• Rīgas Dinamo pārspēj Vitjazj un svin pirmo uzvaru šajā KHL sezonā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    8. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Raimonds Volonts
    Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pret Maskavas apgabala Vitjazj guva divus vārtus un iekrāja tikpat rezultatīvas piespēles, palīdzot savai komandai Rīgas Dinamo izcīnīt pirmo panākumu šajā sezonā.

    Dinamo savā laukumā ar 4:3 (2:1, 1:2, 0:0) uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Vitjazj.

    Dārziņš šajā duelī iemeta divus vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja, bet vārti un piespēle Zakam Mičelam, kā arī Konstantīnam Komarekam. Divas rezultatīvas piespēles iekrāja arī Miķelis Rēdlihs.

    Vitjazj leģionārs Kaspars Daugaviņš šajā duelī izcēlās ar 1+1. 

    Jau spēles pirmajā minūtē vārtsarga modrību pārbaudīja Metjū Majone, bet piektās minūtes izskaņā līdz vārtu priekšai izrāvās Mārtiņš Dzierkals, taču aizsargs traucēja latvietim, kā rezultātā metiens ar nūjas lāpstiņas neērto pusi bija diezgan vājš. 

    Pēc sešām aizvadītām minūtēm rīdzinieki nonāca skaitliskajā mazākumā, un šo iespēju gana ātri izmantoja Kaspars Daugaviņš. Uzbrucējs pieslidoja tuvāk Dinamo vārtiem un izdarīja asu metienu pa zemi, ko notvert nespēja Staņilsavs Gaļimovs.

    Tuvojoties perioda vidum, Vitjazj vārtsargam virsū uzstums tika Renārs Krastenbergs, par ko spēlētājs saņēma dažas aizsargu dunkas. Neilgi pēc tam viesi nopelnīja noraidījumu, kuru realizēt izdevās Komarekam, kurš pielaboja Rīsa Skārleta metienu. Vēl pirms došanās atpūtā, «Dinamo» perioda izskaņā vēl reiz bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, un arī šo iespēju izdevās pārvērst par gūtiem vārtiem.

    Pēc Laura Dārziņa metiena ripa atlēca pie Zeka Mičela, kanādietim gūstot savus pirmos vārtus Rīgas komandā.

    Otro periodu aktīvāk iesāka viesi, bet Deniss Paršins astotajā minūtē netika galā ar pretspēlētāju un saņēma divu minūšu sodu par turēšanu. Brīdi vēlāk skaitlisko vairākumu realizēja pieredzējušais Aleksandrs Sjomins, kurš otrdien Rīgā aizvadīja savu 250.spēli KHL turnīrā. Vitjazj gan neapstājās un jau minūti vēlāk guva savus trešos vārtus, Gaļimovu ar plaukstas metienu pārspējot Mihailam Smoļinam.

    Pēc trešajiem zaudētājiem vārtiem Gaļimovu nomainīja Iļja Proskurjakovs. Dinamieši līdz otrā perioda beigām sasparojās un sāka spēlēt aktīvāku hokeju, savukārt viesi trešdaļas pēdējā minūtē nonāca mazākumā. Rīgas komandai arī trešos vārtus izdevās iemest vairākumā, iepretim vārtiem lielisku piespēli Dārziņam atdodot Mičelam. Komandas kapteinis Dārziņš brīdi vēlāk jau panāca 3:3.

    Trešais periods iesākās Dinamo zīmē, jo pēc 19 nospēlētām sekundēm savus otros vārtus šajā duelī guva Dārziņš, kura rēķinā līdz tam jau bija arī divas rezultatīvas piespēles. Spēles turpinājumā abas komandas apmainījās ar noraidījumiem, taču nevienam no klubiem neizdevās izmantot savas iespējas, kā rezultātā Dinamo ar minimālu pārsvaru izcīnīja savu pirmo panākumu šajā sezonā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē