• Porziņģim lielākais spēles laiks karjerā un 34 punkti Mavericks uzvarā, Bertānam 21 punkts zaudējumā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    5. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē laukumā pavadīja karjerā lielāko laiku, gūdams 34 punktus, kas palīdzēja viņai pārstāvētajai vienībai Dalasas Mavericks papildlaikā izcīnīt uzvaru.

    Mavericks savā laukumā ar 127:123 (24:22, 33:33, 30;30, 25:27, 15:11) papildlaikā uzvarēja Ņūorleānas Pelicans.

    Liepājnieks šajā spēlē laukumā pavadīja 45 minūtes un astoņas sekundes, kas bija lielākais spēles laiks Mavericks rindās. Viņš guva 34 punktus, grozā raidīdams 11 no 17 divpunktu un trīs no deviņiem trīspunktu metieniem.

    Tāpat viņš visas trīs reizes bija precīzs no soda līnijas, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, trīs reizes rezultatīvi piespēlēja, piecas reizes bloķēja metienu, nopelnīja divas personīgās piezīmes, bet Mavericks ar viņu laukumā guva par sešiem punktiem vairāk nekā ielaida.

    Porziņģim šī bija jau sestā spēle šosezon, kurā viņš guvis vismaz 30 punktus. Savukārt jau četrus mačus pēc kārtas viņš spējis gūt vismaz 20 punktus un izcīnīt desmit atlēkušās bumbas, kas viņam ir atkārtos karjeras labākais sniegums. Latvietis piecus bloķētus metienus iekrāja arī pagājušajā spēlē.

    Dalasas komandā otrs rezultatīvākais aiz Porziņģa bija Luka Dončičs, kurš atzīmējās ar savu karjeras 22. triple-double. Slovēnis guva 30 punktus, izcīnīja 17 bumbas un atdeva desmit rezultatīvas piespēles. Pelicans rindās 27 punkti Brendonam Ingremam, 25 pievienoja Lonzo Bols, kura rēķinā arī 11 bumbas zem groziem, bet debitants Zaions Viljamsons iekrāja 21 punktu.

    Dončičs ar 22 triple-double ir līderis Mavericks klubā. Iepriekš 21 reizi šādu sniegumu spēja demonstrēt Džeisons Kids. Tāpat viņš ir līderis mačos, kuros vienas sezonas laikā gūti vismaz 30 punkti un izcīnītas desmit atlēkušās bumbas. Ar tādu sniegumu viņš izcēlies jau 16 reizes šajā sezonā.

    Dončiča un Porziņģa duets kļuva tikai par ceturto tandēmu «Mavericks» vēsturē, kurā abi spēlētāji viena mača laikā spējuši gūt vismaz 30 punktus, izcīnot desmit atlēkušās bumbas. Pēdējie ar šādu statistiku Dalasas komandā bija Dirks Novickis un Džosš Hovards, paveicot to 2008.gadā.

    Nākamā spēle Dalasas komandai paredzēta piektdien mājās pret Memfisas Grizzlies. Mavericks ar 38 uzvarām 63 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu, bet ceturtajā pozīcijā esošā Hjūstonas Rockets nopelnījusi tikai par vienu panākumu vairāk.

    Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 21 punktu, kamēr viņa komandas biedrs Anžejs Pasečņiks atzīmējās ar diviem, tomēr šāds latviešu sniegums nespēja glābt Vašingtonas Wizards no zaudējuma.

    Wizards viesos ar 104:125 (30:37, 31:35, 18:28, 25:25) zaudēja Portlendas Trail Blazers, kas pārtrauca trīs zaudēto spēļu sēriju.

    Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 29 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā guva 21 punktu, grozā raidīdams visus četrus divpunktu un četrus no 12 trīspunktu metieniem. Viņš arī iemeta vienu no diviem sodiņiem.

    Tāpat latvietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva trīs piespēles, reizi pārtvēra bumbu, vienreiz bloķēja metienu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja piecas personīgās piezīmes, bet Wizards ar viņu laukumā guva par vienu punktu vairāk nekā ielaida, kas bija otrs labākais rādītājs komandā. 

    Tikmēr Pasečņiks laukumā pavadīja 15 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, realizēdams vienu no trim divpunktu metieniem. Tāpat viņš izcīnīja četras bumbas zem groziem, vienreiz bloķēja metienu, nopelnīja četras personīgās piezīmes, kamēr Wizards ar viņu laukumā zaudēja par septiņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

    Jau 20 spēles pēc kārtas vismaz 25 punktus Wizards komandā iemetis Bredlijs Bīls, kurš trešdienas duelī iekrāja 29 punktus, sešas atlēkušās bumbas un tikpat rezultatīvas piespēles. Otrs rezultatīvākais Vašingtonas kluba basketbolists bija Bertāns.

    Pretējā laukuma pusē 25 punktus guva pieredzējušais Karmelo Entonijs, Hasans Vaitsaids iekrāja 24 punktus un izcīnīja 16 bumbas, bet pa 22 punktiem pievienoja Damjans Lilards un Kristiāns Džeimss Makolums.

    Nākamā spēle Wizards paredzēta piektdien mājās pret Atlantas Hawks.

    Wizards ar 22 uzvarām 60 spēlēs Austrumu konferencē ieņem devīto vietu. Līdz play-off zonai komandai trūkst pieci panākumi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē