• Pirms Pasaules kausa sacensībām Siguldā konstatēta saslimšana ar Covid-19

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    17. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv
    Pirms Pasaules kausa sezonas pirmajiem posmiem skeletonā un bobslejā, kas notiks turpmākajās divās nedēļas nogalēs Siguldā, sportistu vidū konstatēta saslimšana ar Covid-19, vēsta LTV.

    Par spīti stingrajiem pretvīrusa pasākumiem pirms starta Pasaules kausa posmā Siguldā konstatēti pirmie saslimušie.

    «Šobrīd konkrētus skaitļus mēs nedrīkstam saukt, jo tā ir sensitīva informācija,» par Covid-19 inficētajiem LTV teica Siguldas posma sacensību direktore Janika Judeika, «Tomēr tādi gadījumi mums ir konstatēti».

    Komandu sapulcē nolemts sacensības neatcelt.

    Latvijā nestartēs Kanādas, ASV, Dienvidkorejas un Ķīnas sportisti.

    Martins Dukurs sarunā ar LTV saka, ka vienam no austriešu skeletonistiem Covid-19 tests mājās bija negatīvs, bet abi nākamie Latvijā – pozitīvi. Martins pats gan pēc savas iniciatīvas piektdienas testā, gan IBSF organizētajā sestdienas testā pasaules ir bijis Covid-19 negatīvs.

    Dukurs atklāja, ka pretvīrusa pasākumi ir ievērojami – krietni ierobežota ir pat saskarsme ar saviem treneriem. Treneri nedrīkst pārvietoties liftā, un treneri nedrīkst doties pie sportistiem ģērbtuvēs. Turklāt arī pašiem sportistiem, ejot uz starta, jāvalkā maska, kas jāuzvelk uzreiz pēc finiša.

    Atšķirībā no ārvalstu sportistiem brāļiem Tomasam un Martinam Dukuriem atļauts nakšņot mājās.

    Sacensības skeletonā abos pirmajos Pasaules kausa posmos Siguldā gan vīriešiem, gan sievietēm plānotas 20. un 27.novembrī. Skatītājiem klātienē sacensības nav atļauts apmeklēt, sacīkšu translācija būs skatāma LTV7.

    Latvijas bobsleja izlasē Pasaules kausa posmos Siguldā piedalīsies pieci latviešu piloti, atklāja Latvijas bobsleja komandas galvenais treneris Sandis Prūsis.

    Pasaules kausa 2020./2021.gada sezona bobslejā un skeletonā sāksies tieši Siguldā, turklāt mači notiks divas nedēļas pēc kārtas – no 20. līdz 22. un no 27. līdz 29. novembrim. Ja skeletonistiem un bobslejistēm būs pa divām sacensībām, tad vīriešu konkurencē bobslejā divniekos Siguldā tiks sadalīti četri medaļu komplekti, jo divas sacensības notiks četriniekiem paredzēto vietā.

    Siguldā Latvijai ir trīs starta vietas bobslejā vīriešiem, un tās tiks izmantotas pilnībā.

    «Pašreiz izskatās, ka visos četros posmos piedalīsies Oskara Ķibermaņa un Ralfa Bērziņa pilotētie divnieki,» saka Prūsis, piesardzīgi piebilstot, ka viss var mainīties vienā mirklī. «Pirmajā nedēļas nogalē vienos mačos trešā divnieka pilots būs Dāvis Kaufmanis, otros – Emīls Cipulis. Vēl nav izlemts, kurš startēs sestdien un kurš – svētdien.»

    Otrajā nedēļas nogalē kopā ar Ķibermani un Bērziņu plānota olimpiskā čempiona Oskara Melbārža šīs sezonas debija abās sacensību dienās, saka treneris. Viņš arī piebilst, ka stūmējus plānots mainīt. Tāpēc šobrīd pateikt, kurš pilots ar kuru stūmēju būs kopā kurās no četrām sacensībām, ir absolūti neiespējami.

    Prūsis stāsta, ka visi Latvijas piloti, kuri piedalīsies sacensībās, Siguldas trasē šosezon jau ir veikuši vismaz 40 braucienus.

    Šobrīd Prūša rīcībā ir visi Latvijas bobslejisti, arī juniori. Kopējais skaits Latvijas izlasē ir 21 bobslejists.

    Kamēr pasaulē valda Covid-19 haoss, priekšrocības ir valstīm, kurām ir pašām savas ledus trases. Īpaši lielas iespējas šajā ziņā ir Vācijai, kuras rīcībā ir četras trases – Vinterberga, Kēnigszē, Altenberga un Oberhofa.

    Prūsis atklāj, ka bija doma aizbraukt arī uz kādu citas valsts trasi, taču tas nav izdevies Covid-19 dēļ. Tāpēc nav izdevies veikt nevienu braucienu četriniekos, tikai sasēšanās vingrinājumus mākslīgā ledus estakādē.

    «Var gadīties, ka pirmos braucienus četriniekos veiksim tikai pirms Eiropas čempionāta Vinterbergā,» pašreizējās situācijas pasaulē sekas Latvijas izlasē atspoguļo Prūsis, piebilstot, ka četrinieku komandas visticamāk būs jāveido no jauna.

    Šosezon Pasaules kausā paredzēti 12 posmi divniekiem un tikai četri četrinieku ekipāžām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē