudārzi turpinās darbu. Publiskās vietās drīkstēs vienkopus atrasties tikai divu mājsaimniecību locekļi un ne vairāk kā desmit cilvēki.

    Profesionālā sporta pasākumi drīkstēs notikt, bet bez skatītājiem. Cilvēki aicināti atturēties no ceļošanas privātu un nebūtisku iemeslu dēļ un viesnīcās nakšņot būs atļauts tikai biznesa braucienu ietvaros.

    Veikali turpinās strādāt, bet ievērojot stingras sociālās distancēšanās prasības un higiēnas normas.

    Novembra ierobežojumu mērķis ir samazināt jaunā koronavīrusa izplatīšanās tempus pirms Ziemassvētkiem, lai ģimenes varētu šos svētkus svinēt kopā.

    Lai atvieglotu situāciju, sevišķi, mazākiem uzņēmumiem, Vācija piedāvās finansiālu palīdzību.

    Saskaņā ar valdības jauno desmit miljardu eiro palīdzības plānu uzņēmumi, kuru darbinieku skaits nepārsniedz 50, saņems 75% no iepriekšējā gada novembra ienākumiem.

    Pašnodarbinātie, piemēram, mākslinieki varēs saņemt ārkārtas aizdevumus, un valdība paplašinās esošo likviditātes programmu, lai dotu maziem uzņēmumiem, kuru darbinieku skaits nepārsniedz desmit, piekļuvi aizdevumiem ar ļoti zemiem procentiem.

    Kopš pandēmijas sākuma Vācijā apstiprināti 464 239 inficēšanās gadījumi un reģistrēti 10 183 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumu. Roberta Koha institūts trešdien paziņoja, ka pēdējās 24 stundās reģistrēti teju 15 000 inficēšanās gadījumu un 85 nāves gadījumi.

    «Mūsu veselības sistēma pašreiz vēl var tikt galā ar izaicinājumu, bet ar šo inficēšanās ātrumu tā pāris nedēļu laikā sasniegs savu iespēju robežas,» sacīja Merkele.

    Viņa piebilda, ka aptuveni 75% inficēšanās gadījumu vairs nav iespējams izsekot inficēšanās cēloni, tādēļ arī grūti noteikt, kuriem ierobežojumiem būtu vislielākā ietekme.

    Merkele un Vācijas 16 federālo zemju premjeri izvērtēs situāciju pēc divām nedēļām, lai noteiktu, cik efektīvi ir jaunie ierobežojumi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē