• Rīgas Dinamo pievienojas pieci leģionāri

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    3. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Turpinot komandas komplektāciju, hokeja klubs Rīgas Dinamo paziņojuši par piecu leģionāru – triju uzbrucēju, aizsarga un vārtsarga – piesaistīšanu.

    2020./2021. gada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā Rīgas Dinamo spēlēs 27 gadus vecais Austrijā dzimušais centra uzbrucējs Konstantīns Komareks, pieredzējušais krievu uzbrucējs Deniss Paršins un viņa tautietis Pāvels Černovs.

    Vārtsargu līniju papidinājis 33 gadus vecais Iļja Proskurjakovs, bet aizsargu rindas – 28 gadus vecais kanādietis Morgans Eliss.

    Pieredzējušākais no šiem pieciem leģionāriem ir Deniss Paršins, kurš iepriekšējo sezonu iesāka KHL kluba Magņitogorskas Metallurg sastāvā, bet noslēdza Slovākijas čempionāta komandā HC Košice. 2004. gadā NHL draftā viņu ar trešajā kārtā ar kopējo 74. numuru draftēja Kolorādo Avalanche, taču Ziemeļamerikā viņš nav spēlējis.

    Savas 12 sezonu KHL karjeras laikā Paršins ir spēlējis Maskavas CSKA, Ufas Salavat Julajev, Ņižņijnovgorodas Torpedo, Omskas Avangard un Metallurg komandās. Kopumā 606 regulārā čempionāta spēlēs uzbrucējs guvis 162 vārtus un atdevis 200 rezultatīvas piespēles, bet 49  play-off spēlēs – 8 vārtus un 12 piespēles.

    Proskurjakovs iepriekšējo sezonu aizvadīja KHL kluba HK Soči sastāvā. 2019./2020. gada KHL sezonā viņš regulārajā čempionātā vārtos stājās 18 spēlēs, atvairot 90.6% metienu un vidēji zaudējot 2.36 vārtus spēlē, divas reizes nosargājot vārtus neskartus un izdarot divas rezultatīvas piespēles.

    Iļja Proskurjakovs savas karjeras laikā pārsvarā ir spēlējis Krievijas klubos – Magņitogorska Metallurg, Maskavas CSKA, Čeļabinskas Traktor, Vladivostokas Admiral, Torpedo, Hantimansijskas Jugra, HK Soči, kā arī Vācijas DEL līgas klubā Krēfeldes Pinguine.

    KHL regulārajā čempionātā Proskurjakovs piedalījies 331 spēlē, vidēji atvairot 91.7% metienu un ielaižot 2.25 vārtus, aizvadot 27 sausās spēles un izdarot 7 rezultatīvas piespēles. Play-off 26 spēlēs, vidēji ir atvairījis 91.4% metienu un ielaidis 2.49 vārtus, aizvadot trīs sausās spēles.

    Savukārt Baltkrievijā dzimušais Pāvels Černovs iepriekšējo sezonu aizvadīja KHL kluba Vitjazj sastāvā. Savas karjeras laikā viņš KHL 12 sezonās ir spēlējis Atlant, Severstaļ un Vitjazj komandās, kopā regulārā čempionāta 396 spēlēs gūstot 73 vārtus un izdarot 92 rezultatīvas piespēles, bet play-off 11 spēlēs 2 vārtus un trīs  piespēles.

    27 gadus vecais Austrijas izlases centra uzbrucējs Konstantīns Komareks savas karjeras laikā pārstāvējis tikai Zviedrijas un Austrijas klubus. Sešas sezonas viņš aizvadījis Zviedrijas spēcīgākās līgas SHL klubos – Lullea HF, Karlskrona  HK un Malmes Redhawks, kur 240 regulārā čempionāta spēlēs guvis 38 vārtus un atdevis 72 piespēles, bet play-off 29 spēlēs gūti divi  vārti un izdarītas piecas rezultatīvas piespēles.

    Četras sezonas Komareks aizvadījis Austrijas spēcīgākajā līgā EBEL, pārstāvot Zalcburgas Red Bull un divas reizes kļūstot par Austrijas čempionu. 187 regulārā čempionāta spēlēs viņš guvis 42 vārtus un atdevis 68 rezultatīvas piespēles, bet play-off 56 spēlēs viņam 8 vārti un 20 piespēles.

    Konstantīns Komareks ir viens no Austrijas izlases vadošajiem spēlētājiem un savu valsti viņš ir pārstāvējis pasaules čempionātos gan pieaugušo, gan U20, gan U18 izlasēs.  

    28 gadus vecais kanādiešu aizsargu Morgans Eliss iepriekšējo sezonu aizvadīja KHL kluba HK Soči sastāvā, bet pirms tam ir spēlējis Vācijas DEL līgā, Zviedrijas SHL, kā arī Ziemeļamerikā NHL (trīs spēles), AHL, ECHL un QMJHL. 

    2010. gadā Elisu 4. kārtā ar kopējo 111. numuru draftēja NHL klubs Monreālas Canadiens. 2012. gadā viņš kļuva par Kanādas junioru līgas (CHL) galvenās balvas Memorial cup ieguvēju, kā arī tika atzīts par QMJHL līgas sezonas labāko aizsardzības tipa aizsargu, bet 2019. gadā

    Līdz šim komandas treniņos piedalījās 14 hokejisti (divi vārtsargi, četri aizsargi, astoņi uzbrucēji) ar pārbaudes laika līgumiem.

    Pieredzējušākais no šiem hokejistiem ir aizsargs Eduards Hugo Jansons, kurš iepriekšējo sezonu iesāka Rīgas Dinamo komandas sastāvā, bet pabeidza Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandā Karagandas Saryarka.

    Vēl ir 11 spēlētāji, kuri iepriekšējā sezonā spēlēja HK RĪGA komandā MHL čempionātā un daži no viņiem spēlēja arī Dinamo komandas sastāvā KHL čempionātā: vārtsargi Reinis Liepiņš (2001, 2 spēles KHL) un Bruno Brūveris (2002); aizsargi Ernests Ošenieks (2001, 1 spēle KHL), Ņikita Mateiko (2001), Miks Tumānovs (2001); uzbrucēji Kristaps Skrastiņš (2001), Patriks Zabusovs (2001, 4 spēles KHL), Deniss Fjodorovs (2000), Antons Siņegubovs (2000), Antons Trastašenkovs (2000, 20 spēles KHL), Ričards Grīnbergs (2000, 8 spēles KHL).

    Pārbaudes līgumi noslēgti arī ar uzbrucējiem Kasparu Ziemiņu (2002) no HS Rīga komandas un Rūdolfu Polcu, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Kanādas junioru līgas QMJHL komandā Val-d’Or Foreurs, bet pirms tam ir spēlējis HK Rīga komandā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē