• Pavļuts: Šobrīd nav pamata runāt par Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    19. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    DANIELS PAVĻUTS atpazīstams bija tikai pēc steidzīgās gaitas.
    Foto: F64
    DANIELS PAVĻUTS atpazīstams bija tikai pēc steidzīgās gaitas.
    Latvijas slimnīcās Covid-19 pacientu skaita dēļ situācija joprojām ir kritiska un koronavīrusa izplatības epidemioloģiskie rādītāji aizvien ir augsti, tāpēc šobrīd runāt par ierobežojumu mīkstināšanu nav pamata, žurnālistiem sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

    «Es aicinu Latvijas sabiedrību izprast situācijas nopietnību. Smagi slimo Covid-19 pacientu skaits slimnīcās ir liels, tam ir tendence palielināties un slimnīcu pārslodze īstermiņā nav atrisināma. Līdz ar to no mums pašiem ir atkarīgs tas, vai mums izdosies tagad ne tikai apturēt šo saslimstības pieaugumu, bet arī iet uz saslimstības samazinājumu,» pauda Pavļuts.

    Ministrs aicināja sabiedrību izvirzīt mērķi – panākt būtisku saslimstības samazinājumu, norādot, ka «šobrīd runāt par ierobežojumu pārskatīšanu nav nekāda pamata, jo mēs esam absolūti kritiskā situācijā».

    Jau ziņots, ka ar Covid-19 pandēmijas mazināšanu saistītie ierobežojumi valstī būs spēkā līdz 7.februārim, otrdien informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

    Par ierobežojumu turpināšanu otrdien konceptuāli vienojusies valdība un Krīzes vadības padome, tomēr gala lēmums par konkrētiem ierobežojumiem tiks pieņemts ceturtdien, 21.janvārī, gaidāmajā valdības sēdē.

    Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 7.februārim ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē