• Plāno ieguldīt piecus miljonus eiro jaunu veikalu būvniecībai Juglā

    Nauda
    Ziņu aģentūra LETA
    7. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilustratīvs foto
    Foto: Pixabay
    Ilustratīvs foto
    Maxima Latvija piederošais nekustamā īpašuma pārvaldītājs Accipiter ieguldīs apmēram piecus miljonus eiro veikalu būvniecībā Ūdeļu ielā 1 un 1a un izstrādās lokālplānojumu attiecīgās teritorijas attīstībai, liecina šodien Rīgas domes pagaidu administrācijas lēmums par lokālplānojuma izstrādi.

    Teritorija atrodas Juglas apkaimē, kvartālā starp Juglas un Ūdeļu ielām, iepretim Malienas ielas pieslēgumam Juglas ielai. Attīstāma teritorijas robežojas ar Juglas un Ūdeļu ielām, ziemeļu pusē ar juridiskai personai piederošu zemi, uz kuras ir izbūvēta degvielas uzpildes stacija, austrumu pusē – ar pašvaldībai piederošu zemi. Līdzšinējā laikā zemes vienība Ūdeļu 1 nav bijusi apbūvēta, izmantota kā asfaltēts laukums.

    Tirdzniecības un pakalpojumu objektu apbūve teritorijā ir izvēlēta kā ekonomiski pamatotākais attiecīgā nekustamā īpašuma izmantošanas veids, ņemot vērā teritorijas ģeogrāfisko novietojumu, iedzīvotāju skaitu un esošo tirdzniecības pakalpojumu objektu pieejamību Juglas apkaimē.

    Attīstības iecere paredz tirdzniecības ēkas jaunbūvi ar apmēram 3000 kvadrātmetru apbūves laukumu un apmēram 100 autostāvvietām.

    Kopējā teritorijas, kurai plānots izstrādāt lokālplānojumu, platība ir viens hektārs.

    Līdz ar teritorijas Ūdeļu ielā 1 un 1a lokālplānojuma izstrādi tiks grozīts Rīgas teritorijas plānojums 2006.-2018.gadam, radot priekšnoteikumus tirdzniecības un pakalpojumu objekta izbūves iespēju nodrošināšanai. Objektu orientējoši plānots nodot ekspluatācijā 2022.gadā.

    Rīgas domes pagaidu administrācija pilnvarojusi Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktori Ilzi Purmali slēgt līgumu ar šīs teritorijas īpašnieku Accipiter par lokālplānojuma izstrādi tai, paredzot iecerei atbilstošus satiksmes organizāciju risinājumus un teritoriju labiekārtojot.

    Sēdē apstiprināts arī darba uzdevums lokālplānojuma izstrādei. Lokālplānojuma teritorijas plānotās attīstības atbilstību jāraksturo Rīgas ilgtspējīgās attīstības stratēģiskajām interesēm. Jānosaka funkcionālo zonējumu un detalizēti jāizstrādā lokālplānojuma teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus, kā arī apbūves intensitāti vai blīvumu, brīvās zaļās teritorijas rādītāju un apbūves stāvu skaitu. Jānosaka arī prasības teritorijas publiskās ārtelpas labiekārtojumam, apstādījumu veidošanai un apbūves izvietošanai.

    Lokālplānojuma izstrādē jāņem vērā spēkā esošā detālplānojuma teritorijai pie Juglas ielas, Ūdeļu ielas un Mazās Juglas ielas risinājumus. Jāizpēta esošā transporta sistēmas situācija un jāanalizē autotransports.

    Grafiski jāattēlo autotransporta plūsmu lielumus un virzienus. Pēc izpētes jāizstrādā rekomendācijas lokālplānojuma teritorijas un tai piegulošās transporta infrastruktūras attīstībai.

    Tāpat jāanalizē esošās situācijas sabiedriskā transporta, gājēju un veloinfrastruktūras tīklā un jāizvērtē sabiedriskā transporta kustības organizāciju. Jāizanalizē arī gājēju piekļuves iespējas un jāizstrādā piekļuves shēmu sabiedriskā transporta pieturvietām. Tāpat jāaprēķina prognozējamais piesaistīto autotransporta skaits, kas radīsies lokālplānojuma īstenošanas rezultātā un jānorāda to plūsmu sadalījumu pa virzieniem.

    Lokālplānojuma teritorijā jānosaka velonovietņu un autonovietņu skaits atbilstoši plānotās apbūves funkcijai un jādefinē prasības autonovietņu un velonovietņu izvietojumam. Tāpat jāizstrādā perspektīvo satiksmes organizācijas shēmu, attēlojot galvenos satiksmes dalībnieku kustības virzienus, sniedzot risinājumus ērtai piekļuvei lokālplānojuma teritorijai. 

    Jāizstrādā arī gājēju un veloceliņu shēmas, sniedzot risinājumus perspektīvās apbūves ērtai sasaistei ar sabiedriskā transporta pieturvietām, esošo/plānoto veloinfrastruktūru un citiem publiskās ārtelpas elementiem, kā arī jāizstrādā perspektīvos ielu šķērsprofilus visām ielām, kuras skar lokālplānojuma risinājumi.

    Tāpat jāveic ceļa drošības auditu lokālplānojuma piedāvātajiem risinājumiem, tajā skaitā Juglas ielas un Malienas ielas krustojumam, izmantojot tā secinājumus par pamatu risinājumu izstrādē.

    Jāuzlabo Juglas ielas un Malienas ielas krustojuma drošību, aizsargājot mazaizsargātos satiksmes dalībniekus.

    Lokālplānojuma izstrādē jāņem vērā, ka Juglas iela ir klasificēta kā iela apdzīvotā vietā, kurai ir savienošanas, piekļūšanas un uzturēšanās nodrošināšanas funkcija. Šo ielu izbūvē noteicošās ir savienošanas funkcijas kvalitātes prasības, kuras var ierobežot piegulošās apbūves veids un apjoms, un tā netieši pilda arī Rīgas pilsētas apvedceļa funkcijas, kā rezultātā Juglas ielā ir paaugstināta kravas transporta intensitāte.

    Jānosaka lokālplānojumā plānoto iebrauktuvju/izbrauktuvju esošos un plānotos komforta līmeņus, aizkaves laikus un to ietekmi uz Juglas ielas satiksmes plūsmu. Jāizvērtē esošās inženiertehniskās infrastruktūras nodrošinājuma atbilstību teritorijas plānotai attīstībai un jānosaka nepieciešamo perspektīvo inženiertehniskās apgādes tīklu un būvju izvietojumu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē