• Porziņģis, Bertāns un Kurucs šonakt uzsāks jauno NBA sezonu — kādas ir mūsējo izredzes?

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    23. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dallas news
    Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā sezona sākās jau 22.oktobrī, bet Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas cīņā iesaistīsies dienu vēlāk, trešdien (naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika) savā starpā tiekoties Dalasas Mavericks ar Kristapu Porziņģi un Vašingtonas Wizards ar Dāvi Bertānu ierindā.
    Nākamais: Dāvis Bertāns

    NBA sezona sākās jau otrdien ar divām spēlēm, kurās Toronto Raptors izcīnīja uzvaru pār Ņūorleānas Pelicans, bet Losandželosas derbijā Clippers pieveica Lakers.

    Kristaps Porziņģis

    Porziņģim tā sāksies 23.oktobrī savā laukumā cīņā ar Wizards. Tieši Porziņģa startu ar nepacietību gaida ne tikai Latvijas līdzjutēji, bet daudzi šī sporta veida piekritēji un speciālisti. Iepriekšējo divu sezonu laikā Latvijas basketbolists ir aizvadījis vien 48 spēles, pilnībā izlaižot 2018./19.gada sezonu un pirms divām sezonām savainojuma dēļ palaižot garām iespēju debitēt Visu zvaigžņu spēlē.

    Tieši Porziņģa neparedzamais sniegums ir NBA interesentu topā, uzskata NBA apskatnieks Maikls Raits.

    Porziņģa debija Mavericks komandā:

    Tiek spriests, vai viņš kļūs par jauno ilggadējā Mavericks simbola vācieša Dirka Novicka aizstājēju. Turklāt gandrīz visiem interesē, kā laukumā izskatīsies iepriekšējās sezonas komandas līderis slovēnis Luka Dončičs kombinācijā ar Porziņģi, kura līgums paredz 158 miljonu ASV dolāru (142 miljoni eiro) saņemšanu piecās sezonās.

    Mavericks iepriekšējā sezonā ar līgas labāko jauno spēlētāju Dončiču un pēdējo sezonu aizvadošo Novicki atkāpās uz 14.vietu Rietumu konferencē. Dončičs iepriekšējā sezonā vidēji mačā guva 21,2 punktus, izcīnīja 7,8 bumbas zem groziem un izdalīja komandas biedriem sešas rezultatīvas piespēles. Ja viņš spēs vismaz atkārtot šo sniegumu Porziņģa klātbūtnē, komandai vajadzētu būt tuvu izslēgšanas spēļu zonai vai iekļūt tajā. Tam gan spēcīgajā Rietumu konferencē būs vajadzīgs pilnīgi vesels Porziņģis.

    Raksta turpinājums:

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē