• Policistiem un robežsargiem par darbu Covid-19 laikā piemaksās izmaksās līdz 704 513 eiro

    Nauda
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Otrdien, 24.novembrī, Ministru kabinets atbalstīja iekšlietu ministra Sanda Ģirģena iniciatīvu piešķirt piemaksas Valsts policijas un Valsts robežsardzes amatpersonām par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu.

    Piemaksas tiks izmaksātas par laika periodu no šī gada 1.oktobra līdz 30.novembrim, piešķirot šim mērķim līdz 704 513 eiro lielu finansējumu no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem. Līdzekļi tiks izmantoti atbilstoši faktiskajai nepieciešamībai.

    Šīs piemaksas ir valsts pateicība tam apjomīgajam darbam, ko šobrīd iekšlietu dienesti veic pandēmijas ierobežošanā. Valsts policijas un Valsts robežsardzes darbinieki turpina pašaizliedzīgi strādāt paaugstināta riska un slodzes apstākļos kopš pandēmijas pasludināšanas pavasarī. Šo darbu dienesti veic apzinīgi paralēli saviem tiešajiem amata pienākumiem, turklāt katru dienu pakļaujot sevi saskarsmes riskiem ar Covid-19 vīrusu,” norādīja Ģirģens.

    Vienlaikus nolemts, ka minētās piemaksas tiks piešķirtas arī par laika periodu no 1.decembra līdz 31.decembrim, un tās tiks segtas no valsts budžeta programmas 02.00.00 Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem 2021.gadā.

    No 9. novembra, kad izsludināja ārkārtējo situāciju Latvijā, Valsts policija par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu kopumā sākusi 246 administratīvā pārkāpuma procesus. Tāpat no 9. līdz 23. novembrim, veicot to personu pārbaudes, kuras pēdējo 10 dienu laikā šķērsojušas valsts robežu un kurām ir jāievēro pašizolācija, Valsts policijas darbinieki ir veikuši 13 014 telefona zvanus, 2094 reizes izbraukuši, veicot pārbaudi klātienē un reaģējuši uz astoņiem izsaukumiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē